Nytt 3d-senter skal serve dansk industri

Hanne Thøgersen, administrerende direktør for Nexttech i Kolding.

I slutten av september var det premiere for et av Danmarks største 3d-printsentre, Nexttech. Senteret ligger i det industrielle navet Kolding på Jylland, og skal serve regionen med kunnskap, utdanning og nettverking.

– 3d-printerteknikken er for alle og kommer til å bli en del av fremtidens utvikling og produksjon, sier Hanne Thøgersen, administrerende direktør for Nexttech. Vi skal gi firmaene muligheter til raskt å komme i gang med 3d-printerteknikkene gjennom å være ballspiller, rådgi og gi tilgang til profesjonelt utstyr.

Under åpningsdagen ble det holdt flere foredrag, blant annet av Erik Petersen fra DanRobotics. Han viste hvordan selskapet anvender 3d-printerteknikken i sin utvikling, blant annet en delvis 3d-utskrevet robot som sorterer kremboller i produksjonen.

Fra Canon Danmark fortalte Kurt Due Petersen om mulighetene med 3d-printerteknikk. Ifølge Petersen er ikke teknikken særlig utbredt i dansk industri. En undersøkelse for et par år siden viser at bare rundt fire prosent av danske foretak benytter teknikken. Siden da har Canon Danmark likevel sett en markant økning.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Utgir egne filamenter av rPLA

Etter et års produktutvikling, gir svenske Lostboyslab sammen med Reflow nå ut to filamentkolleksjoner av resirkulert PLA for 3D-utskrift med FDM. Samlingene består av totalt tolv forskjellige matte farger og målgruppen er profesjonelle brukere som designere, interiørarkitekter og arkitekter.

Publisert av: