Programvareprodusenten nTop har annonsert et interessant samarbeid med skjermprodusenten NVIDIA.
nTop produserer programvare for å håndtere svært komplekse tekniske design spesifikt for applikasjoner innenfor additiv produksjon. De dukket opp for flere år siden da mange konkurrerende produkter ikke var i stand til å behandle de stadig mer komplekse designene som utnytter 3D-utskriftsteknologi. nTops unike algoritmer kom rundt dette problemet, og de fanget mye av markedet for denne designstilen.
Nå har de annonsert et samarbeid med NVIDIA, produsent av avansert GPU-maskinvare (grafikkort) som brukes til beregningsmessig intenst arbeid, inkludert KI, videobehandling, matematiske simuleringer og mer.
Målet med partnerskapet er å «sette ingeniørteam i stand til å levere avanserte produkter til markedet med enestående hastigheter», noe som er svært ønskelig. Designprosessen er ofte iterativ, og høyere hastigheter betyr at flere iterasjoner kan finne sted, noe som gjør design mer raffinert.
nTop forklarer:
«Beregningsdesign er prosessen med å lage algoritmer som bruker ingeniørdesignlogikk for å generere løsninger på tekniske problemer. nTops programvare automatiserer design- og optimaliseringsprosesser mens den integreres med ingeniørteams eksisterende design-, analyse- og simuleringsverktøy og arbeidsflyter. nTops integrasjon med NVIDIAs akselererte databehandlingsplattform lar ingeniørteam akselerere produktdesign og bringe høyytelsesprodukter til markedet raskere og med mindre innsats.»
Det ser ut til at de to selskapene vil ta fatt på en rekke prosjekter for å utnytte NVIDIA GPU-teknologi til nTop-programvare. De starter med et prosjekt for å integrere programvaren deres med NVIDIAs optiske gjengivelsesrammeverk, som skal tillate langt raskere visning av visualiseringer.
«Omniverse SDK-er og APIer vil også bli brukt til å integrere nTop-implisittene i Omniverse- og OpenUSD-økosystemet for å gi ingeniørteam et oppslukende 3D-samarbeidsmiljø for å se og samhandle med levende digitale tvillinger av deres deler og sammenstillinger. Ettersom endringer gjøres i design i nTop, kan de gjenspeiles i OpenUSD-applikasjoner utviklet på Omniverse-plattformen, uten at det er nødvendig med meshing for overføringen.»
Kilde: nTop