3d-printer for menneskevev prises for god design

Det svenske firmaet Cellink vinner en prestisjefull pris for sin 3d-printer for mennesklig vev. Ifølge Semcon, som står bak 3d-printerens design, er prisen et kvalitetsstempel for god design.

Det svenske bioprintforetaket Cellink sin 3d-printer BIO X, som vi har omtalt tidligere, var ett av de vinnende bidragene i designkonkurransen Red Dot Award 2018 i kategorien produktdesign. Printeren, som ble lansert i fjor, benytter et bioblekk for å printe menneskelig vev. Printeren benyttes blant annet i forskning for å kunne gjøre tester på menneskelig vev i stedet for på dyr eller mennesker.

Hector Martinez.

– Det å få ta imot denne prisen er et kvalitetsstempel som viser at gjennom å designe et produkt sammen med sin kunde og sette dennes behov i sentrum virkelig kan lønne seg. Det har vært et hardt arbeid for vårt team av hardware-, software- og vev-ingeniører, sier Hector Martinez, grunnlegger og utviklingsanvarlig hos Cellink.

De som står bak printerens design er teknologiutviklingsforetaket Semcon.

– Red Dot er et kvalitetsstempel for god design og en prestisjefull pris å vinne. I begge de vinnende prosjektene har kunder med høyt ambisjonsnivå kommet til Semcon og stolt på vår designekspertise, sier Martin Andersson, forretningsansvarlig for design hos Semcon.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Utgir egne filamenter av rPLA

Etter et års produktutvikling, gir svenske Lostboyslab sammen med Reflow nå ut to filamentkolleksjoner av resirkulert PLA for 3D-utskrift med FDM. Samlingene består av totalt tolv forskjellige matte farger og målgruppen er profesjonelle brukere som designere, interiørarkitekter og arkitekter.

Publisert av: 

AM-dagen i Sverige

Merk av tirsdag 7. desember 2021 i kalenderen. Da er det tid for 3dp sin årlige heldagskonferanse, AM-dagen, som ble avlyst i fjor på grunn av pandemien. I år ser vi på fremtiden under temaet “AM 2030 – Additiv tilvirkning i fremtiden”.

Publisert av: