Årets Formnext-messe i bilder

Publisert den: 

I fire dager, den 7-10 november, forvandlet Messe Frankfurt seg til et valfartsmål for alle som på noe vis er interessert i additiv tillverkning. 3dp Norge tok en rundtur med kameraet og her er et utvalg av det som ble vist på messen. 

Foredrag om Saabs AM-reise

Publisert den: 

Gjennom hele Formnext-messen pågikk et seminarprogram med vidt forskjellige temaer. Fra Sverige deltok Göran Backlund, CTO i Saab Dynamics.

Stratasys viste stor FDM-nyhet

Publisert den: 

Stratasys benyttet anledningen på den første dagen av Formnext til å presentere en stor ny maskin, FDM-3D-skriveren F3300, som skal kunne doble kapasiteten og levere mer komplekse deler.

3D-printing i kampen mot diabetes

Publisert den: 

Forskere ved KTH og Karolinska Institutet har utviklet en chip med insulinproduserende celler som settes inn i øyet. Teknologien skal kunne hjelpe personer med diabetes type 1 og 2.

3DVerkstan 2.0 har vekst i sikte

Publisert den: 

I fjor vår kjøpte britiske Solid Print3D konkursboet til 3DVerkstan Nordic. Administrerende direktør Neil Sewell tok deretter over som leder av det nye 3DVerkstan AB også. Denne uken da han besøkte Stockholm, tok 3dp Norge en prat med ham om fremtiden. Og det ser lyst ut.

Ford girer opp med 3D-printet verktøy

Publisert den: 

Ford Pro har utviklet et 3D-printet induksjonsverktøy for produksjon av deres største transportkjøretøy, Ford Transit. Det skal gjøre giringen jevnere og mer pålitelig.

3D-printere til krig

Publisert den: 

Essentium og KVG har gått sammen for å gi Ukraina 3D-printløsninger, opplæring og produksjonsverktøy. Dette skal gi muligheter til å printe kritiske deler når de trengs i frontlinjen.

Det skjer på årets Formnext-messe

Publisert den: 

Årets store AM-arrangement, Formnext-messen i Frankfurt, nærmer seg med stormskritt. Rundt 800 utstillere står klare til å vise frem sine innovasjoner, men også andre ting tilbys.

Fra søppel til designmøbler via 3D-printeren

Publisert den: 

Svenske Ekbacken Studios ønsker å lage “mesterverk fra avfall”. På kort tid har de etablert seg i designverdenen med møbler som er 3D-printet fra gamle fiskegarn og med sikte på et globalt marked.

Foredlet teknikk i ny DLP-modell

Publisert den: 

Desktop Metal lanserer nå ETEC Pro XL. Et DLP-system som ifølge produsenten skal kunne levere deler med ekstremt høy oppløsning og fin overflatefinish i rasende fart.

Nytt soppbasert materiale

Publisert den: 

Forskere fra Shape Lab ved Institutt for Arkitektur og Media ved Teknologiuniversitetet i Graz har utviklet MyCera, et nytt, soppbasert materiale for 3D-printing.

3D-printglade sønner ble ny bedrift

Publisert den: 

De lange leveringstidene for bestillinger fra Asia gjorde at gründer Robert Mellergårdh bestemte seg for å hente deler av produksjonen hjem. Ved hjelp av sønnene sine, som var kunnskapsrike innen 3D-printing, startet han Rethink Factory.