Flere bittskinner med 3d-teknikk

Invisalign bittskinne. Bilde: 3D Systems

Align Technology investerer ytterligere i 3D Systems SLA-teknikk for å printe flere bittskinner. Produktet gir pasienter rettere tenner og har hittil ført til behandlinger av 5,8 millioner mennesker globalt.

3D Systems kunngjorde under den internasjonale produksjons- og teknologimessen IMTS i Chicago at foretaket Align Technology utvider sin investering i selskapets SLA-teknikk. Align står bak Invisalignsystemet for gjennomsiktige bittskinner. Skinnene er til for å gi rettere tenner, og benytter seg av 3D Systems SLA 3d-teknik for å produseres.

– Siden starten har Align samarbeidet med 3D Systems for å finne en end-to-end løsning som kan 3d-printe 320 000 veldig inviduelle komponenter, i dette tilfellet alignere og invisalignere, per dag. Ved å bruke 3d-printing har Align kunnet øke sin pasientbase med seks ganger og behandlet 5,8 millioner mennesker globalt, skriver 3D Systems i en pressemelding.

En pasients behandlingsplan kan inneholde flere ulike unike alignere. Fordelene med 3d-printing er muligheten til å printe flere bittskinner samtidig, selv om de er designet ulikt. For at de ikke skal sammenblandes har alle bittskinnene en pasient-ID, som legges til i CAD-filen og printes i selve skinnen. På denne måten unngår man samtidig at de inneholder noen personlig informasjon men at man likevel kan spore hver del i en pasients oppsett av bittskinner.

– Align Technology rørte i gryten til ortodonti-industrien gjennom å utvikle en digital måte å rette tenner på, hvilket gjør behandling mulig for flere mennesker enn noensinne. Ingenting av dette hadde vært mulig om vi ikke hadde hatt 3d-teknikken, sier Srini Kaza, viseadm for produktinnovasjon hos Align Technology.

Align Technologys investering gjøres for å kunne ekspandere sin virksomhet ytterligere, og de har nylig bygd en ny fasilitet i Kina.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Stratasys introduserer metalløsning til små serier

På Formnext har Stratasys nettopp frigitt detaljer om deres nye metallprinterteknologi, Layered Powder Metallurgi (LPM), som er under utvikling og er beregnet til små produksjonsserier. Teknologien er utviklet for å gjøre fremstillingen av metalldeler hurtigere, enklere og mer kostnadseffektivt.

Publisert av: 

Color on Demand

Seks år har Colorfabb brukt på å utvikle sitt Color on Demand filament. Colorfabb er, som navnet antyder spesialister på fargede 3D-printmaterialer.

Publisert av: 

En million lasere

3d-printerleverandøren EOS premiereviste sin LaserProFusion-teknikk for polymerprinting på Formnext-messen. En teknikk som ifølge EOS er en utfordrer til formstøping for serieproduksjon.

Publisert av: 

Mitsubishi på vei inn i 3d-verden?

I flere internasjonale medier har man i det siste kunne lese at Mitsubishi er på vei med en ny 3d-metallprinter. Den er ennå ikke navngitt, og er muligvis kun på prototypestadiet. Men i løpet av de neste to, tre årene vil den kunne være en realitet.

Publisert av: 

Ikke gå glipp av dette under Formnext

Flere firmaer hinter om hva som vil kunne beskues på Formnext-messen i Frankfurt, 13-16. november. Vi lister noen få av aktørene som kommer til å stille på stand og gå ikke glipp av den flyvende mannen hos EOS!

Publisert av: 

Elmia setter fokus på kjøretøy

Bilindustrien tar til seg additiv tilvirkning på nye måter. –Kjøretøyfabrikanter har i den siste tiden begynt å jobbe med å endre hele bilens oppbygging, mener Dr Sascha Peters fra material- og teknikkforetaket Haute Innovation.

Publisert av: 

Legger inn neste gir for metallprinting

Additive Industries og 3rd Dimension Industrial 3D Printing inngår partnerskap. 3rd Dimension la nylig inn sin første bestilling hos Additive Industries på den mye omtalte metallprinteren MetalFAB1.

Publisert av: 

Munnstykker og briller skal da 3d-printes!

Det skrantet for økonomien til det danske brilledesignfirmaet Monoqool. Men da de gikk over fra å 3d-printe kun prototypene til også å 3d-printe sluttproduktene snudde det.

Publisert av: 

Ford anerkjent for integrering av 3d-print

Flere større bilprodusenter benytter 3d-print på et eller annet nivå. Ford er en av ​​disse. Nylig har Ford blitt anerkjent for deres arbeid med 3d-print. Det er Automotive Innovation Awards-konkurransen fra Automotive Division of Society of Plastics Engineers (SPE), som for første gang har additiv produksjon som en særskilt kategori. Ford vant alle de tre nye kategoriene.

Publisert av: 

3D printer fra Xerox i 2019?

Ifølge flere medier planlegger Xerox å gå inn på markedet for 3d-print. På et møte for investorer fortalte administrerende direktør John Visentin nylig at Xerox er i ferd med å utvikle en kjøreplan for sin deltakelse på 3d-printmarkedet.

Publisert av: 

3D Systems utvider satsing på dentalområdet

3D Systems går sammen med programvareutvikleren for dentale applikasjoner, Amann Girrbach, for å utvikle et velfungerende dentalt arbeidsflyt. For dentale laboratorier kommer det til å innebære en raskere og mer kostnadseffektiv produksjon, mener selskapene.

Publisert av: 

Nye bioblekk fra Cellink

Cellink, svensk bioprinterprodusent lanserer nye serier bioblekk. Til å begynne med slippes to nye serier samt et nytt tillegg til en eksisterende serie.

Publisert av: