Adaxis innleder samarbeid med Airtech Materials

Tekst:Anja Degerholm
Foto: Anja Degerholm
PUBLISERT: 21 august 2024
Adaxis ble grunnlagt i 2021 med mål om å revolusjonere produksjonsindustrien ved å tilby programvare for industriroboter som vil gjøre produksjonen fleksibel og bærekraftig. Foto: Arkiv/Anja Degerholm

Det svensk-franske programvareselskapet Adaxis har inngått et strategisk samarbeid med Airtech Materials for å kunne integrere deres materialer i AdaOne-plattformen.

Airtech Materials Group, med hovedkontor i USA, har spesialisert seg på blant annet komposittmaterialer for verktøy og additiv produksjon. Adixis har utviklet AdaOne-programvaren for additiv produksjon med roboter. Samarbeidet mellom disse to skal resultere i en komplett løsning for sluttbrukeren for å dra nytte av det fulle potensialet til storskala 3D-utskrift.

Integrasjonen skal bety at ytelsen til materialene kan optimaliseres og dermed heve kvaliteten på de trykte komponentene. Den «nøkkelferdige» løsningen skal forenkle prosessen med å bruke materialene, blant annet ved automatisk å implementere materialprofilene og stille inn innstillinger for maksimum og minimum høyde på lagene og andre kritiske parametere.

AdaOne vil også inkludere materialspesifikke algoritmer og innstillinger som vil forbedre de mekaniske egenskapene, overflatefinishen og dimensjonsnøyaktigheten til den trykte delen. Kvalitetskontrollen er også forbedret, noe som betyr ting som sanntidsovervåking og justering i forbindelse med utskriftsprosessen. I tillegg skal grensesnittet bli enda mer brukervennlig.

– Vi er glade for å samarbeide med Airtech for å bringe deres innovative materialer inn i AdaOne-økosystemet. Dette samarbeidet betyr at vi kan tilby brukerne våre enestående muligheter innen 3D-printing, og gjør dem i stand til å flytte grensene for hva som er mulig med additiv produksjon, Emil Johansson, CPO hos Adaxis.

Les mer

Ikea søker kreativ 3D-printingspesialist

Møbelgiganten Ikea har tidligere eksperimentert med 3D-printing. Nå vil selskapet ansette en spesialist innen 3D-printing for produktutvikling.
Flags-3-1024x683

Svensk produsent konkurs – men varemerket lever videre

ZYYX Labs, med base i Gøteborg, begjærte seg konkurs 20. august. Produksjonen av 3D-printere vil imidlertid fortsette i et annet selskap, ifølge administrerende direktør Tomas Bengtsson.
ZYYX-kollage-1024x683

Etter konkursen: Mycorena solgt til belgisk selskap

I løpet av sommeren kom nyheten om at det Gøteborg-baserte matteknologiselskapet Mycorena begjærte seg konkurs. Nå er det klart at belgiske Natural Plantbased Solutions kjøper konkursboet.
MYCORENA_NASA_1-1024x683

Stratasys saksøker Bambu Lab for patentbrudd

Stratasys, hvis grunnlegger S. Scott Crump utviklet FDM-teknologien, tar rettslige skritt mot oppkomlingen Bambu Lab på grunn av påstått patentbrudd. Det opplyser flere nyhetskilder.
Bambu-lab-1024x671

Siste nytt

Shining 3D slipper ny Pro-modell

Shining 3D presenterer FreeScan UE Pro2, en trådløs, håndholdt laser 3D-skanner for en rekke bruksområder og inspeksjoner ute i felten.
Freescan-Pro2-bild-2-1024x682

Den første 3D-printede metalldelen på ISS

Tidligere i år kunne 3dp Norge fortelle om planene om å bringe en 3D-printer for metall til den internasjonale romstasjonen ISS. Nå er den første metalldelen produsert i verdensrommet.
First_metal_part_3D_printed_in_space-1024x683

Stratasys slipper oppfølgeren Origin Two

Etter Origin One kommer Origin Two, en DLP-skriver for mindre produksjonsserier hvor produsenten lover nøyaktighet, repeterbarhet og fin overflatefinish som kan sammenlignes med sprøytestøping.
Origin_Cure_Image_1-e1725614264366-1024x583

92 prosent kortere ledetider med AM

Stadig flere store industribedrifter oppdager fordelene med AM-teknologi. Den siste i rekken er det svenske konsernet Atlas Copco Group, som med additiv produksjon har kunnet redusere både kostnader og ledetider.
Atlas-Copco_team-1024x683