Pop-up shop printet i 3D

Tekst:Roger Stormo
PUBLISERT: 15 desember 2016

dome_03Louis Vuitton, kjent som leverandør av luksuriøse vesker, sko, klokker, osv, er den første i verden som har 3d-skrevet en hel pop-up butikk, som vil stå i Westfield Sydney Shopping Centre i desember. Prosjektet ble gjennomført i løpet av to uker, og var mulig fordi to servicebyråer, begge med en Massivit 1800 skriver, gikk sammen for å løse oppgaven sammen med et team fra Massivit i Israel.

De 3d-printede elementene er montert og klar for bekledning.
De 3d-printede elementene er montert og klar for bekledning.

– Flere leverandører av butikkmarkedsføringsmateriell hadde allerede sagt at oppgaven ikke kunne løses med den korte tidsrammen og konvensjonelle prosesser, sier Robert Grosso, direktør for Ømus, et servicebyrå i prosjektet. – Men vårt team hadde brutt oppgaven ned i håndterbare deler og gjorde en flott struktur og en design som kan skrives ut i Massivit skrivere og monteres etterpå. Vi kunne se at vi kunne levere nøyaktig hva Louis Vuittons designere ønsket – og med et slikt varemerke skulle den være meget iøyenfallende!
Det kuppelformede strukturen ble trykt i 3D med Massivit Dimengel materiale, og ble puslet sammen og pakket inn i Avery Supreme Silver wrapping folie. Det tok tre dager å samle den sammen. Louis Vuitton-logoen ble lagd i cut-out vinyl bokstaver satt på, og selve gulvet, med en elefantgrafikk ble trykket direkte på en TexWalk vinyl. Hele stasen veier ca 900 kg.
– Ingen andre trodde var mulig, sier Robert Gross. – Men for meg var dette en øvelse som helt klart viser at med overdimensjonert 3D-utskrift kan vi tolke og levere ting som ikke er mulig med andre produksjonsmetoder.

Det tog tre dager å samle og bekle pop-up shoppen.
Det tok tre dager å samle og bekle pop-up shoppen.

Les mer

3D-printede komponenter i de nye Apple Watch modellene

En rapport fra TF International Securities-analytiker Ming-Chi Kuo indikerer at nye smartklokker fra Apple Inc. vil inkludere 3D-printede metallkomponenter.
applewatch

Vinnerne i TCT Awards kåret

I forbindelse med TCT 3Sixty-messen i Birmingham ble årets utgave av TCT Awards 2024 avgjort, som fremhever bransjens beste i elleve ulike kategorier. I tillegg ble tre personer innlemmet i TCT Hall of Fame.
TCT_AWARDS_NCC_050624_KatjaOgrin_110-1024x698

Massivit solgte femten 3D-printere i storformat på Drupa

Under Drupa-messen lansertes Massivit 3000, selskapets nyeste storskala 3D-printer i produktlinjen Gel Dispensing Printing, beregnet for høyhastighets produksjon av store deler, og de fikk 15 bestillinger på sine maskiner der og da.
Massivit 3000

3D-printer i lommeformat

Forskere ved MIT og University of Texas i Austin har utviklet en brikkebasert 3D-printer som er omtrent på størrelse med en mynt. Denne unike lille tingesten skal for eksempel kunne brukes til rask prototyping på farten.
mit_chip-printer-01-PRESS_1

Siste nytt

3D-printede komponenter i de nye Apple Watch modellene

En rapport fra TF International Securities-analytiker Ming-Chi Kuo indikerer at nye smartklokker fra Apple Inc. vil inkludere 3D-printede metallkomponenter.
applewatch

Vinnerne i TCT Awards kåret

I forbindelse med TCT 3Sixty-messen i Birmingham ble årets utgave av TCT Awards 2024 avgjort, som fremhever bransjens beste i elleve ulike kategorier. I tillegg ble tre personer innlemmet i TCT Hall of Fame.
TCT_AWARDS_NCC_050624_KatjaOgrin_110-1024x698

Audi Sport sparer flere uker på å 3D-printe verktøy

Da den nye elbilen Audi E-Tron GT skulle lanseres, trengte Audi-fabrikken i Heilbronn, Tyskland, raskt å skaffe 200 verktøy, jigger og fiksturer. Løsning? 3D-printing og programvare for design-automatisering.
Audi-Trinckle-0H6A1913-1024x683

Inspirert til nye farger av powertools

Inspirert av fargene på powertools fra merker som Ryobi, Dewalt, Makita og Milwaukee introduserer add:north nye farger i sitt sortiment for X-PLA tråder.
addnorth_xpla-matt