3d-printer for menneskevev prises for god design

Det svenske firmaet Cellink vinner en prestisjefull pris for sin 3d-printer for mennesklig vev. Ifølge Semcon, som står bak 3d-printerens design, er prisen et kvalitetsstempel for god design.

Det svenske bioprintforetaket Cellink sin 3d-printer BIO X, som vi har omtalt tidligere, var ett av de vinnende bidragene i designkonkurransen Red Dot Award 2018 i kategorien produktdesign. Printeren, som ble lansert i fjor, benytter et bioblekk for å printe menneskelig vev. Printeren benyttes blant annet i forskning for å kunne gjøre tester på menneskelig vev i stedet for på dyr eller mennesker.

Hector Martinez.

– Det å få ta imot denne prisen er et kvalitetsstempel som viser at gjennom å designe et produkt sammen med sin kunde og sette dennes behov i sentrum virkelig kan lønne seg. Det har vært et hardt arbeid for vårt team av hardware-, software- og vev-ingeniører, sier Hector Martinez, grunnlegger og utviklingsanvarlig hos Cellink.

De som står bak printerens design er teknologiutviklingsforetaket Semcon.

– Red Dot er et kvalitetsstempel for god design og en prestisjefull pris å vinne. I begge de vinnende prosjektene har kunder med høyt ambisjonsnivå kommet til Semcon og stolt på vår designekspertise, sier Martin Andersson, forretningsansvarlig for design hos Semcon.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Mye nytt fra Stratasys

Stratasys har kunngjort at selskapet har utvidet sin F123 Serie™ av 3D-printere med introduksjonen av F190™CR og F370®CR 3D-printere, pluss nye FDM® Nylon-CF10-materiale forsterket med karbonfiber. De nye printerne tilbyr materialer med høy stivhet og styrke i en herdet maskin klar for utskrift av komposittmaterialer. Andre nyheter er programvare og seksten nye materialer.

Publisert av: 

3D-printing for Ukraina

Det tsjekkiske teknologiselskapet ICE annonserte nylig at de vil hjelpe den ukrainske hæren ved å tilby 3D-printere som printer sement. Formålet med disse er å printe betongbarrierer for å beskytte det ukrainske folket mot angrep fra russiske angripere.

Publisert av: