Concept Laser får prestisjefull pris

Dr. Florian Bechmann, utviklingssjef hos Concept Laser (t v), tar imot årets IAMA-pris på konferansen METAV i Düsseldorf.

Dr. Florian Bechmann, utviklingssjef hos Concept Laser (t v), tar imot årets IAMA-pris på konferansen METAV i Düsseldorf.

Det finnes ikke så mange utmerkelser i 3d-printverden, men en av de fineste er International Additive Manufacturing Award, IAMA. I år ble prisen utdelt på konferansen METAV i Düsseldorf, Tyskland, og gikk til tyske Concept Laser. Det er et foretak som har en egenutviklet metallteknikk som kalles laser cusing.

Concept Laser fikk utmerkelsen først og fremst for sin inlinebaserte inspeksjonsløsning. Med løsningen på plass i en av foretakets 3d-printere er det mulig å analysere og overvåke selve byggeprosessen. Spesielt slike ting som hvor stor smeltepoolen er, hvilken energitilførsel den har og posisjonen på smeltepoolen i forhold til det objektet som produseres. Løsningen skal gjøre det enklere for brukere å finne anomalier – altså feil – i produksjoner, noe som skal føre til færre testkjøringer.

– Utmerkelsen er en vidunderlig anerkjennelse for det harde arbeidet vi har nedlagt, men også et bevis på at vi er på rett spor, sier Frank Herzog, Concept Lasers gründer.

IAMA-juryen baserer sin bedømmelse ut fra investeringene i utviklingsarbeidet, nytten med tjenesten eller produktet som er nominert samt hvor brukervennlig det er. De nominerte kategoriseres deretter ut fra innovasjonskraft, industrinytte, samfunnspåvirkning, kostnadseffektivitet samt hvor sannsynlig det er at produktet eller tjenesten kan utvikles på industrielt nivå.

Mer informasjon om IAMA-prisen finner du på IAMAS nettsted.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Utgir egne filamenter av rPLA

Etter et års produktutvikling, gir svenske Lostboyslab sammen med Reflow nå ut to filamentkolleksjoner av resirkulert PLA for 3D-utskrift med FDM. Samlingene består av totalt tolv forskjellige matte farger og målgruppen er profesjonelle brukere som designere, interiørarkitekter og arkitekter.

Publisert av: