Nexa3D kjøper opp Essentium

Tekst:Anja Degerholm
PUBLISERT: 30 november 2023
Essentium er kjent for sine raske HSE-3D-skrivere for applikasjoner innen blant annet romfart, militær og forsvar. Foto: Pressebilde

Nexa3D utvider produktporteføljen med høyhastighets ekstruderingsteknologi (HSE) gjennom et oppkjøp av Essentium. Dette vil også utvide materialspekteret og kundekretsen innen forsvarssektoren.

De to partene har signert en intensjonsavtale om oppkjøpet, som forventes gjennomført innen utgangen av året.

Essentium er kjent for sin brede materialportefølje og prisbelønte HSE-3D-skrivere med doble IDEX-ekstrudere. Selskapet har funnet en nisje med løsninger for komplekse polymerapplikasjoner som kan produseres 5-15 ganger raskere enn konkurrerende teknologier.

Kombinasjonen av Nexa3Ds ekspertise innen ultrarask 3D-utskrift og Essentiums høyhastighets ekstruderingsteknologi vil gi markedet en sterk aktør innen alt fra luftfart og forsvar til medisinske hjelpemidler og forbruksvarer. Det vil gi industrikunder verktøyene til å skalere opp additiv produksjon på en måte som tidligere ikke var mulig, ifølge en pressemelding.

Essentium-sjef Blake Teipel sier i en uttalelse at den samlede ekspertisen til de to selskapene vil ryste AM-industrien grundig.

– Da vi vurderte potensielle partnere fra bransjen, ble vi slått av veksten, teknologien og hastigheten som ligger til grunn for Nexa3D. Vi føler at vi blir med i et team i rask bevegelse som deler vårt eget tankesett, og vi ser frem til å muliggjøre større bruk av industriell AM sammen i årene som kommer, sier han.

Les mer

3D-printede komponenter i de nye Apple Watch modellene

En rapport fra TF International Securities-analytiker Ming-Chi Kuo indikerer at nye smartklokker fra Apple Inc. vil inkludere 3D-printede metallkomponenter.
applewatch

Vinnerne i TCT Awards kåret

I forbindelse med TCT 3Sixty-messen i Birmingham ble årets utgave av TCT Awards 2024 avgjort, som fremhever bransjens beste i elleve ulike kategorier. I tillegg ble tre personer innlemmet i TCT Hall of Fame.
TCT_AWARDS_NCC_050624_KatjaOgrin_110-1024x698

Massivit solgte femten 3D-printere i storformat på Drupa

Under Drupa-messen lansertes Massivit 3000, selskapets nyeste storskala 3D-printer i produktlinjen Gel Dispensing Printing, beregnet for høyhastighets produksjon av store deler, og de fikk 15 bestillinger på sine maskiner der og da.
Massivit 3000

3D-printer i lommeformat

Forskere ved MIT og University of Texas i Austin har utviklet en brikkebasert 3D-printer som er omtrent på størrelse med en mynt. Denne unike lille tingesten skal for eksempel kunne brukes til rask prototyping på farten.
mit_chip-printer-01-PRESS_1

Siste nytt

3D-printede komponenter i de nye Apple Watch modellene

En rapport fra TF International Securities-analytiker Ming-Chi Kuo indikerer at nye smartklokker fra Apple Inc. vil inkludere 3D-printede metallkomponenter.
applewatch

Vinnerne i TCT Awards kåret

I forbindelse med TCT 3Sixty-messen i Birmingham ble årets utgave av TCT Awards 2024 avgjort, som fremhever bransjens beste i elleve ulike kategorier. I tillegg ble tre personer innlemmet i TCT Hall of Fame.
TCT_AWARDS_NCC_050624_KatjaOgrin_110-1024x698

Audi Sport sparer flere uker på å 3D-printe verktøy

Da den nye elbilen Audi E-Tron GT skulle lanseres, trengte Audi-fabrikken i Heilbronn, Tyskland, raskt å skaffe 200 verktøy, jigger og fiksturer. Løsning? 3D-printing og programvare for design-automatisering.
Audi-Trinckle-0H6A1913-1024x683

Inspirert til nye farger av powertools

Inspirert av fargene på powertools fra merker som Ryobi, Dewalt, Makita og Milwaukee introduserer add:north nye farger i sitt sortiment for X-PLA tråder.
addnorth_xpla-matt