Formnext står sterkt også i dårligere tider

Tekst:Anja Degerholm
PUBLISERT: 3 oktober 2024
Årets Formnext-messe finner sted 19. – 22. november. Foto: Arkiv/Anja Degerholm

Det nærmer seg igjen et av årets høydepunkter i AM-bransjen: Formnext-messen i Frankfurt. Knappe to måneder før dørene åpner har 820 utstillere kjøpt plasser til sine stands.

Arrangøren opplyser i en pressemelding at økonomien fortsatt er skjelven og det er globale utfordringer, men at Formnext likevel er klar til å skrive neste kapittel i sin suksesshistorie.

Så langt har vel 800 utstillere registrert seg, til sammenligning var det omtrent det samme tallet en måned senere høsten 2023. 61 prosent av utstillerne kommer fra land utenfor Tyskland, inkludert USA, Kina, Storbritannia, Nederland, Italia og Spania er store land på messen.

Sascha F. Wenzler, visepresident for Formnext. Foto: Pressebilde

– De sterke registreringstallene for Formnext reflekterer relevansen av additiv produksjon for hele industrisektoren, sier Sascha F. Wenzler, visepresident for Formnext hos arrangøren Mesago Messe Frankfurt.

– AM er en teknologi som gjør det mulig å ta dagens utfordringer og utnytte nytt økonomisk potensial. Samtidig viser Formnext også hvor dynamisk den globale AM-industrien er og hvordan den baner vei til den industrielle fremtiden med mange innovasjoner og applikasjoner hvert år.

I fjor var Norden en partnerregion, i år har lykken flyttet til Australia og det vil merkes i form av flere utstillere, innovasjoner og søknader fra «down under».

Andre ting skjer også i løpet av de fire dagene: Formnext Awards deles ut i seks ulike kategorier, Pitchnext-arrangementet skal hjelpe innovative oppstartsbedrifter med å finne investorer eller partnere, og Career Day arrangeres for besøkende som søker jobb i AM-bransjen .

Formnext går fra 19.-22. november 2024. 3DP Norge vil være der og rapportere fra messen. Skal du dit? Fortell oss gjerne hva som skjer!

Les mer

Skyet værvarsel for AM-bransjen

I forkant av årets utgave av Formnext holdt arrangøren Mesago Messe Frankfurt et digitalt arrangement 10. oktober for å gi både en statusrapport om bransjen, men også informere om hva besøkende kan forvente av årets messe.
Formnext-1-1024x503

Freemelt etablerer applikasjonssenter i USA

Freemelts amerikanske selskap og HAMR Industries har i fellesskap etablert et applikasjonssenter i Nord-Amerika. Målet er å sette fart på kommersialiseringen av industrimaskinen eMELT.
WindowDetailFreemeltONE-scaled-1

Salg av The Industry Sweden etter konkurs

Produsenten The Industry Sweden, tidligere BLB Industries, er begjært konkurs. Et stort varelager i kombinasjon med hard konkurranse ble for mye for selskapet, mener konkursbestyreren.
Industry-Magnum-Formnext-1024x683

Den første 3D-printede metalldelen på ISS

Tidligere i år kunne 3dp Norge fortelle om planene om å bringe en 3D-printer for metall til den internasjonale romstasjonen ISS. Nå er den første metalldelen produsert i verdensrommet.
First_metal_part_3D_printed_in_space-1024x683

Siste nytt

Stor fabrikk for 3D-printet mat innviet

Østerrikske Revo Foods har åpnet det de hevder er verdens største produksjonsanlegg for 3D-printet mat. Fabrikken i Wien skal kunne produsere 60 tonn i måneden.
2024-Revo-PR-THEFILET-5-1024x683

Skyet værvarsel for AM-bransjen

I forkant av årets utgave av Formnext holdt arrangøren Mesago Messe Frankfurt et digitalt arrangement 10. oktober for å gi både en statusrapport om bransjen, men også informere om hva besøkende kan forvente av årets messe.
Formnext-1-1024x503

Print stort og hurtig med den nye Form 4L

For bare et halvt år siden ble Formlabs SLA-3D-printeren Form 4 sluppet. Nå lanseres en større versjon, Form 4L, med nesten fem ganger så stort byggvolum. Selskapet åpner også sin plattform for bruk av tredjeparts materialer.
Formlabs-2024_Form-4L-and-Form-4BL_Media_025-1024x683

AM Research: Tallene fra andre kvartal

Markedene for 3D-printing utgjorde 3,45 milliarder dollar i 2. kvartal 2024, en vekst fra år til år på 8,4 %; AM Research har publisert innsikt og synspunkter på tallene fra andre kvartal 2024 De mener seg å se at salget av 3D-printere ligger an til en økning på 30 prosent i 2025.
m-res-q2