Flere bittskinner med 3d-teknikk

Invisalign bittskinne. Bilde: 3D Systems

Align Technology investerer ytterligere i 3D Systems SLA-teknikk for å printe flere bittskinner. Produktet gir pasienter rettere tenner og har hittil ført til behandlinger av 5,8 millioner mennesker globalt.

3D Systems kunngjorde under den internasjonale produksjons- og teknologimessen IMTS i Chicago at foretaket Align Technology utvider sin investering i selskapets SLA-teknikk. Align står bak Invisalignsystemet for gjennomsiktige bittskinner. Skinnene er til for å gi rettere tenner, og benytter seg av 3D Systems SLA 3d-teknik for å produseres.

– Siden starten har Align samarbeidet med 3D Systems for å finne en end-to-end løsning som kan 3d-printe 320 000 veldig inviduelle komponenter, i dette tilfellet alignere og invisalignere, per dag. Ved å bruke 3d-printing har Align kunnet øke sin pasientbase med seks ganger og behandlet 5,8 millioner mennesker globalt, skriver 3D Systems i en pressemelding.

En pasients behandlingsplan kan inneholde flere ulike unike alignere. Fordelene med 3d-printing er muligheten til å printe flere bittskinner samtidig, selv om de er designet ulikt. For at de ikke skal sammenblandes har alle bittskinnene en pasient-ID, som legges til i CAD-filen og printes i selve skinnen. På denne måten unngår man samtidig at de inneholder noen personlig informasjon men at man likevel kan spore hver del i en pasients oppsett av bittskinner.

– Align Technology rørte i gryten til ortodonti-industrien gjennom å utvikle en digital måte å rette tenner på, hvilket gjør behandling mulig for flere mennesker enn noensinne. Ingenting av dette hadde vært mulig om vi ikke hadde hatt 3d-teknikken, sier Srini Kaza, viseadm for produktinnovasjon hos Align Technology.

Align Technologys investering gjøres for å kunne ekspandere sin virksomhet ytterligere, og de har nylig bygd en ny fasilitet i Kina.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Desktop Metal introduserer Studio System + og Studio Fleet

Desktop Metal har introdusert Studio System +, et avansert metall 3D-printsystem som kombinerer alle de innovative og kontorvennlige funksjonene fra det originale Studio System med mer funksjonalitet til å printe små metalldeler med høyere oppløsning.

Publisert av: 

Forskere printer metall lag-på-lag

Forskere på Yale University har studert hvordan metallisk glass kan printes lag-på-lag. Dette åpner døren for å printe metallobjekter i stadig mer komplekse geometrier.

Publisert av: 

Flere bittskinner med 3d-teknikk

Align Technology investerer ytterligere i 3D Systems SLA-teknikk for å printe flere bittskinner. Produktet gir pasienter rettere tenner og har hittil ført til behandlinger av 5,8 millioner mennesker globalt.

Publisert av: 

HP lanserer 3d-printer for metall

HP lanserer nå sin første 3d-printer for metall, HP Metal Jet. Ifølge fabrikanten skal den kunne printe deler 50 ganger raskere og til en lavere kostnad enn andre binder-jetting systemer.

Publisert av: 

Ny FDM-printer fra Stratasys

Stratasys har lansert en ny FDM-printer, Fortus 380mc Carbon Fiber Edition som arbeider med karbonfiberforsterket Nylon 12. Maskinen leverer sluttprodukter i høy kvalitet og er velegnet til f.eks prototyper til produktutvikling, spesielt tilpassede fiksturer og monteringsredskaper samt serieproduksjon.

Publisert av: 

3D Systems girer opp med Figure 4 Standalone

3D Systems slipper 3d-printeren Figure 4 Standalone. – Det tar bare minutter å printe ut i stedet for timer, sier Phil Schultz, viseadministrerende direktør for 3d Systems.

Publisert av: 

QR-koder kan sikre opphavsretten til 3D-filer

Det har lenge vært et seriøst problem hvordan opphavsretten til 3D-filer kan sikres. Der er kjørt rettssaker på opphavsretten til et design. Men nå har forskere fra New Yorks universitet funnet en ny løsning, som er basert på bruken av QR-koder.

Publisert av: 

GKN Aerospace får millionkontrakt for 3d-printede raketturbiner

GKN Aerospace, et globalt ingeniørselskap, tildeles millionprosjekt for tilvirkning av raketturbiner ved additiv tilvirkning. Disse blir de første rakettmotorturbinene i full skala som er tilvirket i Europa og skal benyttes til prosjektet Prometheus.

Publisert av: 

Cellink: «Med pasientene i tankene»

Bioprinterfabrikanten Cellink tok nylig på seg oppdraget med å utvikle en ny plattform, nytt bioblekk samt myk- og hardvare for å 3d-printe menneskelige kreftsvulster. 3dp kontaktet administrerende direktør Erik Gatenholm for å få flere tanker rundt det nye prosjektet.

Publisert av: