Flere bittskinner med 3d-teknikk

Invisalign bittskinne. Bilde: 3D Systems

Align Technology investerer ytterligere i 3D Systems SLA-teknikk for å printe flere bittskinner. Produktet gir pasienter rettere tenner og har hittil ført til behandlinger av 5,8 millioner mennesker globalt.

3D Systems kunngjorde under den internasjonale produksjons- og teknologimessen IMTS i Chicago at foretaket Align Technology utvider sin investering i selskapets SLA-teknikk. Align står bak Invisalignsystemet for gjennomsiktige bittskinner. Skinnene er til for å gi rettere tenner, og benytter seg av 3D Systems SLA 3d-teknik for å produseres.

– Siden starten har Align samarbeidet med 3D Systems for å finne en end-to-end løsning som kan 3d-printe 320 000 veldig inviduelle komponenter, i dette tilfellet alignere og invisalignere, per dag. Ved å bruke 3d-printing har Align kunnet øke sin pasientbase med seks ganger og behandlet 5,8 millioner mennesker globalt, skriver 3D Systems i en pressemelding.

En pasients behandlingsplan kan inneholde flere ulike unike alignere. Fordelene med 3d-printing er muligheten til å printe flere bittskinner samtidig, selv om de er designet ulikt. For at de ikke skal sammenblandes har alle bittskinnene en pasient-ID, som legges til i CAD-filen og printes i selve skinnen. På denne måten unngår man samtidig at de inneholder noen personlig informasjon men at man likevel kan spore hver del i en pasients oppsett av bittskinner.

– Align Technology rørte i gryten til ortodonti-industrien gjennom å utvikle en digital måte å rette tenner på, hvilket gjør behandling mulig for flere mennesker enn noensinne. Ingenting av dette hadde vært mulig om vi ikke hadde hatt 3d-teknikken, sier Srini Kaza, viseadm for produktinnovasjon hos Align Technology.

Align Technologys investering gjøres for å kunne ekspandere sin virksomhet ytterligere, og de har nylig bygd en ny fasilitet i Kina.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *