Siemens kan kundetilpasse sin produksjon med 3D-print

I magasinet Global Manufacturing er det en artikkel om hvordan Siemens har blitt i stand til å kundetilpasse sin produksjon ved hjelp av 3D-print. Det er Stratasys sitt FDM-utstyr som benyttes til oppgavene.

Hos tyske Siemens har de opplevd en stigning i etterspørselen på kundetilpassede produkter. For å være i stand til å produsere disse ordrene i små opplag til fornuftige priser blir produktene/komponentene produsert på Fortus 900mc-maskiner.

Den additive produksjonen er mer effektiv med hensyn til både tid og omkostninger, så det blir en fordel for såvel produsent som kunde, står det i artikkelen.

– Vi har ikke bare blitt i stand til å ta imot ordre on-demand, med 3D-print har vi også den nødvendige fleksibilitet til å imøtekomme kundenes behov raskere uten at vi har lager av foreldede komponenter, lyder en kommentar fra Michael Kuczmik fra Siemens reservedelsavdeling i artikkelen.

Med bruk av 3D-print til kundetilpassede komponenter har det lykkes Siemens å korte ned produksjonstiden fra uker til et par dager, og de kan produsere en enkelt kundetilpasset komponent kostnadseffektivt i selv helt små opplag.

Siemens er også selv involvert i 3d-printing via sin plattform Simcenter Testlab hvor man kan teste produkters livssyklus. Tidligere har vi også fortalt om samarbeidet med Hackrod om produksjon av kjøretøy, og Siemens programvareløsninger for HP.  Nylig ble det også gjort kjent at Siemens har innledet et samarbeid med Amazon Web Services om sin programvareportefølje Teamcenter, som også er et verktøy for PLM (product lifecycle management). Det virker i det hele tatt som om elektronikkfirmaet hele tiden sørger for å ha mange ben å stå på i 3d-fremtiden.

Publisert av: 

Del denne artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Airbus trapper opp 3d-printing

Airbus fortsetter å ta initiativer til 3d-printing for både serieproduksjon av flydeler og for monteringsverktøy på sine fabrikker i Europa.

Publisert av: 

3d-printing fra barnsben av

Den dansk-franske Skole i København huser både en skole, barnehage og en ingeniørvirksomhet. Når man som Kim er lærer, datalog og fysiker og underviser tett på tekniker-omgivelser, er det ikke langt til tanken om å bygge en 3d-printer.

Publisert av: 

Hybridprintere kan bane vei for byggeindustrien

Et EU-finansiert prosjekt presenterer en hybridprinter for luftfarts- og byggeindustrien. – Å minske kostnadene, forbedre effektiviteten og produksjonsfleksibiliteten er kjernepunkt for å forbedre Europas industrielle konkurransedyktighet, skriver prosjektpartneren Autodesk i en pressemelding.

Publisert av: 

Selvreparerende sko

Forskere ved University of Southern California (USC) har utviklet et 3d-printet gummimateriale som har den egenskapen at det kan reparere seg selv.

Publisert av: 

Skal stoppe våpenfiler på nettet

En student ved Xenter fikk i oppdrag å designe CAD-filen som skal gjøre det vanskeligere å lokalisere våpenfiler på nettet.

Publisert av: 

3d-printede tenner får flere til å spise

Høyskolen i Halmstad tar nå forskningen på tannimplantater et skritt videre via et nytt digitalt prosjekt. Ved å anvende digital teknikk og 3d-printteknologi vil kontrollert benvekst bli billigere og lettere å tilby pasienter i nød.

Publisert av: 

Rekordstor 3d-printet motordel

Ingeniører fra Ford har sammen med RWTH Aachen Digital Additive Production Institute bygget en rekordstor motordel for en av Fords pick-up modeller: F-150 Hoonitruck.

Publisert av: 

CELLINK bevilges millonbeløp

Den svenske produsenten av bioprintere Cellink har sammen med sin partner ACTA, Academisch Centrum Tandheelkunde Amsterdam, blitt bevilget 10 millioner kroner for Eu-prosjektet FUNC, Functionalized Collagen-based bioink for bioprinting.

Publisert av: 

Tractus3D slipper ny PEEK-printer

Tractus3D er en hollandsk 3d-printerfabrikant som i de siste årene har satt fokus på storformatprintere og 3d-printere som kan håndtere høytpresterende polymer som PEEK. Nå slipper de T850P.

Publisert av: 

Sveitsergarden med 3d-printede hjelmer

Etter fem hundre år med svidde ører pga sommervarmen og vekten av to kilos metallhjelmer hvilende på hodene går Vatikanets sveitsergardister nå lysere tider i møte, takket være nye, 3d-printede hjelmer.

Publisert av: 

Bulgarsk 3d-printet ribbein i nylon

Tidligere har man printet ribben i titan, men dette har ikke vært så egnet som materiale, da det jo ikke er like bøyelig som våre naturlige. Men nå har man tatt i bruk et nylonmateriale som egner seg mye bedre.

Publisert av: 

3d-printet sin egen datamus

Mannen bak YouTube-kanalen Electronic Grenade så en video av noen som hadde modifisert et tastatur for å gjøre det om til en funksjonell datamaskin. Han fikk da en idé om å gjøre det samme, men med en datamus.

Publisert av: