3D-printet pergola med på Venice Architecture Biennale

3D-printing er ikke lenger domenet for nipsgjenstander og prototyper. I dag har prosessen nådd et punkt hvor man kan bygge hus, broer og designstoler med teknologien. Ved Venice Architecture Biennale avslørte kunstneren Bruno Juričić en pergola som er 3D-printet til den kroatiske paviljongen.

Pergolaen består av luftige søyler som stiger til loftet og understøtter et porøst tak. Juričić utviklet en form som blev lagd med generative algoritmer, som bruker parametre som rommets form, den arketypiske form av middelhavspergolaer. Samtidig var det et ønske om at pergolaen skulle ha et meget porøst design.

Med sine 620 kvadratmeter er det en av de største strukturene som er produsert ved hjelp av 3D-printteknologien. Til tross for sin størrelse ser pergolaen luftig ut takket være sin gitter-form. Pergolaen er bygget av 100.000 ekstruderte plastikkstykker, som av roboter var samlet som en blomsterkrans.

Pergolaen består av omkring 330 kg 3D-printet biologisk nedbrytbart materiale.

Bilder: Jan Stojkovic

Ref: Curbed

Tags:

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Markedet peker oppover igjen

Additiv produksjon med polymerer og metaller går mot historiske høyder. Det viser en ny rapport fra det amerikanske markedsanalyseselskapet SmarTech Analysis. Tall fra andre kvartal 2021 viser nivåer som er høyere enn før pandemien.

Publisert av: