Oerlikon samler produksjonen i USA

Tekst:Anja Degerholm
PUBLISERT: 15 desember 2023
Selskapet har hovedkontor i Pfaeffikon, Sveits. Foto: Pressebilde

Oerlikon har tatt en strategisk beslutning om å samle all additiv produksjon i USA. Selskapet gjør vurderingen at det er her det største vekstmarkedet befinner seg.

I en pressemelding skriver Oerlikon at ugunstige markedsforhold som begrenser mulighetene til å vokse spesielt i Tyskland ligger bak beslutningen. AM-produksjonen er i stedet konsentrert i Huntersville, North Carolina, for å komme nærmere vekstsektorer i det amerikanske markedet som halvledere, men også for å utnytte gunstige amerikanske rammebetingelser og en høyere aksept for disruptive teknologier som AM. Den nåværende produksjonen i Barleben, Tyskland og Shanghai er planlagt flyttet i 2024.

Flyttingen betyr at internasjonale kunder etter hvert vil bli betjent fra USA. FoU-virksomheten vil forbli i Garching, Tyskland og vil fokusere på nye avanserte materialer, overflatebeleggingsteknologier og digitalisering.

Additiv produksjon er under Oerlikons Surface Solutions-divisjon. Virksomheten ble grunnlagt som en oppstart for å utvikle og produsere nye 3D-applikasjoner for sektorer som romfart og halvledere. Oerlikon har hovedkontor i Pfaeffikon, Sveits.

Les mer

Bransjens beste skal kåres på TCT Awards

5. juni avgjøres årets utgave av TCT Awards i Birmingham der 61 finalister konkurrerer i elleve kategorier.
Stratasys-F3300-Yoav-1024x683

Unilever sparer 90 prosent med 3D-printede former

3D-printing begynner å finne veien inn i emballasjeindustrien, spesielt for produksjon av støpeformer. Et aktuelt eksempel på dette er Unilever og Serioplast, som gjør store tids- og kostnadsbesparelser ved å bruke teknologien i produktutviklingen.
Formlabs-Unilever-1-1024x681

Jernbaneselskap satser på AM for reparasjoner

Det franske transportselskapet Alstom har vært tidlig ute med additiv produksjon. Nå skal teknologien også tas i bruk i Sverige gjennom en ny samarbeidsavtale.
Alstom-bergslagen

Kompakt 3D-lab til bruk i felt

Det australske foretaket SPEE3D har annonsert noe de kaller EMU, Expeditory Manufacturing Unit, altså en produksjonsenhet for ekspedisjoner. Det består av en container som inneholder alt som trengs for å benytte 3D-printing i felt, inkludert etterbehandlingsutstyr.
EMU-Duo-Outdoors-Larger

Siste nytt

Bransjens beste skal kåres på TCT Awards

5. juni avgjøres årets utgave av TCT Awards i Birmingham der 61 finalister konkurrerer i elleve kategorier.
Stratasys-F3300-Yoav-1024x683

Unilever sparer 90 prosent med 3D-printede former

3D-printing begynner å finne veien inn i emballasjeindustrien, spesielt for produksjon av støpeformer. Et aktuelt eksempel på dette er Unilever og Serioplast, som gjør store tids- og kostnadsbesparelser ved å bruke teknologien i produktutviklingen.
Formlabs-Unilever-1-1024x681

3D print vokser kraftig viser rapport fra Protolabs

Den nye utgaven av Protolabs årlige internasjonale 3DP-trendrapport viser at 3D-printmarkedet vokser raskere enn forventet. Rapporten baserer seg på markedsinformasjon samt uttalelser fra 700 ingerniørekspertenr verden over.
sementprint

Forskning på AM med dupleks rustfritt stål

Hvordan kan dupleks rustfritt stål brukes optimalt både for lasersveising og additiv produksjon? Amir Baghdadchis fra Högskolan Väst i Sverige søkte svaret på det spørsmålet i sin doktoravhandling.
Amir-Baghdadchi-doktor-i-produktionsteknologi-1024x682