Siemens kan kundetilpasse sin produksjon med 3D-print

I magasinet Global Manufacturing er det en artikkel om hvordan Siemens har blitt i stand til å kundetilpasse sin produksjon ved hjelp av 3D-print. Det er Stratasys sitt FDM-utstyr som benyttes til oppgavene.

Hos tyske Siemens har de opplevd en stigning i etterspørselen på kundetilpassede produkter. For å være i stand til å produsere disse ordrene i små opplag til fornuftige priser blir produktene/komponentene produsert på Fortus 900mc-maskiner.

Den additive produksjonen er mer effektiv med hensyn til både tid og omkostninger, så det blir en fordel for såvel produsent som kunde, står det i artikkelen.

– Vi har ikke bare blitt i stand til å ta imot ordre on-demand, med 3D-print har vi også den nødvendige fleksibilitet til å imøtekomme kundenes behov raskere uten at vi har lager av foreldede komponenter, lyder en kommentar fra Michael Kuczmik fra Siemens reservedelsavdeling i artikkelen.

Med bruk av 3D-print til kundetilpassede komponenter har det lykkes Siemens å korte ned produksjonstiden fra uker til et par dager, og de kan produsere en enkelt kundetilpasset komponent kostnadseffektivt i selv helt små opplag.

Siemens er også selv involvert i 3d-printing via sin plattform Simcenter Testlab hvor man kan teste produkters livssyklus. Tidligere har vi også fortalt om samarbeidet med Hackrod om produksjon av kjøretøy, og Siemens programvareløsninger for HP.  Nylig ble det også gjort kjent at Siemens har innledet et samarbeid med Amazon Web Services om sin programvareportefølje Teamcenter, som også er et verktøy for PLM (product lifecycle management). Det virker i det hele tatt som om elektronikkfirmaet hele tiden sørger for å ha mange ben å stå på i 3d-fremtiden.

Publisert av: 

Del denne artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Stratasys introduserer metalløsning til små serier

På Formnext har Stratasys nettopp frigitt detaljer om deres nye metallprinterteknologi, Layered Powder Metallurgi (LPM), som er under utvikling og er beregnet til små produksjonsserier. Teknologien er utviklet for å gjøre fremstillingen av metalldeler hurtigere, enklere og mer kostnadseffektivt.

Publisert av: 

Color on Demand

Seks år har Colorfabb brukt på å utvikle sitt Color on Demand filament. Colorfabb er, som navnet antyder spesialister på fargede 3D-printmaterialer.

Publisert av: 

En million lasere

3d-printerleverandøren EOS premiereviste sin LaserProFusion-teknikk for polymerprinting på Formnext-messen. En teknikk som ifølge EOS er en utfordrer til formstøping for serieproduksjon.

Publisert av: 

Mitsubishi på vei inn i 3d-verden?

I flere internasjonale medier har man i det siste kunne lese at Mitsubishi er på vei med en ny 3d-metallprinter. Den er ennå ikke navngitt, og er muligvis kun på prototypestadiet. Men i løpet av de neste to, tre årene vil den kunne være en realitet.

Publisert av: 

Ikke gå glipp av dette under Formnext

Flere firmaer hinter om hva som vil kunne beskues på Formnext-messen i Frankfurt, 13-16. november. Vi lister noen få av aktørene som kommer til å stille på stand og gå ikke glipp av den flyvende mannen hos EOS!

Publisert av: 

Elmia setter fokus på kjøretøy

Bilindustrien tar til seg additiv tilvirkning på nye måter. –Kjøretøyfabrikanter har i den siste tiden begynt å jobbe med å endre hele bilens oppbygging, mener Dr Sascha Peters fra material- og teknikkforetaket Haute Innovation.

Publisert av: 

Legger inn neste gir for metallprinting

Additive Industries og 3rd Dimension Industrial 3D Printing inngår partnerskap. 3rd Dimension la nylig inn sin første bestilling hos Additive Industries på den mye omtalte metallprinteren MetalFAB1.

Publisert av: 

Munnstykker og briller skal da 3d-printes!

Det skrantet for økonomien til det danske brilledesignfirmaet Monoqool. Men da de gikk over fra å 3d-printe kun prototypene til også å 3d-printe sluttproduktene snudde det.

Publisert av: 

Ford anerkjent for integrering av 3d-print

Flere større bilprodusenter benytter 3d-print på et eller annet nivå. Ford er en av ​​disse. Nylig har Ford blitt anerkjent for deres arbeid med 3d-print. Det er Automotive Innovation Awards-konkurransen fra Automotive Division of Society of Plastics Engineers (SPE), som for første gang har additiv produksjon som en særskilt kategori. Ford vant alle de tre nye kategoriene.

Publisert av: 

3D printer fra Xerox i 2019?

Ifølge flere medier planlegger Xerox å gå inn på markedet for 3d-print. På et møte for investorer fortalte administrerende direktør John Visentin nylig at Xerox er i ferd med å utvikle en kjøreplan for sin deltakelse på 3d-printmarkedet.

Publisert av: 

3D Systems utvider satsing på dentalområdet

3D Systems går sammen med programvareutvikleren for dentale applikasjoner, Amann Girrbach, for å utvikle et velfungerende dentalt arbeidsflyt. For dentale laboratorier kommer det til å innebære en raskere og mer kostnadseffektiv produksjon, mener selskapene.

Publisert av: 

Nye bioblekk fra Cellink

Cellink, svensk bioprinterprodusent lanserer nye serier bioblekk. Til å begynne med slippes to nye serier samt et nytt tillegg til en eksisterende serie.

Publisert av: