AM Research: Tallene fra andre kvartal

Tekst:Roger Stormo
PUBLISERT: 10 oktober 2024
Markedene for polymer- og metallprinting. Ill: Additive Manufacturing  Research

Markedene for 3D-printing utgjorde 3,45 milliarder dollar i 2. kvartal 2024, en vekst fra år til år på 8,4 %; AM Research har publisert innsikt og synspunkter på tallene fra andre kvartal 2024 De mener seg å se at salget av 3D-printere ligger an til en økning på 30 prosent i 2025.

Analyseforetaket Additive Manufacturing Research (AM Research) har publisert sine Q2 2024 3D-printdata og prognose sammen med sin Market Insights-rapport som destillerer og analyserer dataene. AM Researchs kvartalsvise 3DP/AM-markedsdataprodukt representerer de mest grundige og nøyaktige dataene som er tilgjengelige over hele verden, og sporer markeder etter leverandør, utskriftsteknologi, geografi og applikasjoner (bransje).

Dataene viser en vekst fra år til år på 8,4 %, men en liten sekvensiell nedgang i total markedsaktivitet, fra 3,47 milliarder dollar i 1. kvartal 2024 til 3,45 milliarder dollar i 2. kvartal 2024. En fortsatt nedgang i maskinvaresalget ble oppveid av vekst i AM-tjenester.

Metall AM-markedet (bestående av 3D-printere, materialer og tjenester) utgjorde 1,4 milliarder dollar i 2. kvartal 2024. Dette representerer en vekst på 10,0 % fra år til år til tross for en nedgang på 2,2 % i salget av 3D-printere.

Polymer AM-markedet utgjorde 2,05 milliarder dollar i 2. kvartal 2024, en vekst på 7,4 % fra år til år til tross for en nedgang på 0,5 % i printersalg.

AM Services-markedet (tjenester) utgjorde 1,87 milliarder dollar i 2. kvartal 2024, noe som representerer en vekst på 12 % år over år.

Scott Dunham, EVP, AM Research, kommenterte: «De fleste børsnoterte AM-selskaper har slitt siden tidlig i 2023, spesielt på maskinvaresiden i en periode midt i økte renter. Dette har vedvart lenge nok nå at det har begynt å påvirke salget av AM-materialer, selv mens utnyttelsen av installert AM-utstyr er høyere enn noen gang. Det er fortsatt positive resultater og optimistiske følelser utenfor de synlige offentlige markedene fra firmaer som EOS, DMG Mori, Nikon SLM Solutions og noen kinesiske leverandører som Farsoon og BLT.»

Selskaper inkludert i AMRs sporingsdata for kjernemetaller og kjernepolymerer og 3DP/AM Market Insights-rapport inkluderer, men er ikke begrenset til: 3D Systems, Stratasys, Markforged, Desktop Metal, Velo3D, Nikon SLM Solutions, EOS, GE Additive, Trumpf, Farsoon, BLT, HBD, Eplus, Optomec, BeAM, HP, Formlabs, Prodways, DWS og Carbon.

Om rapporten

Additive Manufacturing Researchs publikasjoner «Core Metals» og «Core Polymers» markedsdataprodukter inkluderer nesten et tiår med historiske kvartalsdata og gir 10-års prognoser. Kvartalsrapporter om metall- og polymer AM-markedene er tilgjengelige som et engangs- eller abonnementskjøp via AMRs nettsted og kan tilpasses etter behov.

AM Researchs «3DP/AM Market Insights: Q2 2024», en skriftlig analyse kombinert med proprietære kartlegginger og grafer, gir farge og kontekst til AM Researchs tradisjonelle Core Metal og Core Polymer markedsdataprodukter. 3DP/AM Market Insights-rapporten er også tilgjengelig for kjøp som et abonnement eller som et frittstående produkt.

For mer informasjon om disse markedsdatarapportene og andre spesialmarkedsrapporter, vennligst besøk: https://additivemanufacturingresearch.com/reports

Globale AM-markedsdata andre kvartal 2024 kontra andre kvartal 2023

Fra rapporten:

Det største enkeltmarkedet for polymer 3D-printing, odontologi (dentalmarkedet), oppnådde i 2. kvartal en historisk milepæl der bransjens største kunde, Align Technologies, har begynt en betydelig overgang fra indirekte til direkte produksjon av flaggskipsproduktet, den gjennomsiktige tannreguleringen.
For metallbeslag var DED (Directed Energy Deposition) den eneste teknologitypen som så vekst fra år til år i Q2 2024, på grunn av trekkraft fra trådbasert DED og økt bruk av pulver-DED for beleggskomponenter som bremserotorer.
For det totale maskinvaresegmentet er det ikke urealistisk å oppnå 30 prosent markedsvekst i 2025 for AM-maskinvare på den todelte basis av enkle kompensasjoner fra deprimerte nivåer i år, og trolig fall i renten gjennom 2025.

Les mer

Svensk firma står bak Japans største robotcelle

Det svenske selskapet ADDICT3D, som jobber med robotintegrasjon, har utviklet Japans (så langt) største 3D-printer med robotarm. Et første skritt mot å bli etablert i det enorme japanske AM-markedet og bli "big in Japan".
Circulus-kollage-1024x682

Freemelt etablerer applikasjonssenter i USA

Freemelts amerikanske selskap og HAMR Industries har i fellesskap etablert et applikasjonssenter i Nord-Amerika. Målet er å sette fart på kommersialiseringen av industrimaskinen eMELT.
WindowDetailFreemeltONE-scaled-1

Desktop Metals aksjeeiere sier ja til oppkjøp

Nå har Desktop Metals aksjonærer sagt sitt om Nano Dimensions bud på selskapet som kom i sommer. Et flertall stemte for et oppkjøp og avtalen er dermed et skritt nærmere å bli realisert.
Ric-Fulop-1024x683

Nano Dimension kjøper Markforged

I fjor sommer annonserte Nano Dimension at selskapet kjøper Desktop Metal. Nå åpner Nano Dimension igjen lommeboken for å skaffe seg en annen stor aktør i bransjen: Markforged.
Mf_Shai_Terem-1-1024x683

Siste nytt

Stor fabrikk for 3D-printet mat innviet

Østerrikske Revo Foods har åpnet det de hevder er verdens største produksjonsanlegg for 3D-printet mat. Fabrikken i Wien skal kunne produsere 60 tonn i måneden.
2024-Revo-PR-THEFILET-5-1024x683

Skyet værvarsel for AM-bransjen

I forkant av årets utgave av Formnext holdt arrangøren Mesago Messe Frankfurt et digitalt arrangement 10. oktober for å gi både en statusrapport om bransjen, men også informere om hva besøkende kan forvente av årets messe.
Formnext-1-1024x503

Print stort og hurtig med den nye Form 4L

For bare et halvt år siden ble Formlabs SLA-3D-printeren Form 4 sluppet. Nå lanseres en større versjon, Form 4L, med nesten fem ganger så stort byggvolum. Selskapet åpner også sin plattform for bruk av tredjeparts materialer.
Formlabs-2024_Form-4L-and-Form-4BL_Media_025-1024x683

Svensk firma står bak Japans største robotcelle

Det svenske selskapet ADDICT3D, som jobber med robotintegrasjon, har utviklet Japans (så langt) største 3D-printer med robotarm. Et første skritt mot å bli etablert i det enorme japanske AM-markedet og bli "big in Japan".
Circulus-kollage-1024x682