3d-printer for menneskevev prises for god design

Tekst:Roger Stormo
PUBLISERT: 12 april 2018
Det svenske firmaet Cellink vinner en prestisjefull pris for sin 3d-printer for mennesklig vev. Ifølge Semcon, som står bak 3d-printerens design, er prisen et kvalitetsstempel for god design.

Det svenske bioprintforetaket Cellink sin 3d-printer BIO X, som vi har omtalt tidligere, var ett av de vinnende bidragene i designkonkurransen Red Dot Award 2018 i kategorien produktdesign. Printeren, som ble lansert i fjor, benytter et bioblekk for å printe menneskelig vev. Printeren benyttes blant annet i forskning for å kunne gjøre tester på menneskelig vev i stedet for på dyr eller mennesker.

Hector Martinez.

– Det å få ta imot denne prisen er et kvalitetsstempel som viser at gjennom å designe et produkt sammen med sin kunde og sette dennes behov i sentrum virkelig kan lønne seg. Det har vært et hardt arbeid for vårt team av hardware-, software- og vev-ingeniører, sier Hector Martinez, grunnlegger og utviklingsanvarlig hos Cellink.

De som står bak printerens design er teknologiutviklingsforetaket Semcon.

– Red Dot er et kvalitetsstempel for god design og en prestisjefull pris å vinne. I begge de vinnende prosjektene har kunder med høyt ambisjonsnivå kommet til Semcon og stolt på vår designekspertise, sier Martin Andersson, forretningsansvarlig for design hos Semcon.

Les mer

Offentligt 3D-printerskap skal få flere til å oppdage teknologien

Gründeren Rasmus Jansson har tatt konseptet print on demand til et nytt nivå. I et pilotprosjekt har han utplassert en FDM-3D-printer som alle kan bestille og bruke.
Internal3-1024x576

Stratasys med 3D-printing rett på klær

DTG - Direct-to-garment (direkte-til-plagg) er en kjent teknologi innen grafisk bransjes segment for tekstilprinting. Nå lanserer Stratasys en ny DTG-løsning for deres tekstil-3D-printer, J850. 
stratasys-d2g-cover

Stratasys spør kundene om råd

Stratasys tar i bruk hjelp av noen store kunder i bransjen for å videreutvikles. Foto: Arkiv/Anja Degerholm
Stratasys-Formnext-2023-1024x683

Saab Dynamics og Freemelt innleder samarbeid

Freemelt har fått en ordre fra Saab Dynamics om en forstudie om materialprosessutvikling av komplekse materialer for nye innovative løsninger innen forsvarsindustrien.
Freemelt-2-1-1024x683-1

Siste nytt

AMEXCI satser med Nikon

Det svenske AM-selskapet AMEXCI har kjøpt en Nikon SLM Solutions NXG XII 600 metall 3D-skriver, med 12 lasere.
IMG_4080-1-scaled

GE Additive får nytt navn

GE Additive har omdøpt seg til Colibrium Additive, et GE Aerospace-selskap. Samtidig faser faser ut merkevarene Concept Laser og Arcam EBM.
CA_RGB-AtmsBlu

Sintratec legger ned virksomheten

Den sveitsiske produsenten Sintratec har gått konkurs. Til tross for vekst og suksess gjennom selskapets ti år lange historie, ble den økonomiske situasjonen til slutt uholdbar.
Sintratec-1024x683

PLM Groups AM-del samles i Addinor

Det som tidligere var PLM Groups 3D-printavdeling får nå en ny drakt i form av merkevaren Addinor.
Addinor_team