Programvare gjør objektene sterkere

Tekst:Roger Stormo
PUBLISERT: 1 februar 2024
Skjermdump fra det nye programvareverktøyet.

Markforged har annonsert et nytt verktøy i sin Eiger programvare som automatisk skal gjøre de printede delene sterkere.

Markforgeds utstyr er allerede kjent for å produsere noen av de sterkeste 3D-printede delene. De oppnår dette gjennom bruk av kontinuerlig karbonfiber, som er trukket gjennom delene for å gi dem ekstra styrke.

Men nå kan du gjøre dem enda sterkere med noe de kaller «Performance Advisor». Det er en ny funksjon i Eiger-printstyringssystemet deres.

Markforged skriver:

«Det første trinnet for å produsere sterke deler med Markforged-printere er å konfigurere utskriftsinnstillinger i Eiger. Flere av disse kan påvirke styrken (ytelsen) til en del, noen mer enn andre. For eksempel er det klart at tilføring av kontinuerlig fiberarmering vil gjøre en del betydelig sterkere, men det er mindre klart hva effekten vil være når man legger et ekstra vegglag eller justerer fylltettheten. Videre er sterke deler ønsket, men ikke på bekostning av overdreven økning i materialkostnad og utskriftstid. Til syvende og sist er de ideelle utskriftsinnstillingene de som resulterer i en sterk del som produseres effektivt – en del som balanserer styrkeforbedringer med minimal økning i kostnader og utskriftstid.»

Systemet er helautomatisk – det krever ingen inndata fra brukeren for å generere resultatene. Etter at man har lagret en del i Eiger, vil Performance Advisor automatisk analysere delen og anbefale utskriftsinnstillinger som, i forhold til standardinnstillingene, forbedrer styrken samtidig som materialkostnadene og utskriftstiden holdes lave. Brukeren kan da bestemme om ytelsesforbedringen er verdt den ekstra kostnaden og utskriftstiden. Man kan bruke de anbefalte innstillingene med ett klikk eller ignorere dem og fortsette med Eiger-arbeidsflyten.

Du kan lese mer om hvordan systemet virker hos Markforged

Les mer

3D-printede komponenter i de nye Apple Watch modellene

En rapport fra TF International Securities-analytiker Ming-Chi Kuo indikerer at nye smartklokker fra Apple Inc. vil inkludere 3D-printede metallkomponenter.
applewatch

Vinnerne i TCT Awards kåret

I forbindelse med TCT 3Sixty-messen i Birmingham ble årets utgave av TCT Awards 2024 avgjort, som fremhever bransjens beste i elleve ulike kategorier. I tillegg ble tre personer innlemmet i TCT Hall of Fame.
TCT_AWARDS_NCC_050624_KatjaOgrin_110-1024x698

Massivit solgte femten 3D-printere i storformat på Drupa

Under Drupa-messen lansertes Massivit 3000, selskapets nyeste storskala 3D-printer i produktlinjen Gel Dispensing Printing, beregnet for høyhastighets produksjon av store deler, og de fikk 15 bestillinger på sine maskiner der og da.
Massivit 3000

3D-printer i lommeformat

Forskere ved MIT og University of Texas i Austin har utviklet en brikkebasert 3D-printer som er omtrent på størrelse med en mynt. Denne unike lille tingesten skal for eksempel kunne brukes til rask prototyping på farten.
mit_chip-printer-01-PRESS_1

Siste nytt

3D-printede komponenter i de nye Apple Watch modellene

En rapport fra TF International Securities-analytiker Ming-Chi Kuo indikerer at nye smartklokker fra Apple Inc. vil inkludere 3D-printede metallkomponenter.
applewatch

Vinnerne i TCT Awards kåret

I forbindelse med TCT 3Sixty-messen i Birmingham ble årets utgave av TCT Awards 2024 avgjort, som fremhever bransjens beste i elleve ulike kategorier. I tillegg ble tre personer innlemmet i TCT Hall of Fame.
TCT_AWARDS_NCC_050624_KatjaOgrin_110-1024x698

Audi Sport sparer flere uker på å 3D-printe verktøy

Da den nye elbilen Audi E-Tron GT skulle lanseres, trengte Audi-fabrikken i Heilbronn, Tyskland, raskt å skaffe 200 verktøy, jigger og fiksturer. Løsning? 3D-printing og programvare for design-automatisering.
Audi-Trinckle-0H6A1913-1024x683

Inspirert til nye farger av powertools

Inspirert av fargene på powertools fra merker som Ryobi, Dewalt, Makita og Milwaukee introduserer add:north nye farger i sitt sortiment for X-PLA tråder.
addnorth_xpla-matt