Fourcade med 3d-printet våpendesign

Clément Jacqueline fra Athletics 3D viser frem en rifle med det hvite designet som Fourcade brukte på jaktstarten. Foto: Zortrax.

Martin Fourcade fra Frankrike gjorde det godt i skiskyting i OL i PyeongChang og stakk av med tre gullmedaljer. På jaktstarten skjøt Fourcade en perfekt siste stående runde med en rifle fra Athletics 3D, de hadde lagd prototypen til Fourcades våpen med en Zortrax M200 3D printer.

For å optimalisere ergonomien i sine skuddserier ønsket Fourcade en lettere rifle. Sportsteknologiselskapet Athletics 3D ble valgt til jobben. Selskapet ble startet av tidligere verdensmester i skiskyting, Clément Jacquelin.

Flere forskjellige prototyper av våpenet fra Athletics 3D ble først modellert ved hjelp av CAD programvare, og deretter delt opp av Z-SUITE. Disse ble så 3d-printet med Z-ABS materiale på en Zortrax M200 3D printer, en maskin som vant Personal 3D Printer of the Year (FFF) i 2017 på 3D Printing Industry Awards.

3d-printing gjorde at mange av konseptdesignene kunne prøves ut og testes i rask rekkefølge før produksjonen. Det var Jacquelin som selv testet hver enkelt prototype før han sendte sitt riflevalg til fabrikanten som lagde det ferdige våpenet.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Mye nytt fra Stratasys

Stratasys har kunngjort at selskapet har utvidet sin F123 Serie™ av 3D-printere med introduksjonen av F190™CR og F370®CR 3D-printere, pluss nye FDM® Nylon-CF10-materiale forsterket med karbonfiber. De nye printerne tilbyr materialer med høy stivhet og styrke i en herdet maskin klar for utskrift av komposittmaterialer. Andre nyheter er programvare og seksten nye materialer.

Publisert av: 

3D-printing for Ukraina

Det tsjekkiske teknologiselskapet ICE annonserte nylig at de vil hjelpe den ukrainske hæren ved å tilby 3D-printere som printer sement. Formålet med disse er å printe betongbarrierer for å beskytte det ukrainske folket mot angrep fra russiske angripere.

Publisert av: