Teknisk museum arrangerer lærerkurs

Lærerkurs vinter 2018 – Lærere på 5-10. trinn + VGS lærere

Er du en lærer som er nysgjerrig på hvordan du kan kombinere matematikk og programmering? Lurer du på hvordan du kan jobbe tverrfaglig med kunst, teknologi og vitenskap? Kunne du tenke deg å bruke prototyping i undervisningen? Vil du skal ta sløyden inn i det 21. århundre?

I et skaperverksted (makerspace) kombineres tradisjonelle håndverksfag med 3D-printing, vinylskjæring, 2D- og 3D-modellering og programmerbar elektronikk. Elevene gis mulighet til å være utforskende og kreative med teknologi. Et skaperverksted kan være alt fra en kasse med utstyr og verktøy eller fullt utstyrt verksted. Flere og flere skoler og lærere ønsker å ta undervisningen et steg videre, og introdusere elevene for skaperverkstedets tankegang, didaktikk og teknologi.

Oslo vitensenter og Norsk Teknisk museum vil gi lærerne kunnskap og ideer til hvordan dette kan gjøres, og arrangerer derfor 4 heldagskurs vinteren 2018. Kursene er tverrfaglige og tar for seg ulike verktøy, teknologier og gir en innføring i pedagogiske tankegangen bak skaperverkstedene.

Kursene varer fra kl 09.00–15.00 og lunsj inngår i kursavgiften.

Vi gjør oppmerksom på at det er mulig å melde seg på ett eller flere kurs og at det er et begrenset antall plasser på kursene. Følg lenkene under for påmelding og mer informasjon.

Påmeldingsfrist er ca. en uke før kursstart.

Mer info og påmelding:

9. februar: Micro:bit basic og robotprogrammering

15. februar: Fra idé til prototype – lag et makerspace med enkle verktøy og engasjerte lærere.

28. februar: Digital fabrikasjon med vinylskjærer

7. mars: Koding og modellering i 2D og 3D


Makerlærer Kurs – vår og sommer 2018

| April, Mai, Juni |

Bli med å utvikle og innføre skaperverkstedet i skolen! Bli makerlærer
Er du lærer og lurer på hvordan du skal koble matematikk og programmering, ta sløyden inn i det 21. århundre, jobbe tverrfaglig med kunst, teknologi og vitenskap, eller ønsker å bruke prototyping i Ungt Entreprenørskap, så er dette etterutdanningen for deg!

Hva er et makerspace?
I et skaperverksted (makerspace) kombineres tradisjonelle håndverksfag med 3D-printing, laserkutting, e-tekstiler og programmerbar elektronikk. Elevene gis mulighet til å være utforskende og kreative med teknologi. Et skaperverksted kan være alt fra et fullt utstyrt verksted, til en kasse med utstyr som kan flyttes rundt etter behov. Makerspace handler om å stimulere elevenes kreativitet, skaperevne og entreprenørskap. Det er en pedagogisk filosofi, en tverrfaglig og kreativ måte å undervise på. For å etablere dette i skolen, på en vellykket måte, trenger lærere både kunnskap, inspirasjon og ideer til å ta i bruk ny og kreativ teknologi. Det å skape noe, samtidig som man lærer, gir kunnskapen mer verdi og livslang læring.

Hva er makerlærerutdanning?
Makerlærer er et nytt konsept innenfor etterutdanning av lærere. Vi ønsker å lære bort alt vi kan om Makerspace; didaktikken, pedagogikken, oppbygging av undervisningen og teknologien som er tilgjengelig. En Makerlærer vil ha en unik kompetanse innenfor det hurtigvoksende temaet skaperverksted i skolen, og være en uvurderlig ressurs på sin skole. Gjennom kurset vil deltakerne få erfaring med å planlegge, tilrettelegge, utforme og gjennomføre undervisning i Makerspace. Lærerne som har vært på kurset vil bli en del av et nettverk av Makerlærere, og kunne samarbeide videre.

Kurset er en helhetlig pakke, med både teori, diskusjoner, opplæring og praksis. Praktisk gjennomføring, learning by making, og refleksjoner rundt praksis vil stå sentralt. Kurset går over 6 mandager, en helg og en sammenhengende uke (man-fre). Kurset er gratis, og vi forutsetter at du deltar på hele opplegget.

Påmelding og mer info: Se HER

Pris: GRATIS!

Søknadsfrist: 1. mars.

Publisert av: 

Del denne artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Hvordan innføre 3d-printing på huset

Med en desktop 3d-printer i hus er det enkelt å lage en gjenstand, under produktutviklingen f.eks. Utimaker har lagd et «white paper» som hjelper deg med å få startet opp med 3d-printing på kontoret. Eller verkstedet?

Publisert av: 

3d-printede smykker skal vise vei

Servicebyrået Shapeways har utviklet en løsning for e-handel on-demand. For å demonstrere mulighetene slipper de nå en smykkekolleksjon, «Spring & Wonder», som er 3d-printet.

Publisert av: 

Bryter ny mark med nytt filament

Graphmatech og add:north gjør nybrottsarbeid med et nytt, konduktivt material. – Dette åpner opp for mange nye 3d-applikasjoner så som varmeledende komponenter, skriver selskapene i en felles pressemelding.

Publisert av: 

Canon i nytt samarbeid om 3d-print

I begynnelsen av året valgte Canon Europe å trekke seg fra 3d-markedet. Men Canon har ikke helt mistet tanken. I Japan samarbeider de tett med en rekke partnere om salg av 3D-løsninger til næringslivet.

Publisert av: 

3D-printet pergola med på Venice Architecture Biennale

3D-printing er ikke lenger domenet for nipsgjenstander og prototyper. I dag har prosessen nådd et punkt hvor man kan bygge hus, broer og designstoler med teknologien. Ved Venice Architecture Biennale avslørte kunstneren Bruno Juričić en pergola som er 3D-printet til den kroatiske paviljongen.

Publisert av: 

Skytjeneste skal sette fart i forretningene

PostNord i Sverige lanserer en skybasert 3d-portal hvor kundene kan forvandle sin ide til 3d-prints som deretter distribueres av PostNord. – Det er neste skritt for på en enkel måte gjøre 3d-markedet mer tilgjengelig, sier administrerende direktør Ylva Ekborn i PostNord Strålfors.

Publisert av: 

GE Additive gir bort 600 3d-printere

GE Additive har investert 10 millioner dollar for at de i de kommende fem årene skal forse skoler rundt om i verden med 3d-printere. Etter foretakets beregninger har 3d-teknikken hittil nådd ut til over 400 000 elever. I høst leveres 600 polymerbaserte 3d-printere ut til grunnskoler i hele verden.

Publisert av: 

IKEA med i prosjekt om individualisert gaming-utstyr

UNYQ, som fremstiller proteser og ortopediske løsninger, går sammen med IKEA for å utvikle en enestående prototype, hvis mål er å gjøre gaming-utstyr ergonomisk, individuelt tilpasset og samtidig designmessig i tråd med med hjemmets øvrige interiør.

Publisert av: 

EOS ansetter en Chief Digital Officer

EOS har opprettet en ny stilling, Chief Digital Officer og har ansatt Güngör Kara i stillingen. Han har bygget opp et team eksperter – Additive Minds

Publisert av: 

Snapmaker – 3D-printer, CNC og laser i samme maskin

3DNet har inngått avtale med produsenten Snapmaker om distribusjon av deres produkter i Norden. Deres første produkt, Snapmaker 3-in-1, er en 3D-printer, CNC-fres og lasergraverer i én og samme maskin, til godt under ti tusen kroner. Snapmaker samlet inn totalt over to millioner dollar, fra over 5 000 personer på Kickstarter våren 2017.

Publisert av: 

Hackrod og Siemens i partnerskap for å muliggjøre en helt ny måte å designe og produsere kjøretøy på

Hackrod, Inc. og Siemens PLM Software har inngått et partnerskap for å akselerere arbeidet med å nå deres felles visjon om demokratisering av designprosessen og produksjonen av kjøretøy. Tanken er at forbrukeren blir den som står for de kreative ideene.

Publisert av: