Ny Printables markedsplass for kjøp og salg

Faksimile fra en side på den nye Printables Store viser brukergrensesnittet. Illustrasjon: Prusa Research.

Printables har vært kjent for hobbyprodusenter av 3D-printede gjenstander. Der har man kunnet hente gratis designfiler som ens egen 3D-printer kunne sette i gang å produsere. Nå kommer betalingsversjonen.

I midten av desember 2023 lanserte den tsjekkiabaserte 3D-skriverprodusenten Prusa Research Printables Store, en markedsplass for 3D-utskrivbare modeller.

Dette nettbaserte depotet lar skapere tjene penger på 3D-modellene sine direkte på Printables-nettstedet.

Brukere kan sette opp en utviklerprofil gratis, som lar utviklere motta mesteparten av pengene 3D-modellene deres selger for. Selvsagt skal også markedsplassens eiere ha en del av kaka, det er et gebyr på 20 % for utskriftsmateriale for å dekke vedlikeholdskostnader for nettstedet, samt andre eksterne avgifter som valutaomregninger og betalingsgebyrer fra et tredjeparts betalingssystem, “Stripe”.

Prusa Research håper at Printables Store vil belønne designere for deres dyktighet og harde arbeid, og til og med gjøre det mulig for utviklere å gjøre hobbyen sin til en fulltidsjobb.

– Vi tror den nye Printables Store vil være en stor fordel for både skapere og produsenter, og vi kan ikke vente med å se modellene og merkene dine!, uttalte Prusa Research i et blogginnlegg.

– Som alltid vil vi lytte til tilbakemeldingene dine og kontinuerlig legge til flere funksjoner, fra små forbedringer av livskvalitet til store nye tillegg.

Prusa understreker at Printables Store er atskilt fra den gratis Printables-databasen med 3D-modeller, noe som sikrer at brukerne ikke trenger å bla gjennom en miks av betalt og gratis innhold.

“Vi transformerer ikke Printables fra et bibliotek med gratis modeller til en betalt plattform på noen måte,” heter det fra Prusa Research

“Alt du ser når du surfer i hoveddatabasen eller når du bruker søkefunksjonen er nedlastbart uten betalingsmurer, du trenger ikke engang å være logget inn. Du finner butikken i en helt egen fane i toppmenyen.”

Lenker:

Printables Store

Printables (gratis)

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Prototal Industries styrker sin markedsposisjon i UK med strategisk oppkjøp

Prototal Industries, leverandør av additiv produksjon, sprøytestøping, vakuumstøping og aluminiumsverktøy, har kunngjort kjøpet av CA Models Limited, en additiv produksjonsspesialist med base i Stirling, Skottland. Oppkjøpet styrker Prototal Industries’ markedsposisjon i Storbritannia, og legger til  additiv produksjon av metall til konsernets tilbud.

Publisert av: