AMEXCI satser med Nikon

Tekst:Roger Stormo
Foto: Pressebilder
PUBLISERT: 14 mai 2024
På bildet (fra venstre): Joel Andersson, COO AMEXCI, Manja Franke, CSO AMEXCI, Edvin Resebo, CEO AMEXCI, Sam O’Leary, CEO Nikon SLM Solutions, Christopher Barefoot, Regional Business Director Nikon SLM Solutions. De står foran AMEXCIs nye fabrikk som bygges i Örebro, Sverige.

Det svenske AM-selskapet AMEXCI har kjøpt en Nikon SLM Solutions NXG XII 600 metall 3D-skriver, med 12 lasere.

I tillegg har selskapet også investert i en SLM 500 700W som skal brukes til titan. Ifølge selskapet tilbyr denne strategiske tilnærmingen potensielle forbedringer i produksjon på tvers av sektorer som romfart, bilindustri, telekommunikasjon og forsvar.

– Vi er henrykte over å utdype samarbeidet med Nikon SLM Solutions, sa Edvin Resebo, administrerende direktør i AMEXCI.

– Investering i NXG XII 600-plattformen er et kritisk skritt i vår reise mot storskala serieproduksjon. Denne teknologien forbedrer ikke bare våre produksjonsevner, men er også i tråd med vår visjon om å lede industrien mot en bærekraftig produksjonsfremtid.

– I samarbeid med AMEXCI tar vi ikke bare sikte på å møte gjeldende standarder for additiv produksjon – vi setter nye, sa Sam O’Leary, administrerende direktør i Nikon SLM Solutions.

– Introduksjonen av NXG XII 600 i AMEXCIs funksjoner markerer et sentralt punkt i vår felles reise. Med denne maskinens uovertrufne kraft og størrelse utvider vi horisonten for hva som er mulig i bransjen, og bringer til live større, mer komplekse deler med en hastighet som setter en ny standard for effektivitet. Dette er et sprang fremover i oppdraget vårt om å transformere hvordan verden produserer, og vi er så vidt i gang, avslutter O’Leary.

Les mer

Unilever sparer 90 prosent med 3D-printede former

3D-printing begynner å finne veien inn i emballasjeindustrien, spesielt for produksjon av støpeformer. Et aktuelt eksempel på dette er Unilever og Serioplast, som gjør store tids- og kostnadsbesparelser ved å bruke teknologien i produktutviklingen.
Formlabs-Unilever-1-1024x681

GE Additive får nytt navn

GE Additive har omdøpt seg til Colibrium Additive, et GE Aerospace-selskap. Samtidig faser faser ut merkevarene Concept Laser og Arcam EBM.
CA_RGB-AtmsBlu

Sintratec legger ned virksomheten

Den sveitsiske produsenten Sintratec har gått konkurs. Til tross for vekst og suksess gjennom selskapets ti år lange historie, ble den økonomiske situasjonen til slutt uholdbar.
Sintratec-1024x683

PLM Groups AM-del samles i Addinor

Det som tidligere var PLM Groups 3D-printavdeling får nå en ny drakt i form av merkevaren Addinor.
Addinor_team

Siste nytt

Inspirert til nye farger av powertools

Inspirert av fargene på powertools fra merker som Ryobi, Dewalt, Makita og Milwaukee introduserer add:north nye farger i sitt sortiment for X-PLA tråder.
addnorth_xpla-matt

Massivit solgte femten 3D-printere i storformat på Drupa

Under Drupa-messen lansertes Massivit 3000, selskapets nyeste storskala 3D-printer i produktlinjen Gel Dispensing Printing, beregnet for høyhastighets produksjon av store deler, og de fikk 15 bestillinger på sine maskiner der og da.
Massivit 3000

3D-printer i lommeformat

Forskere ved MIT og University of Texas i Austin har utviklet en brikkebasert 3D-printer som er omtrent på størrelse med en mynt. Denne unike lille tingesten skal for eksempel kunne brukes til rask prototyping på farten.
mit_chip-printer-01-PRESS_1

Bransjens beste skal kåres på TCT Awards

5. juni avgjøres årets utgave av TCT Awards i Birmingham der 61 finalister konkurrerer i elleve kategorier.
Stratasys-F3300-Yoav-1024x683