Paul McCartney i 3D

Paul McCartney i ulike størrelser

Paul McCartney i ulike størrelser

Norgesaktuelle Paul McCartney har nå lansert en 3D-modell av seg selv som kan printes ut på en 3D-printer. Artisten, som spiller konsert på Telenor Arena 7. juli har gjort 3D-modellen av seg selv gratis tilgjengelig fra sitt nettsted PaulMcCartney.com. Det var i forbindelse med innspillingen av en musikkvideo til sin siste single, “Hope For The Future” at artisten måtte la seg skanne inn i 3D for at han skulle fremstilles i et landskap fra spillet “Destiny”. Sangen er spesiallagd for dette dataspillet, og det var derfor naturlig at artisten opptrådte i scener fra spillet i musikkvideoen.

Etter at musikkvideoen var innspilt og ferdig, fant McCartney en ny anvendelse for 3D-skanningen som hadde blitt foretatt, og lanserte en figur av seg selv som fansen kan printe ut ved å laste ned en .stl fil.

Det er ikke første gang at artister har lagd 3D-modeller av seg selv, Linkin’ Park gjorde det samme i 2014, og solgte modeller av bandmedlemmene til fansen. Men McCartney har valgt å frigjøre selve 3D-filen, slik at fans kan printe ut modellen selv i valgfri størrelse, eller sette bort jobben til et lokalt eller nettbasert trykkeri som har 3D-printer.

Kilder: PaulMcCartney.com
3D PrintingIndustry.com

[youtube]http://youtu.be/163_C5UVU-I[/youtube]

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Utgir egne filamenter av rPLA

Etter et års produktutvikling, gir svenske Lostboyslab sammen med Reflow nå ut to filamentkolleksjoner av resirkulert PLA for 3D-utskrift med FDM. Samlingene består av totalt tolv forskjellige matte farger og målgruppen er profesjonelle brukere som designere, interiørarkitekter og arkitekter.

Publisert av: