Ford girer opp med 3D-printet verktøy

Tekst:Anja Degerholm
PUBLISERT: 2 november 2023
Det nye induksjonsverktøyet skal gjøre giring smidigere og mer pålitelig. Foto: Pressebilde

Ford Pro har utviklet et 3D-printet induksjonsverktøy for produksjon av deres største transportkjøretøy, Ford Transit. Det skal gjøre giringen jevnere og mer pålitelig.

Transit-modellens girkasse er utstyrt med en synkroniseringsring, som derfor skal forbedre giringen. Under produksjonen gjennomgår denne komponenten en herdeprosess ved hjelp av et induksjonsverktøy, hvor temperaturen når så høyt som 820 grader Celsius.

Verktøyet er laget av kobber og skal tåle temperaturer over 800 grader. Foto: Pressebilde

Til dette formålet har Fords ingeniører utviklet et spesielt 3D-printet induksjonsverktøy i kobber som bedre fordeler varmen, noe som betyr en mer robust del. I tillegg reduserer det avfall under produksjon, mens energitilførselen via solenergi reduserer utslippene.

Verktøyet ble introdusert i produksjon i fjor og Ford planlegger nå å bruke det i en større del av produksjonen for å styrke produksjonen av neste bølge av elbiler, ifølge en pressemelding fra selskapet.

Se mer om utviklingsprosessen i videoen under.

Les mer

Massivit solgte femten 3D-printere i storformat på Drupa

Under Drupa-messen lansertes Massivit 3000, selskapets nyeste storskala 3D-printer i produktlinjen Gel Dispensing Printing, beregnet for høyhastighets produksjon av store deler, og de fikk 15 bestillinger på sine maskiner der og da.
Massivit 3000

3D-printer i lommeformat

Forskere ved MIT og University of Texas i Austin har utviklet en brikkebasert 3D-printer som er omtrent på størrelse med en mynt. Denne unike lille tingesten skal for eksempel kunne brukes til rask prototyping på farten.
mit_chip-printer-01-PRESS_1

Bransjens beste skal kåres på TCT Awards

5. juni avgjøres årets utgave av TCT Awards i Birmingham der 61 finalister konkurrerer i elleve kategorier.
Stratasys-F3300-Yoav-1024x683

Unilever sparer 90 prosent med 3D-printede former

3D-printing begynner å finne veien inn i emballasjeindustrien, spesielt for produksjon av støpeformer. Et aktuelt eksempel på dette er Unilever og Serioplast, som gjør store tids- og kostnadsbesparelser ved å bruke teknologien i produktutviklingen.
Formlabs-Unilever-1-1024x681

Siste nytt

Inspirert til nye farger av powertools

Inspirert av fargene på powertools fra merker som Ryobi, Dewalt, Makita og Milwaukee introduserer add:north nye farger i sitt sortiment for X-PLA tråder.
addnorth_xpla-matt

Massivit solgte femten 3D-printere i storformat på Drupa

Under Drupa-messen lansertes Massivit 3000, selskapets nyeste storskala 3D-printer i produktlinjen Gel Dispensing Printing, beregnet for høyhastighets produksjon av store deler, og de fikk 15 bestillinger på sine maskiner der og da.
Massivit 3000

3D-printer i lommeformat

Forskere ved MIT og University of Texas i Austin har utviklet en brikkebasert 3D-printer som er omtrent på størrelse med en mynt. Denne unike lille tingesten skal for eksempel kunne brukes til rask prototyping på farten.
mit_chip-printer-01-PRESS_1

Bransjens beste skal kåres på TCT Awards

5. juni avgjøres årets utgave av TCT Awards i Birmingham der 61 finalister konkurrerer i elleve kategorier.
Stratasys-F3300-Yoav-1024x683