Concept Laser får prestisjefull pris

Dr. Florian Bechmann, utviklingssjef hos Concept Laser (t v), tar imot årets IAMA-pris på konferansen METAV i Düsseldorf.

Dr. Florian Bechmann, utviklingssjef hos Concept Laser (t v), tar imot årets IAMA-pris på konferansen METAV i Düsseldorf.

Det finnes ikke så mange utmerkelser i 3d-printverden, men en av de fineste er International Additive Manufacturing Award, IAMA. I år ble prisen utdelt på konferansen METAV i Düsseldorf, Tyskland, og gikk til tyske Concept Laser. Det er et foretak som har en egenutviklet metallteknikk som kalles laser cusing.

Concept Laser fikk utmerkelsen først og fremst for sin inlinebaserte inspeksjonsløsning. Med løsningen på plass i en av foretakets 3d-printere er det mulig å analysere og overvåke selve byggeprosessen. Spesielt slike ting som hvor stor smeltepoolen er, hvilken energitilførsel den har og posisjonen på smeltepoolen i forhold til det objektet som produseres. Løsningen skal gjøre det enklere for brukere å finne anomalier – altså feil – i produksjoner, noe som skal føre til færre testkjøringer.

– Utmerkelsen er en vidunderlig anerkjennelse for det harde arbeidet vi har nedlagt, men også et bevis på at vi er på rett spor, sier Frank Herzog, Concept Lasers gründer.

IAMA-juryen baserer sin bedømmelse ut fra investeringene i utviklingsarbeidet, nytten med tjenesten eller produktet som er nominert samt hvor brukervennlig det er. De nominerte kategoriseres deretter ut fra innovasjonskraft, industrinytte, samfunnspåvirkning, kostnadseffektivitet samt hvor sannsynlig det er at produktet eller tjenesten kan utvikles på industrielt nivå.

Mer informasjon om IAMA-prisen finner du på IAMAS nettsted.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Digital Metal lanserer fremtidssikkert system

Binder Jet 3D-printerleverandøren Digital Metal lanserte 17. mai sitt nye DMP/PRO binder jetting system. PRO-serien er utviklet som en modulær komponent av en komplett binder jet-løsning, noe produsenten mener er et paradigmeskifte innen binder jet 3D-printing. Lanseringen fant sted på 3D-printmessen Rapid TCT i USA.

Publisert av: 

Elmia 3D-messen

10. – 13. mai var det tid for den andre utgaven av den svenske messen Elmia 3D i Jönköping. En messe som i år trakk til seg et tjuetalls utstillere innen additiv produksjon, som viste alt fra 3D-printere og materialer til skanneutstyr og etterbehandling.

Publisert av: 

Mye nytt fra Stratasys

Stratasys har kunngjort at selskapet har utvidet sin F123 Serie™ av 3D-printere med introduksjonen av F190™CR og F370®CR 3D-printere, pluss nye FDM® Nylon-CF10-materiale forsterket med karbonfiber. De nye printerne tilbyr materialer med høy stivhet og styrke i en herdet maskin klar for utskrift av komposittmaterialer. Andre nyheter er programvare og seksten nye materialer.

Publisert av: