Concept Laser får prestisjefull pris

Tekst:Roger Stormo
PUBLISERT: 2 mars 2016
Dr. Florian Bechmann, utviklingssjef hos Concept Laser (t v), tar imot årets IAMA-pris på konferansen METAV i Düsseldorf.
Dr. Florian Bechmann, utviklingssjef hos Concept Laser (t v), tar imot årets IAMA-pris på konferansen METAV i Düsseldorf.

Det finnes ikke så mange utmerkelser i 3d-printverden, men en av de fineste er International Additive Manufacturing Award, IAMA. I år ble prisen utdelt på konferansen METAV i Düsseldorf, Tyskland, og gikk til tyske Concept Laser. Det er et foretak som har en egenutviklet metallteknikk som kalles laser cusing.

Concept Laser fikk utmerkelsen først og fremst for sin inlinebaserte inspeksjonsløsning. Med løsningen på plass i en av foretakets 3d-printere er det mulig å analysere og overvåke selve byggeprosessen. Spesielt slike ting som hvor stor smeltepoolen er, hvilken energitilførsel den har og posisjonen på smeltepoolen i forhold til det objektet som produseres. Løsningen skal gjøre det enklere for brukere å finne anomalier – altså feil – i produksjoner, noe som skal føre til færre testkjøringer.

– Utmerkelsen er en vidunderlig anerkjennelse for det harde arbeidet vi har nedlagt, men også et bevis på at vi er på rett spor, sier Frank Herzog, Concept Lasers gründer.

IAMA-juryen baserer sin bedømmelse ut fra investeringene i utviklingsarbeidet, nytten med tjenesten eller produktet som er nominert samt hvor brukervennlig det er. De nominerte kategoriseres deretter ut fra innovasjonskraft, industrinytte, samfunnspåvirkning, kostnadseffektivitet samt hvor sannsynlig det er at produktet eller tjenesten kan utvikles på industrielt nivå.

Mer informasjon om IAMA-prisen finner du på IAMAS nettsted.

Les mer

Bransjens beste skal kåres på TCT Awards

5. juni avgjøres årets utgave av TCT Awards i Birmingham der 61 finalister konkurrerer i elleve kategorier.
Stratasys-F3300-Yoav-1024x683

Unilever sparer 90 prosent med 3D-printede former

3D-printing begynner å finne veien inn i emballasjeindustrien, spesielt for produksjon av støpeformer. Et aktuelt eksempel på dette er Unilever og Serioplast, som gjør store tids- og kostnadsbesparelser ved å bruke teknologien i produktutviklingen.
Formlabs-Unilever-1-1024x681

Jernbaneselskap satser på AM for reparasjoner

Det franske transportselskapet Alstom har vært tidlig ute med additiv produksjon. Nå skal teknologien også tas i bruk i Sverige gjennom en ny samarbeidsavtale.
Alstom-bergslagen

Kompakt 3D-lab til bruk i felt

Det australske foretaket SPEE3D har annonsert noe de kaller EMU, Expeditory Manufacturing Unit, altså en produksjonsenhet for ekspedisjoner. Det består av en container som inneholder alt som trengs for å benytte 3D-printing i felt, inkludert etterbehandlingsutstyr.
EMU-Duo-Outdoors-Larger

Siste nytt

Bransjens beste skal kåres på TCT Awards

5. juni avgjøres årets utgave av TCT Awards i Birmingham der 61 finalister konkurrerer i elleve kategorier.
Stratasys-F3300-Yoav-1024x683

Unilever sparer 90 prosent med 3D-printede former

3D-printing begynner å finne veien inn i emballasjeindustrien, spesielt for produksjon av støpeformer. Et aktuelt eksempel på dette er Unilever og Serioplast, som gjør store tids- og kostnadsbesparelser ved å bruke teknologien i produktutviklingen.
Formlabs-Unilever-1-1024x681

3D print vokser kraftig viser rapport fra Protolabs

Den nye utgaven av Protolabs årlige internasjonale 3DP-trendrapport viser at 3D-printmarkedet vokser raskere enn forventet. Rapporten baserer seg på markedsinformasjon samt uttalelser fra 700 ingerniørekspertenr verden over.
sementprint

Forskning på AM med dupleks rustfritt stål

Hvordan kan dupleks rustfritt stål brukes optimalt både for lasersveising og additiv produksjon? Amir Baghdadchis fra Högskolan Väst i Sverige søkte svaret på det spørsmålet i sin doktoravhandling.
Amir-Baghdadchi-doktor-i-produktionsteknologi-1024x682