Sintratec legger ned virksomheten

Tekst:Anja Degerholm
Foto: Pressebilde
PUBLISERT: 14 mai 2024
Dominik Solenicki, administrerende direktør og medgründer i Sintratec, og Christian von Burg, medgründer og CTO. Foto: Pressebilde

Den sveitsiske produsenten Sintratec har gått konkurs. Til tross for vekst og suksess gjennom selskapets ti år lange historie, ble den økonomiske situasjonen til slutt uholdbar.

Sintratec ble grunnlagt i 2014 av et team av ingeniører fra ETH Zürich og University of Applied Sciences and Arts Northwestern Switzerland. Samme år lanserte selskapet Sintratec-settet, som det hevder var verdens første SLS-3D-desktop-printer i det lavere prissegmentet. Deretter ble Sintratec S2 og S3 utviklet, en modulbasert plattform for flere forskjellige materialer. Med støtte fra venturekapitalselskapene AM Ventures og Extorel var Sintratec i stand til å vokse til en ledende aktør med mer enn 1000 profesjonelle SLS-systemer installert i over 50 land.

Men nå går den reisen mot slutten.

– Det er med et veldig tungt hjerte vi har tatt beslutningen om å legge ned selskapet og det er smertefullt å akseptere i lys av våre siste suksesser. Til tross for dette kunne vi ikke opprettholde virksomheten økonomisk. Jeg er dypt takknemlig for alle forbindelsene vi har laget gjennom årene og de utrolige menneskene som bidro til å gjøre Sintratec til en realitet. Deres støtte og samarbeid har vært hjørnesteinen i reisen vår, sier Dominik Solenicki, administrerende direktør og medgründer, i en pressemelding.

Service og vedlikehold av de installerte systemene som er ute på markedet vil fra nå av bli håndtert av 3DChimera (USA/global) og Kreos (EMEA).

Les mer

AMEXCI satser med Nikon

Det svenske AM-selskapet AMEXCI har kjøpt en Nikon SLM Solutions NXG XII 600 metall 3D-skriver, med 12 lasere.
IMG_4080-1-scaled

GE Additive får nytt navn

GE Additive har omdøpt seg til Colibrium Additive, et GE Aerospace-selskap. Samtidig faser faser ut merkevarene Concept Laser og Arcam EBM.
CA_RGB-AtmsBlu

PLM Groups AM-del samles i Addinor

Det som tidligere var PLM Groups 3D-printavdeling får nå en ny drakt i form av merkevaren Addinor.
Addinor_team

Dømt til bot på 17 millioner dollar for patentkopiering

3D-printerprodusenten Markforged har blitt pålagt å betale Continuous Composites 17,34 millioner dollar som en del av et patentsøksmål som startet i 2021.
Markforged-HQ.-Photo-via-Businesswire-1024x682

Siste nytt

Inspirert til nye farger av powertools

Inspirert av fargene på powertools fra merker som Ryobi, Dewalt, Makita og Milwaukee introduserer add:north nye farger i sitt sortiment for X-PLA tråder.
addnorth_xpla-matt

Massivit solgte femten 3D-printere i storformat på Drupa

Under Drupa-messen lansertes Massivit 3000, selskapets nyeste storskala 3D-printer i produktlinjen Gel Dispensing Printing, beregnet for høyhastighets produksjon av store deler, og de fikk 15 bestillinger på sine maskiner der og da.
Massivit 3000

3D-printer i lommeformat

Forskere ved MIT og University of Texas i Austin har utviklet en brikkebasert 3D-printer som er omtrent på størrelse med en mynt. Denne unike lille tingesten skal for eksempel kunne brukes til rask prototyping på farten.
mit_chip-printer-01-PRESS_1

Bransjens beste skal kåres på TCT Awards

5. juni avgjøres årets utgave av TCT Awards i Birmingham der 61 finalister konkurrerer i elleve kategorier.
Stratasys-F3300-Yoav-1024x683