3dp-dagen

2017 tar vi et helhetsgrep på 3d-skriverteknikkene og hvordan de med hell benyttes av norske foretak og organisasjoner.  Vi samler de mest kunnskapsrike navnene i landet for å gi deg  verdifull informasjon om fordelene med 3d-skrivere og hvordan bruken av dem ser ut i forskjellige bransjer. Vi tar også opp viktige spørsmål som investeringsstrategi, materialer, konstruksjon for 3d-utskrift og kvalitetskontroll.


video_3dp_dagen_screendumpKONFERANSEPROGRAM

Vi tilbyr en intensiv dag den 20. September på Advanced Engineering-messen på Exporama, med foredrag innen områder som automotive, aerospace, oil & gas, prototyper og produktutvikling. 3dp-Dagen har fokus på hvordan norske industriforetak med hell kan benytte seg av additiv tilvirkningsteknologi.

I løpet av konferansen 3dp-Dagen kommer vi til å samle noen av de fremste norske ekspertene på området for å gi besøkerne konkret nytte, investeringstips, orientering om omverdenen og en rekke interessante kundeeksempler som vil kunne øke forståelsen for hvordan man kan tilvirke smartere, det være seg i produktutviklingen eller som et alternativ til eksisterende produksjonsutstyr.

Industrimessen Advanced Engineering er en av de fremste i verden når det gjelder å vise og forklare avansert tilvirkningsteknikk for en rekke ulike industrier.


Introduksjon
Hvorfor er vi her?
Taler: Henrik T. Klemetsen, Canon Norge


Fosstech – mekanisk bedrift og 3d-print
Vestfold-bedriften FossTech bedriver mekanisk produksjon basert på dreiing og fresing, elektromekanisk sammenstilling samt produksjon av kabler og connectorer. Det siste året har de investert mye i teknologi og kompetanse for 3D-printing. FossTechs erfaring er at vellykket 3D-printing forutsetter at man tenker 3D-printing helt fra designfasen.

– Da oppnår vi kortere ”time to market” enn ved tradisjonell produktutvikling. Samtidig ser vi at 3D-printing gjør det mulig å produsere mindre serier, eksempelvis 5 til 10 enheter, oppdrag vi tidligere ikke var konkurransedyktige på, sier Tom Horntvedt.
Taler: Tom Horntvedt, Avdelingssjef engineering, Fosstech


Veien videre er ikke snorrett
Taler: Henrik T. Klemetsen, Canon Norge

 


Workflow og design software for additiv tilvirkning
CAxMan – Computer Aided Technologies for Additive Manufacturing er rettet mot analysebasert design for additiv tilvirkning. CAxMan utvikler skytjenester rettet mot design og simulering innen additiv produksjon. Foredraget vil fokusere på CAxMan resultater så langt og videre planer i CAxMan. EUs utlysninger innen Factories of the Future gir muligheter for norsk industri med interesse for additivt tilvirkning til å delta i utfordrende prosjekter sammen med europeisk industri og forskning.
Taler: Dr. Oliver Barrowclough, Research Scientist, SINTEF Digital (på engelsk)


Addform – 3d-printing av forminnsatser for sprøytestøping
Hovedmålet med prosjektet «AddForm» er å utvikle robuste og innovative metoder for bruk av additive (3D-print) forminnsatser til sprøytestøping, slik at kundene med slike forminnsatser kan redusere kostnader og tidsbruk i produktutviklingsfasen, og også bruke slike forminnsatser i relevant småserieproduksjon.
Taler: Knut Richard Kviserud, utviklingssjef, AS OM BE Plast

 3D-printing av metalldeler

Tronrud Engineering har gjennom flere år ligget i tet med 3D-printing i metall, og har gjort store investeringer de siste årene for å kunne printe avanserte deler og komponenter i titan, stål, aluminiun og inkonell. Didrik Sørlie er utdannet børsemaker og til daglig AM-operatør hos Tronrud Engineering. Han forteller hvilke erfaringer de har gjort siden 2011, og hvilke forutsetninger som gjelder for å lykkes med 3D-printing av metalldeler.
Taler: Didrik Sørlie

 


Modeller, prototyper og støping på Nordic 3D
• 3D printing før og nå, utviklingen med nye fremstilingsmetoder og bruk i industri.
• Bruk ved design, arkitektur, sp segment og verifisering.
• Prototyper til bruk i stedet for vanlig fremstilling, til støping, 2-komponent eller sprøytestøping.
• Materialer, plast, gips og matvaregodkjent

Taler: Ole Strømstad, daglig leder, og Odd Gunnar Østensen, Styreformann, Nordic 3D

 

 


3d printed jigs, fixtures and tooling
Some of the most used tools in manufacturing can easily be 3d printed. Jigs and fixtures are traditionally manufactured in metal, but by 3d printing them in plastic on an inhouse 3d printer, you not only save valuable time, but you also cut costs that rapidly will give you a good ROI.
Taler: Matt Jones, Stratasys (på engelsk)

 

 


INFO, PRISER OG FRISTER
Konferanseprogrammet holdes mellom 09-12 og 14-16.30 den 20. september på Exporama. Inkluderer morgenkaffe og sandwich, lunsj, ettermiddagsbuffet med frukt og søtt, og kaffe hele dagen. Lunsjen serveres klokken 13.00.
• Påmelding, Kr. 2795,- (2000,- for studenter)
Merk at alle priser er eks. MVA. Jeg er klar over at påmelding er bindende.


HOVEDSPONSOR

 

Påmelding 3dp-Dagen Oslo

crowd

 

 

 

 

Dela artikeln

En kommentar till “3dp-dagen”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *