Stor fabrikk for 3D-printet mat innviet

Tekst:Roger Stormo
Foto: Pressebilde
PUBLISERT: 17 oktober 2024
Ifølge Revo Foods er den nye fabrikken i Wien den første i sitt slag når det kommer til 3D-printet mat.

Østerrikske Revo Foods har åpnet det de hevder er verdens største produksjonsanlegg for 3D-printet mat. Fabrikken i Wien skal kunne produsere 60 tonn i måneden.

«The Taste Factory», som Revo Food kaller sitt anlegg, skal primært produsere lakselignende fileter av mykoprotein, og det første produktet kom i salg 3. oktober. Produksjonen skjer ved lav temperatur og lavt trykk for å bevare mest mulig av næringen. Ifølge selskapet inneholder produktet «The Filet – Inspired by salmon» omega 3, vitamin B6, B9 og B12. I tillegg har den et høyt fiberinnhold og er fri for kolesterol, sukker og gluten.

Filetene lages ved å kombinere fett og protein i en kompleks form. Revo Foods kaller teknologien «3D structuring technology» og den skal gi produktet en innovativ og smakfull tekstur. Ifølge selskapet er det nye anlegget det første i verden for additiv produksjon av plantebasert mat i industriell skala. Fabrikken skal kunne produsere 60 tonn i måneden.

Revo Foods administrerende direktør Robin Simsa deltar på AM Summit-konferansen som finner sted 24. oktober i København. Da vil de besøkende også få muligheten til å smake på biter av The Filet.

Revo Foods har 45 ansatte. Se mer om «Smakfabrikken» nedenfor.

Les mer

Freemelt etablerer applikasjonssenter i USA

Freemelts amerikanske selskap og HAMR Industries har i fellesskap etablert et applikasjonssenter i Nord-Amerika. Målet er å sette fart på kommersialiseringen av industrimaskinen eMELT.
WindowDetailFreemeltONE-scaled-1

Intamsys presenterer industriell desktop-printer

En ultrarask FFF-modell 3D-skriver for industrielle applikasjoner. Slik beskriver Intamsys nye FUNMAT Pro 310 NEO, som ble lansert på et digitalt arrangement 26. september.
Intamsys-1

GKN Aerospace utvider sin produksjonskapasitet

GKN Aerospace utvider sitt eksisterende anlegg i Trollhättan for å møte økt etterspørsel etter flymotorkomponenter i flyindustrien.
Fotograf-Jukka-Lamminluoto-GKN-Aerospace

Stratasys: "Stor interesse for F3300"

Stratasys' F3300-system, som ble avduket på Formnext i fjor, har fått en pangstart. Så langt har selskapet mottatt rundt 30 bestillinger på maskinen.
Stratasys-F3300-Yoav-1024x683

Siste nytt

Skyet værvarsel for AM-bransjen

I forkant av årets utgave av Formnext holdt arrangøren Mesago Messe Frankfurt et digitalt arrangement 10. oktober for å gi både en statusrapport om bransjen, men også informere om hva besøkende kan forvente av årets messe.
Formnext-1-1024x503

Print stort og hurtig med den nye Form 4L

For bare et halvt år siden ble Formlabs SLA-3D-printeren Form 4 sluppet. Nå lanseres en større versjon, Form 4L, med nesten fem ganger så stort byggvolum. Selskapet åpner også sin plattform for bruk av tredjeparts materialer.
Formlabs-2024_Form-4L-and-Form-4BL_Media_025-1024x683

AM Research: Tallene fra andre kvartal

Markedene for 3D-printing utgjorde 3,45 milliarder dollar i 2. kvartal 2024, en vekst fra år til år på 8,4 %; AM Research har publisert innsikt og synspunkter på tallene fra andre kvartal 2024 De mener seg å se at salget av 3D-printere ligger an til en økning på 30 prosent i 2025.
m-res-q2

Svensk firma står bak Japans største robotcelle

Det svenske selskapet ADDICT3D, som jobber med robotintegrasjon, har utviklet Japans (så langt) største 3D-printer med robotarm. Et første skritt mot å bli etablert i det enorme japanske AM-markedet og bli "big in Japan".
Circulus-kollage-1024x682