Metall og forsyningskjede i fokus for Materialise neste uke

Belgiske Materialise kommer blant annet til å vise nye programvarer på neste ukes store Formnext-messe i Frankfurt. Fokuset ligger på automatisering og digitalisering av forsyningskjeden, to store trendord i den additive verden akkurat nå.

Rent konkret blir det lansering av Materialise sitt flaggskipsprodukt Magics, som neste uke slippes i versjon 22. Også Inspector og Control Platform kommer til å vises frem. Det sistnevnte er en ny programvare for metallproduksjon.

Nettopp metall er hett hos Materialise. Selskapet mener at teknikken har modnet og man vil arbeide nær hele verdikjeden, blant annet da med ny programvare. Denne har kommet inn i kjølvannet av oppkjøpet av tyske ACTech, som utvikler løsninger for komplekse metallstøpeformer.

Få selskap har så lang og bred erfaring med den additive produksjonskjeden som Materialise. Nå vil selskapet ta sin kunnskap til et nytt nivå gjennom sitt konsept Certified Additive Manufacturing. Det skal sees som et slags benchmark for hvordan en logistikkjede basert på additiv teknikk og høy automatiseringsgrad i linje med rådende standarder på området bør være.

Konseptet med Certified Additive Manufacturing viser man med et par interessante kundeeksempler. Dels Tailored Fits produksjon av skreddersydde støvler, dels Yunikus produksjonsflyt for skreddersydde brilleinnfatninger.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *