Paul McCartney i 3D

Paul McCartney i ulike størrelser

Paul McCartney i ulike størrelser

Norgesaktuelle Paul McCartney har nå lansert en 3D-modell av seg selv som kan printes ut på en 3D-printer. Artisten, som spiller konsert på Telenor Arena 7. juli har gjort 3D-modellen av seg selv gratis tilgjengelig fra sitt nettsted PaulMcCartney.com. Det var i forbindelse med innspillingen av en musikkvideo til sin siste single, “Hope For The Future” at artisten måtte la seg skanne inn i 3D for at han skulle fremstilles i et landskap fra spillet “Destiny”. Sangen er spesiallagd for dette dataspillet, og det var derfor naturlig at artisten opptrådte i scener fra spillet i musikkvideoen.

Etter at musikkvideoen var innspilt og ferdig, fant McCartney en ny anvendelse for 3D-skanningen som hadde blitt foretatt, og lanserte en figur av seg selv som fansen kan printe ut ved å laste ned en .stl fil.

Det er ikke første gang at artister har lagd 3D-modeller av seg selv, Linkin’ Park gjorde det samme i 2014, og solgte modeller av bandmedlemmene til fansen. Men McCartney har valgt å frigjøre selve 3D-filen, slik at fans kan printe ut modellen selv i valgfri størrelse, eller sette bort jobben til et lokalt eller nettbasert trykkeri som har 3D-printer.

Kilder: PaulMcCartney.com
3D PrintingIndustry.com

[youtube]http://youtu.be/163_C5UVU-I[/youtube]

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Digital Metal lanserer fremtidssikkert system

Binder Jet 3D-printerleverandøren Digital Metal lanserte 17. mai sitt nye DMP/PRO binder jetting system. PRO-serien er utviklet som en modulær komponent av en komplett binder jet-løsning, noe produsenten mener er et paradigmeskifte innen binder jet 3D-printing. Lanseringen fant sted på 3D-printmessen Rapid TCT i USA.

Publisert av: 

Elmia 3D-messen

10. – 13. mai var det tid for den andre utgaven av den svenske messen Elmia 3D i Jönköping. En messe som i år trakk til seg et tjuetalls utstillere innen additiv produksjon, som viste alt fra 3D-printere og materialer til skanneutstyr og etterbehandling.

Publisert av: 

Mye nytt fra Stratasys

Stratasys har kunngjort at selskapet har utvidet sin F123 Serie™ av 3D-printere med introduksjonen av F190™CR og F370®CR 3D-printere, pluss nye FDM® Nylon-CF10-materiale forsterket med karbonfiber. De nye printerne tilbyr materialer med høy stivhet og styrke i en herdet maskin klar for utskrift av komposittmaterialer. Andre nyheter er programvare og seksten nye materialer.

Publisert av: