Høyoppløste detaljer med SAF-oppdatering

Tekst:Anja Degerholm
PUBLISERT: 2 mai 2024
Skriv ut med høyere oppløsning gjennom den oppdateringen av SAF som Stratasys har gjort. Foto: Pressebilde

Print deler med SAF-teknologi som er mer presise og i enda høyere oppløsning. Det er mulig med oppgraderingen som er utgitt av Stratasys.

SAF HighDef Printing vil øke bruken av Stratasys sin proprietære pulverbedteknologi SAF (Selective Absorption Fusion) og utvide antallet tenkelige bruksområder. Levert gjennom en oppdatering, vil HighDef tillate mer nøyaktige, høyoppløselige og fine detaljer som vil gjøre det mulig for produsenten å skalere opp med pålitelig produksjon. Det kan for eksempel være applikasjoner i bransjer som luftfart, kjøretøy eller helse/pleie.

– Høyoppløselig utskrift muliggjør strammere toleranser, montering av bevegelige deler og et bredere spekter av bruksområder for SAF-kunder. Å bringe HighDef til kundene våre vil hjelpe oss med å utvide og forbedre deres evner og øke deres bruk av 3D-utskrift i produksjon, sier Adam Ellis, Corporate Applications Manager hos Stratasys.

Protech er forhandler for Stratasys i Sverige og har en H350 i sitt demorom i Stockholm. Foto: Arkiv/Anja Degerholm

Lanseringen inkluderer også en ny versjon av H350-printeren, V.1.5, som blant annet har forbedrede sensorer og muligheter for fjernservice. Også denne er utstyrt med HighDef-oppgraderingen, som også er tilgjengelig uten ekstra kostnad for brukere av den forrige modellen av H350.

– De nye funksjonene og den oppgraderte H350 matcher ytelsesbehovene våre kunder har angitt for oss, noe som vil gjøre dem i stand til å dra ytterligere nytte av additiv produksjon og spesielt SAF-teknologien. Nye applikasjoner og brukstilfeller gjør det mulig for produsenter å skalere sin produksjon, med mer intrikate deler, uten at det går på bekostning av hastighet eller kvalitet, sa Torben Lange, visepresident for SAF Research & Development i Stratasys.

Les mer

Massivit solgte femten 3D-printere i storformat på Drupa

Under Drupa-messen lansertes Massivit 3000, selskapets nyeste storskala 3D-printer i produktlinjen Gel Dispensing Printing, beregnet for høyhastighets produksjon av store deler, og de fikk 15 bestillinger på sine maskiner der og da.
Massivit 3000

Nytt samarbeidsverktøy for additiv produksjon

Det er lansert en ny programvare for samarbeid og kommunikasjon mellom flere, i tillegg til tekst, video og fildeling har den også støtte for 3D-visning: CADChat.
visual-01-facilitate_meetings

Ultimaker går industrielt med Factor 4

I forbindelse med Hannover Messe lanserte Ultimaker sitt nye flaggskip: Faktor 4. En komplett ende-til-ende-løsning utviklet for 3D-printing i lett industri.
UltiMaker-Factor-4-user-1024x683

SSAB lanserer utslippsfritt stålpulver

SSAB lanserer verdens første stålpulver som produseres uten fossile utslipp av karbondioksid. Pulveret er laget av resirkulert stål og kombinerer egenskapene til SSABs meget solide stål med de lette strukturene som er mulig med 3D-printing.
SSAB-vang

Siste nytt

Inspirert til nye farger av powertools

Inspirert av fargene på powertools fra merker som Ryobi, Dewalt, Makita og Milwaukee introduserer add:north nye farger i sitt sortiment for X-PLA tråder.
addnorth_xpla-matt

Massivit solgte femten 3D-printere i storformat på Drupa

Under Drupa-messen lansertes Massivit 3000, selskapets nyeste storskala 3D-printer i produktlinjen Gel Dispensing Printing, beregnet for høyhastighets produksjon av store deler, og de fikk 15 bestillinger på sine maskiner der og da.
Massivit 3000

3D-printer i lommeformat

Forskere ved MIT og University of Texas i Austin har utviklet en brikkebasert 3D-printer som er omtrent på størrelse med en mynt. Denne unike lille tingesten skal for eksempel kunne brukes til rask prototyping på farten.
mit_chip-printer-01-PRESS_1

Bransjens beste skal kåres på TCT Awards

5. juni avgjøres årets utgave av TCT Awards i Birmingham der 61 finalister konkurrerer i elleve kategorier.
Stratasys-F3300-Yoav-1024x683