Teknisk museum arrangerer lærerkurs

Lærerkurs vinter 2018 – Lærere på 5-10. trinn + VGS lærere

Er du en lærer som er nysgjerrig på hvordan du kan kombinere matematikk og programmering? Lurer du på hvordan du kan jobbe tverrfaglig med kunst, teknologi og vitenskap? Kunne du tenke deg å bruke prototyping i undervisningen? Vil du skal ta sløyden inn i det 21. århundre?

I et skaperverksted (makerspace) kombineres tradisjonelle håndverksfag med 3D-printing, vinylskjæring, 2D- og 3D-modellering og programmerbar elektronikk. Elevene gis mulighet til å være utforskende og kreative med teknologi. Et skaperverksted kan være alt fra en kasse med utstyr og verktøy eller fullt utstyrt verksted. Flere og flere skoler og lærere ønsker å ta undervisningen et steg videre, og introdusere elevene for skaperverkstedets tankegang, didaktikk og teknologi.

Oslo vitensenter og Norsk Teknisk museum vil gi lærerne kunnskap og ideer til hvordan dette kan gjøres, og arrangerer derfor 4 heldagskurs vinteren 2018. Kursene er tverrfaglige og tar for seg ulike verktøy, teknologier og gir en innføring i pedagogiske tankegangen bak skaperverkstedene.

Kursene varer fra kl 09.00–15.00 og lunsj inngår i kursavgiften.

Vi gjør oppmerksom på at det er mulig å melde seg på ett eller flere kurs og at det er et begrenset antall plasser på kursene. Følg lenkene under for påmelding og mer informasjon.

Påmeldingsfrist er ca. en uke før kursstart.

Mer info og påmelding:

9. februar: Micro:bit basic og robotprogrammering

15. februar: Fra idé til prototype – lag et makerspace med enkle verktøy og engasjerte lærere.

28. februar: Digital fabrikasjon med vinylskjærer

7. mars: Koding og modellering i 2D og 3D


Makerlærer Kurs – vår og sommer 2018

| April, Mai, Juni |

Bli med å utvikle og innføre skaperverkstedet i skolen! Bli makerlærer
Er du lærer og lurer på hvordan du skal koble matematikk og programmering, ta sløyden inn i det 21. århundre, jobbe tverrfaglig med kunst, teknologi og vitenskap, eller ønsker å bruke prototyping i Ungt Entreprenørskap, så er dette etterutdanningen for deg!

Hva er et makerspace?
I et skaperverksted (makerspace) kombineres tradisjonelle håndverksfag med 3D-printing, laserkutting, e-tekstiler og programmerbar elektronikk. Elevene gis mulighet til å være utforskende og kreative med teknologi. Et skaperverksted kan være alt fra et fullt utstyrt verksted, til en kasse med utstyr som kan flyttes rundt etter behov. Makerspace handler om å stimulere elevenes kreativitet, skaperevne og entreprenørskap. Det er en pedagogisk filosofi, en tverrfaglig og kreativ måte å undervise på. For å etablere dette i skolen, på en vellykket måte, trenger lærere både kunnskap, inspirasjon og ideer til å ta i bruk ny og kreativ teknologi. Det å skape noe, samtidig som man lærer, gir kunnskapen mer verdi og livslang læring.

Hva er makerlærerutdanning?
Makerlærer er et nytt konsept innenfor etterutdanning av lærere. Vi ønsker å lære bort alt vi kan om Makerspace; didaktikken, pedagogikken, oppbygging av undervisningen og teknologien som er tilgjengelig. En Makerlærer vil ha en unik kompetanse innenfor det hurtigvoksende temaet skaperverksted i skolen, og være en uvurderlig ressurs på sin skole. Gjennom kurset vil deltakerne få erfaring med å planlegge, tilrettelegge, utforme og gjennomføre undervisning i Makerspace. Lærerne som har vært på kurset vil bli en del av et nettverk av Makerlærere, og kunne samarbeide videre.

Kurset er en helhetlig pakke, med både teori, diskusjoner, opplæring og praksis. Praktisk gjennomføring, learning by making, og refleksjoner rundt praksis vil stå sentralt. Kurset går over 6 mandager, en helg og en sammenhengende uke (man-fre). Kurset er gratis, og vi forutsetter at du deltar på hele opplegget.

Påmelding og mer info: Se HER

Pris: GRATIS!

Søknadsfrist: 1. mars.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Markedet peker oppover igjen

Additiv produksjon med polymerer og metaller går mot historiske høyder. Det viser en ny rapport fra det amerikanske markedsanalyseselskapet SmarTech Analysis. Tall fra andre kvartal 2021 viser nivåer som er høyere enn før pandemien.

Publisert av: