MiniFactory vil tenne en industriell gnist

Tekst:Anja Degerholm
PUBLISERT: 9 november 2023
Finske MiniFactory brakte en helt ny 3D-skrivermodell til Formnext, Ignite. Foto: Anja Degerholm

Et par uker før Formnext lanserte finske MiniFactory sin nye modell Ignite. En 3D-printer for industriell produksjon som skriver ut både større og raskere enn før.

– Vi har solgt vår forrige modell Ultra i fem år og det vanligste spørsmålet vi har fått fra kunder er om vi ikke kan produsere en større maskin, sier Riku Hietarinta, Head of Service Operations, i forbindelse med at Ignite debuterte på messen i Frankfurt.

Han forteller at den største forskjellen er nettopp størrelsen, som betyr et flere ganger større byggevolum, 600 x 400 x 400 millimeter. En annen viktig faktor er produktiviteten, og det skal være mulig å skrive ut fem til syv ganger så raskt. En rimelig prislapp er MiniFactorys tredje salgsargument.

– Hele industrien har modnet og er klar til å produsere sluttbruksapplikasjoner. Med Ignite kan du holde samme kvalitet som med Ultra-modellen, men kapasiteten er betydelig høyere.

MiniFactory sine maskiner brukes allerede i bransjer som jernbane og luftfart, men Riku Hietarinta har stor tro på bilindustrien, blant annet for elbiler, og mer avanserte områder som olje og gass. Ignite kan håndtere en rekke materialer, inkludert ULTEM9085 og PEEK som tåler høye temperaturer.

I Skandinavia selges MiniFactory av 3DVerkstan.

Printe større deler med høyere produktivitet og til en fornuftig pris. Det er fordelene med nye Ignite, sier Riku Hietarinta.

Les mer

Massivit solgte femten 3D-printere i storformat på Drupa

Under Drupa-messen lansertes Massivit 3000, selskapets nyeste storskala 3D-printer i produktlinjen Gel Dispensing Printing, beregnet for høyhastighets produksjon av store deler, og de fikk 15 bestillinger på sine maskiner der og da.
Massivit 3000

3D-printer i lommeformat

Forskere ved MIT og University of Texas i Austin har utviklet en brikkebasert 3D-printer som er omtrent på størrelse med en mynt. Denne unike lille tingesten skal for eksempel kunne brukes til rask prototyping på farten.
mit_chip-printer-01-PRESS_1

Bransjens beste skal kåres på TCT Awards

5. juni avgjøres årets utgave av TCT Awards i Birmingham der 61 finalister konkurrerer i elleve kategorier.
Stratasys-F3300-Yoav-1024x683

Unilever sparer 90 prosent med 3D-printede former

3D-printing begynner å finne veien inn i emballasjeindustrien, spesielt for produksjon av støpeformer. Et aktuelt eksempel på dette er Unilever og Serioplast, som gjør store tids- og kostnadsbesparelser ved å bruke teknologien i produktutviklingen.
Formlabs-Unilever-1-1024x681

Siste nytt

Inspirert til nye farger av powertools

Inspirert av fargene på powertools fra merker som Ryobi, Dewalt, Makita og Milwaukee introduserer add:north nye farger i sitt sortiment for X-PLA tråder.
addnorth_xpla-matt

Massivit solgte femten 3D-printere i storformat på Drupa

Under Drupa-messen lansertes Massivit 3000, selskapets nyeste storskala 3D-printer i produktlinjen Gel Dispensing Printing, beregnet for høyhastighets produksjon av store deler, og de fikk 15 bestillinger på sine maskiner der og da.
Massivit 3000

3D-printer i lommeformat

Forskere ved MIT og University of Texas i Austin har utviklet en brikkebasert 3D-printer som er omtrent på størrelse med en mynt. Denne unike lille tingesten skal for eksempel kunne brukes til rask prototyping på farten.
mit_chip-printer-01-PRESS_1

Bransjens beste skal kåres på TCT Awards

5. juni avgjøres årets utgave av TCT Awards i Birmingham der 61 finalister konkurrerer i elleve kategorier.
Stratasys-F3300-Yoav-1024x683