Desktop Metal: Hver femte må gå

Tekst:Anja Degerholm
PUBLISERT: 6 februar 2024
Desktop Metal på Formnext. Nå gjøres besparelser for å oppnå lønnsomhet. Foto:Arkiv

Etter en omfattende sparepakke i 2023, spenner Desktop Metal livremmen ytterligere inn. Det er rundt 50 millioner dollar i besparelser som inkluderer en 20 prosent reduksjon i arbeidsstyrken.

Ifølge Desktop Metal er dette en del av en bredere strategisk forretningsmessig gjennomgang som skal føre til lønnsomhet for selskapet. Det inkluderer også fortsatt konsolidering av fasiliteter og rasjonaliseringer når det gjelder produkter.

– Kostnadsreduksjonsplanene som ble annonsert i dag, i tillegg til $100 millioner i kostnadsreduksjoner som er realisert innen 2023, vil hjelpe oss med å generere positiv kontantstrøm i lys av lavere etterspørsel, sa Ric Fulop, grunnlegger og administrerende direktør i Desktop Metal.

– Vi er fast bestemt på å bli lønnsomme i denne utfordrende perioden. De aller fleste kuttene vil bli gjennomført dette kvartalet, noe som resulterer i sekvensielle kostnadsreduksjoner i første halvår 2024, fortsetter han.

Les mer

Bransjens beste skal kåres på TCT Awards

5. juni avgjøres årets utgave av TCT Awards i Birmingham der 61 finalister konkurrerer i elleve kategorier.
Stratasys-F3300-Yoav-1024x683

Unilever sparer 90 prosent med 3D-printede former

3D-printing begynner å finne veien inn i emballasjeindustrien, spesielt for produksjon av støpeformer. Et aktuelt eksempel på dette er Unilever og Serioplast, som gjør store tids- og kostnadsbesparelser ved å bruke teknologien i produktutviklingen.
Formlabs-Unilever-1-1024x681

Jernbaneselskap satser på AM for reparasjoner

Det franske transportselskapet Alstom har vært tidlig ute med additiv produksjon. Nå skal teknologien også tas i bruk i Sverige gjennom en ny samarbeidsavtale.
Alstom-bergslagen

Kompakt 3D-lab til bruk i felt

Det australske foretaket SPEE3D har annonsert noe de kaller EMU, Expeditory Manufacturing Unit, altså en produksjonsenhet for ekspedisjoner. Det består av en container som inneholder alt som trengs for å benytte 3D-printing i felt, inkludert etterbehandlingsutstyr.
EMU-Duo-Outdoors-Larger

Siste nytt

Bransjens beste skal kåres på TCT Awards

5. juni avgjøres årets utgave av TCT Awards i Birmingham der 61 finalister konkurrerer i elleve kategorier.
Stratasys-F3300-Yoav-1024x683

Unilever sparer 90 prosent med 3D-printede former

3D-printing begynner å finne veien inn i emballasjeindustrien, spesielt for produksjon av støpeformer. Et aktuelt eksempel på dette er Unilever og Serioplast, som gjør store tids- og kostnadsbesparelser ved å bruke teknologien i produktutviklingen.
Formlabs-Unilever-1-1024x681

3D print vokser kraftig viser rapport fra Protolabs

Den nye utgaven av Protolabs årlige internasjonale 3DP-trendrapport viser at 3D-printmarkedet vokser raskere enn forventet. Rapporten baserer seg på markedsinformasjon samt uttalelser fra 700 ingerniørekspertenr verden over.
sementprint

Forskning på AM med dupleks rustfritt stål

Hvordan kan dupleks rustfritt stål brukes optimalt både for lasersveising og additiv produksjon? Amir Baghdadchis fra Högskolan Väst i Sverige søkte svaret på det spørsmålet i sin doktoravhandling.
Amir-Baghdadchi-doktor-i-produktionsteknologi-1024x682