Fourcade med 3d-printet våpendesign

Clément Jacqueline fra Athletics 3D viser frem en rifle med det hvite designet som Fourcade brukte på jaktstarten. Foto: Zortrax.

Martin Fourcade fra Frankrike gjorde det godt i skiskyting i OL i PyeongChang og stakk av med tre gullmedaljer. På jaktstarten skjøt Fourcade en perfekt siste stående runde med en rifle fra Athletics 3D, de hadde lagd prototypen til Fourcades våpen med en Zortrax M200 3D printer.

For å optimalisere ergonomien i sine skuddserier ønsket Fourcade en lettere rifle. Sportsteknologiselskapet Athletics 3D ble valgt til jobben. Selskapet ble startet av tidligere verdensmester i skiskyting, Clément Jacquelin.

Flere forskjellige prototyper av våpenet fra Athletics 3D ble først modellert ved hjelp av CAD programvare, og deretter delt opp av Z-SUITE. Disse ble så 3d-printet med Z-ABS materiale på en Zortrax M200 3D printer, en maskin som vant Personal 3D Printer of the Year (FFF) i 2017 på 3D Printing Industry Awards.

3d-printing gjorde at mange av konseptdesignene kunne prøves ut og testes i rask rekkefølge før produksjonen. Det var Jacquelin som selv testet hver enkelt prototype før han sendte sitt riflevalg til fabrikanten som lagde det ferdige våpenet.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Utgir egne filamenter av rPLA

Etter et års produktutvikling, gir svenske Lostboyslab sammen med Reflow nå ut to filamentkolleksjoner av resirkulert PLA for 3D-utskrift med FDM. Samlingene består av totalt tolv forskjellige matte farger og målgruppen er profesjonelle brukere som designere, interiørarkitekter og arkitekter.

Publisert av: