Siemens kan kundetilpasse sin produksjon med 3D-print

I magasinet Global Manufacturing er det en artikkel om hvordan Siemens har blitt i stand til å kundetilpasse sin produksjon ved hjelp av 3D-print. Det er Stratasys sitt FDM-utstyr som benyttes til oppgavene.

Hos tyske Siemens har de opplevd en stigning i etterspørselen på kundetilpassede produkter. For å være i stand til å produsere disse ordrene i små opplag til fornuftige priser blir produktene/komponentene produsert på Fortus 900mc-maskiner.

Den additive produksjonen er mer effektiv med hensyn til både tid og omkostninger, så det blir en fordel for såvel produsent som kunde, står det i artikkelen.

– Vi har ikke bare blitt i stand til å ta imot ordre on-demand, med 3D-print har vi også den nødvendige fleksibilitet til å imøtekomme kundenes behov raskere uten at vi har lager av foreldede komponenter, lyder en kommentar fra Michael Kuczmik fra Siemens reservedelsavdeling i artikkelen.

Med bruk av 3D-print til kundetilpassede komponenter har det lykkes Siemens å korte ned produksjonstiden fra uker til et par dager, og de kan produsere en enkelt kundetilpasset komponent kostnadseffektivt i selv helt små opplag.

Siemens er også selv involvert i 3d-printing via sin plattform Simcenter Testlab hvor man kan teste produkters livssyklus. Tidligere har vi også fortalt om samarbeidet med Hackrod om produksjon av kjøretøy, og Siemens programvareløsninger for HP.  Nylig ble det også gjort kjent at Siemens har innledet et samarbeid med Amazon Web Services om sin programvareportefølje Teamcenter, som også er et verktøy for PLM (product lifecycle management). Det virker i det hele tatt som om elektronikkfirmaet hele tiden sørger for å ha mange ben å stå på i 3d-fremtiden.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *