Prototal Industries styrker sin markedsposisjon i UK med strategisk oppkjøp

Tekst:Roger Stormo
PUBLISERT: 8 februar 2024
Prototal Industries er glade for å kunngjøre oppkjøpet av CA Models Limited med base i Stirling, Skottland.

Prototal Industries, leverandør av additiv produksjon, sprøytestøping, vakuumstøping og aluminiumsverktøy, har kunngjort kjøpet av CA Models Limited, en additiv produksjonsspesialist med base i Stirling, Skottland. Oppkjøpet styrker Prototal Industries’ markedsposisjon i Storbritannia, og legger til  additiv produksjon av metall til konsernets tilbud.

Jan Löfving, administrerende direktør i Prototal Industries

Oppkjøpet ble fullført 1. februar, og Prototal Industries og CA Models jobber nå i full fart for å sikre en jevn og effektiv integrasjon mellom de forskjellige teamene. Sammen vil CA Models og Prototal UK-teamet ha en sterkt økt markedstilstedeværelse i Storbritannia, noe som gjør at Prototal kan nå et bredere marked og betjene sine kunder mer effektivt.

CA Models ble etablert i 1983 og spesialiserer seg på additiv produksjon og CNC-maskinering. Foretaket er et etablert og respektert prototyping- og modellfremstillingsselskap som jobber i mange bransjer, inkludert romfart, bilindustri, Formel 1, forsvar, medisin og olje og gass.

Prototal Industries har anlegg i Norge, Sverige, Danmark, Østerrike, Italia og Storbritannia. De er Europas største leverandør av additiv produksjon, sprøytestøping, vakuumstøping og aluminiumsverktøy.

Oppkjøpet av CA Models markerer en betydelig milepæl i Prototal Industries’ vekststrategi og demonstrerer deres forpliktelse til å utvide sin tilstedeværelse og tilbud til produksjonsindustrien i Storbritannia. Tillegget av CA Models til gruppen tilfører viktig ekspertise og muligheter til den allerede etablerte virksomheten Prototal UK i Newbury, England.

– Vi er glade for å ønske CA Models velkommen til Prototal Industries. Dette strategiske oppkjøpet er i tråd med vår visjon om vekst og innovasjon. Vi er sikre på at integreringen av teamene våre vil styrke vår posisjon som den foretrukne produksjonspartneren i Storbritannia og Europa, sier Jan Löfving, administrerende direktør i Prototal Industries.

Gregory Campbell, driftsdirektør for CA Models.

Oppkjøpet av CA Models bringer komplementære styrker, ekspertise og evner til Prototal Industries. Det gjør det mulig for Prototal å tilby et bredere spekter av tjenester og løsninger, inkludert metalladditiv produksjon, 5-akset CNC-maskinering, CNC-dreiing, EDM-trådgnistdannelse, CMM-måling, 3D-skanning og et bredt utvalg av polymermaterialer for 3D-utskrift i SLA og SLS.

– Vi er glade for å bli med i Prototal Industries-familien og ser frem til å bidra med vår ekspertise for å utvide det brede spekteret av teknologier som gruppen allerede har. Med vår erfaring innen metalladditiv produksjon og CNC-maskinering kan Prototal Industries nå tilby sine kunder et bredere rekkevidde,» sier Gregory Campbell, driftsdirektør for CA Models.

Les mer

3D-printede komponenter i de nye Apple Watch modellene

En rapport fra TF International Securities-analytiker Ming-Chi Kuo indikerer at nye smartklokker fra Apple Inc. vil inkludere 3D-printede metallkomponenter.
applewatch

Vinnerne i TCT Awards kåret

I forbindelse med TCT 3Sixty-messen i Birmingham ble årets utgave av TCT Awards 2024 avgjort, som fremhever bransjens beste i elleve ulike kategorier. I tillegg ble tre personer innlemmet i TCT Hall of Fame.
TCT_AWARDS_NCC_050624_KatjaOgrin_110-1024x698

Massivit solgte femten 3D-printere i storformat på Drupa

Under Drupa-messen lansertes Massivit 3000, selskapets nyeste storskala 3D-printer i produktlinjen Gel Dispensing Printing, beregnet for høyhastighets produksjon av store deler, og de fikk 15 bestillinger på sine maskiner der og da.
Massivit 3000

3D-printer i lommeformat

Forskere ved MIT og University of Texas i Austin har utviklet en brikkebasert 3D-printer som er omtrent på størrelse med en mynt. Denne unike lille tingesten skal for eksempel kunne brukes til rask prototyping på farten.
mit_chip-printer-01-PRESS_1

Siste nytt

3D-printede komponenter i de nye Apple Watch modellene

En rapport fra TF International Securities-analytiker Ming-Chi Kuo indikerer at nye smartklokker fra Apple Inc. vil inkludere 3D-printede metallkomponenter.
applewatch

Vinnerne i TCT Awards kåret

I forbindelse med TCT 3Sixty-messen i Birmingham ble årets utgave av TCT Awards 2024 avgjort, som fremhever bransjens beste i elleve ulike kategorier. I tillegg ble tre personer innlemmet i TCT Hall of Fame.
TCT_AWARDS_NCC_050624_KatjaOgrin_110-1024x698

Audi Sport sparer flere uker på å 3D-printe verktøy

Da den nye elbilen Audi E-Tron GT skulle lanseres, trengte Audi-fabrikken i Heilbronn, Tyskland, raskt å skaffe 200 verktøy, jigger og fiksturer. Løsning? 3D-printing og programvare for design-automatisering.
Audi-Trinckle-0H6A1913-1024x683

Inspirert til nye farger av powertools

Inspirert av fargene på powertools fra merker som Ryobi, Dewalt, Makita og Milwaukee introduserer add:north nye farger i sitt sortiment for X-PLA tråder.
addnorth_xpla-matt