Siemens kan kundetilpasse sin produksjon med 3D-print

I magasinet Global Manufacturing er det en artikkel om hvordan Siemens har blitt i stand til å kundetilpasse sin produksjon ved hjelp av 3D-print. Det er Stratasys sitt FDM-utstyr som benyttes til oppgavene.

Hos tyske Siemens har de opplevd en stigning i etterspørselen på kundetilpassede produkter. For å være i stand til å produsere disse ordrene i små opplag til fornuftige priser blir produktene/komponentene produsert på Fortus 900mc-maskiner.

Den additive produksjonen er mer effektiv med hensyn til både tid og omkostninger, så det blir en fordel for såvel produsent som kunde, står det i artikkelen.

– Vi har ikke bare blitt i stand til å ta imot ordre on-demand, med 3D-print har vi også den nødvendige fleksibilitet til å imøtekomme kundenes behov raskere uten at vi har lager av foreldede komponenter, lyder en kommentar fra Michael Kuczmik fra Siemens reservedelsavdeling i artikkelen.

Med bruk av 3D-print til kundetilpassede komponenter har det lykkes Siemens å korte ned produksjonstiden fra uker til et par dager, og de kan produsere en enkelt kundetilpasset komponent kostnadseffektivt i selv helt små opplag.

Siemens er også selv involvert i 3d-printing via sin plattform Simcenter Testlab hvor man kan teste produkters livssyklus. Tidligere har vi også fortalt om samarbeidet med Hackrod om produksjon av kjøretøy, og Siemens programvareløsninger for HP.  Nylig ble det også gjort kjent at Siemens har innledet et samarbeid med Amazon Web Services om sin programvareportefølje Teamcenter, som også er et verktøy for PLM (product lifecycle management). Det virker i det hele tatt som om elektronikkfirmaet hele tiden sørger for å ha mange ben å stå på i 3d-fremtiden.

Publisert av: 

Del denne artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Desktop Metal introduserer Studio System + og Studio Fleet

Desktop Metal har introdusert Studio System +, et avansert metall 3D-printsystem som kombinerer alle de innovative og kontorvennlige funksjonene fra det originale Studio System med mer funksjonalitet til å printe små metalldeler med høyere oppløsning.

Publisert av: 

Forskere printer metall lag-på-lag

Forskere på Yale University har studert hvordan metallisk glass kan printes lag-på-lag. Dette åpner døren for å printe metallobjekter i stadig mer komplekse geometrier.

Publisert av: 

Flere bittskinner med 3d-teknikk

Align Technology investerer ytterligere i 3D Systems SLA-teknikk for å printe flere bittskinner. Produktet gir pasienter rettere tenner og har hittil ført til behandlinger av 5,8 millioner mennesker globalt.

Publisert av: 

HP lanserer 3d-printer for metall

HP lanserer nå sin første 3d-printer for metall, HP Metal Jet. Ifølge fabrikanten skal den kunne printe deler 50 ganger raskere og til en lavere kostnad enn andre binder-jetting systemer.

Publisert av: 

Ny FDM-printer fra Stratasys

Stratasys har lansert en ny FDM-printer, Fortus 380mc Carbon Fiber Edition som arbeider med karbonfiberforsterket Nylon 12. Maskinen leverer sluttprodukter i høy kvalitet og er velegnet til f.eks prototyper til produktutvikling, spesielt tilpassede fiksturer og monteringsredskaper samt serieproduksjon.

Publisert av: 

3D Systems girer opp med Figure 4 Standalone

3D Systems slipper 3d-printeren Figure 4 Standalone. – Det tar bare minutter å printe ut i stedet for timer, sier Phil Schultz, viseadministrerende direktør for 3d Systems.

Publisert av: 

QR-koder kan sikre opphavsretten til 3D-filer

Det har lenge vært et seriøst problem hvordan opphavsretten til 3D-filer kan sikres. Der er kjørt rettssaker på opphavsretten til et design. Men nå har forskere fra New Yorks universitet funnet en ny løsning, som er basert på bruken av QR-koder.

Publisert av: 

GKN Aerospace får millionkontrakt for 3d-printede raketturbiner

GKN Aerospace, et globalt ingeniørselskap, tildeles millionprosjekt for tilvirkning av raketturbiner ved additiv tilvirkning. Disse blir de første rakettmotorturbinene i full skala som er tilvirket i Europa og skal benyttes til prosjektet Prometheus.

Publisert av: 

Cellink: «Med pasientene i tankene»

Bioprinterfabrikanten Cellink tok nylig på seg oppdraget med å utvikle en ny plattform, nytt bioblekk samt myk- og hardvare for å 3d-printe menneskelige kreftsvulster. 3dp kontaktet administrerende direktør Erik Gatenholm for å få flere tanker rundt det nye prosjektet.

Publisert av: