Flere bittskinner med 3d-teknikk

Invisalign bittskinne. Bilde: 3D Systems

Align Technology investerer ytterligere i 3D Systems SLA-teknikk for å printe flere bittskinner. Produktet gir pasienter rettere tenner og har hittil ført til behandlinger av 5,8 millioner mennesker globalt.

3D Systems kunngjorde under den internasjonale produksjons- og teknologimessen IMTS i Chicago at foretaket Align Technology utvider sin investering i selskapets SLA-teknikk. Align står bak Invisalignsystemet for gjennomsiktige bittskinner. Skinnene er til for å gi rettere tenner, og benytter seg av 3D Systems SLA 3d-teknik for å produseres.

– Siden starten har Align samarbeidet med 3D Systems for å finne en end-to-end løsning som kan 3d-printe 320 000 veldig inviduelle komponenter, i dette tilfellet alignere og invisalignere, per dag. Ved å bruke 3d-printing har Align kunnet øke sin pasientbase med seks ganger og behandlet 5,8 millioner mennesker globalt, skriver 3D Systems i en pressemelding.

En pasients behandlingsplan kan inneholde flere ulike unike alignere. Fordelene med 3d-printing er muligheten til å printe flere bittskinner samtidig, selv om de er designet ulikt. For at de ikke skal sammenblandes har alle bittskinnene en pasient-ID, som legges til i CAD-filen og printes i selve skinnen. På denne måten unngår man samtidig at de inneholder noen personlig informasjon men at man likevel kan spore hver del i en pasients oppsett av bittskinner.

– Align Technology rørte i gryten til ortodonti-industrien gjennom å utvikle en digital måte å rette tenner på, hvilket gjør behandling mulig for flere mennesker enn noensinne. Ingenting av dette hadde vært mulig om vi ikke hadde hatt 3d-teknikken, sier Srini Kaza, viseadm for produktinnovasjon hos Align Technology.

Align Technologys investering gjøres for å kunne ekspandere sin virksomhet ytterligere, og de har nylig bygd en ny fasilitet i Kina.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Airbus trapper opp 3d-printing

Airbus fortsetter å ta initiativer til 3d-printing for både serieproduksjon av flydeler og for monteringsverktøy på sine fabrikker i Europa.

Publisert av: 

3d-printing fra barnsben av

Den dansk-franske Skole i København huser både en skole, barnehage og en ingeniørvirksomhet. Når man som Kim er lærer, datalog og fysiker og underviser tett på tekniker-omgivelser, er det ikke langt til tanken om å bygge en 3d-printer.

Publisert av: 

Hybridprintere kan bane vei for byggeindustrien

Et EU-finansiert prosjekt presenterer en hybridprinter for luftfarts- og byggeindustrien. – Å minske kostnadene, forbedre effektiviteten og produksjonsfleksibiliteten er kjernepunkt for å forbedre Europas industrielle konkurransedyktighet, skriver prosjektpartneren Autodesk i en pressemelding.

Publisert av: 

Selvreparerende sko

Forskere ved University of Southern California (USC) har utviklet et 3d-printet gummimateriale som har den egenskapen at det kan reparere seg selv.

Publisert av: 

Skal stoppe våpenfiler på nettet

En student ved Xenter fikk i oppdrag å designe CAD-filen som skal gjøre det vanskeligere å lokalisere våpenfiler på nettet.

Publisert av: 

3d-printede tenner får flere til å spise

Høyskolen i Halmstad tar nå forskningen på tannimplantater et skritt videre via et nytt digitalt prosjekt. Ved å anvende digital teknikk og 3d-printteknologi vil kontrollert benvekst bli billigere og lettere å tilby pasienter i nød.

Publisert av: 

Rekordstor 3d-printet motordel

Ingeniører fra Ford har sammen med RWTH Aachen Digital Additive Production Institute bygget en rekordstor motordel for en av Fords pick-up modeller: F-150 Hoonitruck.

Publisert av: 

CELLINK bevilges millonbeløp

Den svenske produsenten av bioprintere Cellink har sammen med sin partner ACTA, Academisch Centrum Tandheelkunde Amsterdam, blitt bevilget 10 millioner kroner for Eu-prosjektet FUNC, Functionalized Collagen-based bioink for bioprinting.

Publisert av: 

Tractus3D slipper ny PEEK-printer

Tractus3D er en hollandsk 3d-printerfabrikant som i de siste årene har satt fokus på storformatprintere og 3d-printere som kan håndtere høytpresterende polymer som PEEK. Nå slipper de T850P.

Publisert av: 

Sveitsergarden med 3d-printede hjelmer

Etter fem hundre år med svidde ører pga sommervarmen og vekten av to kilos metallhjelmer hvilende på hodene går Vatikanets sveitsergardister nå lysere tider i møte, takket være nye, 3d-printede hjelmer.

Publisert av: 

Bulgarsk 3d-printet ribbein i nylon

Tidligere har man printet ribben i titan, men dette har ikke vært så egnet som materiale, da det jo ikke er like bøyelig som våre naturlige. Men nå har man tatt i bruk et nylonmateriale som egner seg mye bedre.

Publisert av: 

3d-printet sin egen datamus

Mannen bak YouTube-kanalen Electronic Grenade så en video av noen som hadde modifisert et tastatur for å gjøre det om til en funksjonell datamaskin. Han fikk da en idé om å gjøre det samme, men med en datamus.

Publisert av: