Teknisk museum arrangerer lærerkurs

Tekst:Roger Stormo
PUBLISERT: 25 januar 2018

Lærerkurs vinter 2018 – Lærere på 5-10. trinn + VGS lærere

Er du en lærer som er nysgjerrig på hvordan du kan kombinere matematikk og programmering? Lurer du på hvordan du kan jobbe tverrfaglig med kunst, teknologi og vitenskap? Kunne du tenke deg å bruke prototyping i undervisningen? Vil du skal ta sløyden inn i det 21. århundre?

I et skaperverksted (makerspace) kombineres tradisjonelle håndverksfag med 3D-printing, vinylskjæring, 2D- og 3D-modellering og programmerbar elektronikk. Elevene gis mulighet til å være utforskende og kreative med teknologi. Et skaperverksted kan være alt fra en kasse med utstyr og verktøy eller fullt utstyrt verksted. Flere og flere skoler og lærere ønsker å ta undervisningen et steg videre, og introdusere elevene for skaperverkstedets tankegang, didaktikk og teknologi.

Oslo vitensenter og Norsk Teknisk museum vil gi lærerne kunnskap og ideer til hvordan dette kan gjøres, og arrangerer derfor 4 heldagskurs vinteren 2018. Kursene er tverrfaglige og tar for seg ulike verktøy, teknologier og gir en innføring i pedagogiske tankegangen bak skaperverkstedene.

Kursene varer fra kl 09.00–15.00 og lunsj inngår i kursavgiften.

Vi gjør oppmerksom på at det er mulig å melde seg på ett eller flere kurs og at det er et begrenset antall plasser på kursene. Følg lenkene under for påmelding og mer informasjon.

Påmeldingsfrist er ca. en uke før kursstart.

Mer info og påmelding:

9. februar: Micro:bit basic og robotprogrammering

15. februar: Fra idé til prototype – lag et makerspace med enkle verktøy og engasjerte lærere.

28. februar: Digital fabrikasjon med vinylskjærer

7. mars: Koding og modellering i 2D og 3D


Makerlærer Kurs – vår og sommer 2018

| April, Mai, Juni |

Bli med å utvikle og innføre skaperverkstedet i skolen! Bli makerlærer
Er du lærer og lurer på hvordan du skal koble matematikk og programmering, ta sløyden inn i det 21. århundre, jobbe tverrfaglig med kunst, teknologi og vitenskap, eller ønsker å bruke prototyping i Ungt Entreprenørskap, så er dette etterutdanningen for deg!

Hva er et makerspace?
I et skaperverksted (makerspace) kombineres tradisjonelle håndverksfag med 3D-printing, laserkutting, e-tekstiler og programmerbar elektronikk. Elevene gis mulighet til å være utforskende og kreative med teknologi. Et skaperverksted kan være alt fra et fullt utstyrt verksted, til en kasse med utstyr som kan flyttes rundt etter behov. Makerspace handler om å stimulere elevenes kreativitet, skaperevne og entreprenørskap. Det er en pedagogisk filosofi, en tverrfaglig og kreativ måte å undervise på. For å etablere dette i skolen, på en vellykket måte, trenger lærere både kunnskap, inspirasjon og ideer til å ta i bruk ny og kreativ teknologi. Det å skape noe, samtidig som man lærer, gir kunnskapen mer verdi og livslang læring.

Hva er makerlærerutdanning?
Makerlærer er et nytt konsept innenfor etterutdanning av lærere. Vi ønsker å lære bort alt vi kan om Makerspace; didaktikken, pedagogikken, oppbygging av undervisningen og teknologien som er tilgjengelig. En Makerlærer vil ha en unik kompetanse innenfor det hurtigvoksende temaet skaperverksted i skolen, og være en uvurderlig ressurs på sin skole. Gjennom kurset vil deltakerne få erfaring med å planlegge, tilrettelegge, utforme og gjennomføre undervisning i Makerspace. Lærerne som har vært på kurset vil bli en del av et nettverk av Makerlærere, og kunne samarbeide videre.

Kurset er en helhetlig pakke, med både teori, diskusjoner, opplæring og praksis. Praktisk gjennomføring, learning by making, og refleksjoner rundt praksis vil stå sentralt. Kurset går over 6 mandager, en helg og en sammenhengende uke (man-fre). Kurset er gratis, og vi forutsetter at du deltar på hele opplegget.

Påmelding og mer info: Se HER

Pris: GRATIS!

Søknadsfrist: 1. mars.

Les mer

AMEXCI og Saab i AM-prosjekt for finsk marine

AMEXCIs finske del vil sammen med Saab og EOS være en del av Squadron 2020 industrielt samarbeidsprogram på vegne av det finske forsvarsdepartementet. Oppdraget handler om å utvikle nye muligheter for additiv produksjon av avanserte metallkomponenter.
Amexci-finland-1024x676

Freemelt og NC State University etablerer applikasjonssenter

Freemelt har innledet et samarbeid med Center for Additive Manufacturing and Logistics (CAMAL) ved North Carolina State University (NC State University) om et felles applikasjonssenter.
Freemelt-ONE-1024x683

Advarer mot farlige damper og nanopartikler fra 3D-printere

Den svenske Kemikalieinspektionen har gitt ut informasjon om at 3D-printere som skriver ut med plastfilamenter avgir farlige damp- og nanopartikler. Stoffer som kan være helseskadelige for brukeren.
Genre-FDM-Prusa

75 prosents vektredusering med DfAM-design

Nikon SLM Solutions og Hexagon har redesignet en stor komponent for et Boeing-fly. Gjennom additiv produksjon og design for additiv produksjon (DfAM) kunne både vekten og antall deler reduseres betydelig.
AM-A330-Fuel-Air-Separator-prototype

Siste nytt

Prototal innleder året med maskininstallasjon

Prototal Industries sitt anlegg i Levanger vil fra årsskiftet styrke sin 3D-printkapasitet med en EOS-maskin for SLS-utskrift.
Prototal-EOS-2-1024x672

Det har lykkes SPEE3D å printe i minusgrader

Det australske selskapet SPEE3D, som produserer systemer for additiv produksjon i metall, har med hell nå 3D-printet i kalde temperaturer. Ifølge selskapet med de samme egenskapene som om den var laget i et labmiljø.
spee3d_2849-1024x683

AMEXCI og Saab i AM-prosjekt for finsk marine

AMEXCIs finske del vil sammen med Saab og EOS være en del av Squadron 2020 industrielt samarbeidsprogram på vegne av det finske forsvarsdepartementet. Oppdraget handler om å utvikle nye muligheter for additiv produksjon av avanserte metallkomponenter.
Amexci-finland-1024x676

Freemelt og NC State University etablerer applikasjonssenter

Freemelt har innledet et samarbeid med Center for Additive Manufacturing and Logistics (CAMAL) ved North Carolina State University (NC State University) om et felles applikasjonssenter.
Freemelt-ONE-1024x683