Flere bittskinner med 3d-teknikk

Invisalign bittskinne. Bilde: 3D Systems

Align Technology investerer ytterligere i 3D Systems SLA-teknikk for å printe flere bittskinner. Produktet gir pasienter rettere tenner og har hittil ført til behandlinger av 5,8 millioner mennesker globalt.

3D Systems kunngjorde under den internasjonale produksjons- og teknologimessen IMTS i Chicago at foretaket Align Technology utvider sin investering i selskapets SLA-teknikk. Align står bak Invisalignsystemet for gjennomsiktige bittskinner. Skinnene er til for å gi rettere tenner, og benytter seg av 3D Systems SLA 3d-teknik for å produseres.

– Siden starten har Align samarbeidet med 3D Systems for å finne en end-to-end løsning som kan 3d-printe 320 000 veldig inviduelle komponenter, i dette tilfellet alignere og invisalignere, per dag. Ved å bruke 3d-printing har Align kunnet øke sin pasientbase med seks ganger og behandlet 5,8 millioner mennesker globalt, skriver 3D Systems i en pressemelding.

En pasients behandlingsplan kan inneholde flere ulike unike alignere. Fordelene med 3d-printing er muligheten til å printe flere bittskinner samtidig, selv om de er designet ulikt. For at de ikke skal sammenblandes har alle bittskinnene en pasient-ID, som legges til i CAD-filen og printes i selve skinnen. På denne måten unngår man samtidig at de inneholder noen personlig informasjon men at man likevel kan spore hver del i en pasients oppsett av bittskinner.

– Align Technology rørte i gryten til ortodonti-industrien gjennom å utvikle en digital måte å rette tenner på, hvilket gjør behandling mulig for flere mennesker enn noensinne. Ingenting av dette hadde vært mulig om vi ikke hadde hatt 3d-teknikken, sier Srini Kaza, viseadm for produktinnovasjon hos Align Technology.

Align Technologys investering gjøres for å kunne ekspandere sin virksomhet ytterligere, og de har nylig bygd en ny fasilitet i Kina.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


3d-printer hjem for folk med lav inntekt

Denne sommeren er det et prosjekt som skal realiseres i Latin-Amerika, der man skal skape «verdens første 3d-printede samfunn» for å avhjelpe hjemløshet hos fattige.

Publisert av: 

Henkel kjøper amerikanske Molecule for å styrke materialsiden

Den tyske kjemigiganten Henkel har kjøpt opp det amerikanske selskapet Molecule Corp, som driver innen 3d-printing og industriell inkjet-printing. Dette er en indikasjon på at Henkel styrker sin portefølje med materialer for 3d-printing, og er et skritt i retning av foretakets mål om å bli det ledende selskapet i sektoren.

Publisert av: 

ABB og Rise har tro på roboter

ABB og Riso har et prosjekt sammen hvor robotarmer overtar 3d-printjobben. Det tar 20 minutter å programmere roboten og dette har fremtiden for seg, mener samrbeidspartnerne.

Publisert av: 

Grafen i fokus for nytt prosjekt

Markedet for metallpulver vokser med mer enn 20 prosent hvert år. Nå skal det svenske forskningsinstituttet Swerim sammen med Uppsala universitet og industripartneren Graphmatech, Sandvik Additive Manufacturing og Quintus Technologies, undersøke hvordan industrikomponenter kan gjøres sterkere ved å tillsette grafenpulver.

Publisert av: 

3d-printede kreasjoner inntok den røde løperen

Den amerikanske motedesigneren Zac Posen har i samarbeid med GE Additive og Protolabs designet en ny kleskolleksjon med 3d-printede elementer. På Met-gallaens røde løper den 6. mai ble det vist en rekke plagg og tilbehør for omverdenen.

Publisert av: 

Større satsing på 3d-printede organer i rommet

For å unngå at tyngdekraft ødelegger sensitive bioprintede deler har det vært foretatt en rekke eksperimenter med printing av organer og annet biomateriale ombord på den internasjonale romstasjonen ISS.

Publisert av: 

HP lanserer ny serie med industrielle 3D-printere

I dag er en stor dag for HPs 3d- og digitale produksjonssatsning. Sammen med Siemens lettet de på sløret til den nye HP Jet Fusion 5200-serien med 3d-print-løsninger. I tillegg viste de frem et nytt sertifisert TPU-materiale, ideell for elastiske deler. De introduserte også «HP Digital Manufacturing Network», et globalt nettverk for 3D-delleverandører.

Publisert av: 

Designguide for 3d-printing med metall

Hvis man ikke forstår de grunnleggende prinsippene som ligger bak 3d-printing i metall og teknologiens begrensninger kan det føre til ikke-fungerende deler og bortkastet tid og ressurser.

Publisert av: 

EOS feirer 30 år med 3d-print

EOS feirer 30 år innen den additive tilvirkningsbransjen. De har gått fra additiv tilvirkning av plast til også å levere metallsystemer og i dag har de over 1200 ansatte over hele verden. Men hvordan tenker de å takle den stadig større konkurransen på markedet i fremtiden?

Publisert av: