En million lasere

EOS ProLaserFusion-teknikk kan være et fremtidig alternativ til formstøpning. Foto: EOS

3d-printerleverandøren EOS premiereviste sin LaserProFusion-teknikk for polymerprinting på Formnext-messen. En teknikk som ifølge EOS er en utfordrer til formstøping for serieproduksjon.

I de fleste systemer for industriell metallprinting i dag finnes det kun en laser som beveger seg over byggoverflaten for å sintre, eller smelte metallpulver. EOS har utviklet et system som i stedet bygger på en million diode-lasere som smelter materialet for deretter å bygge opp komponenter lag-for-lag. For at designet skal bli riktig aktiveres kun den laseren som er der CAD-dataene matcher. Dette gjør at eksponeringstiden minsker og det går fortere å produsere flere deler samtidig.

Foto: EOS

– Med LaserProFusion-teknikken oppnår vi et nytt nivå av produktivitet i polymerbasert industriell 3d-printing for serieproduksjon. Det er en teknikk som kan være et alternativ till formstøping for mange applikasjoner, hvilket muliggjør en verktøyløs formstøping. Dette kommer til å gjøre industriell 3d-printing attraktivt for et helt nytt marked i fremtiden, sier Dr Tobias Abeln, teknisk sjef hos EOS.

Publisert av: 

Del denne artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Filament som ligner glass

Durabio anvendes allerede i biler og mobiltelefoner, nå er det tilgjengelig for 3d-printing og kan i visse tilfeller være enda bedre enn glass.

Publisert av: 

Ny metode får det trege til å flyte

Forskere kan ha funnet løsningen for å 3d-printe tregtflytende materialer. Metoden kan lede til mer effektiv trykkraft i rakettmotorer.

Publisert av: 

De tar Kodaks 3d-printer til Norden

3D Center i Sverige har inngått avtale med Kodak 3D Printing for å begynne å selge deres 3d-printer i Norden. Avtalen inkluderer alt fra salg av maskin, programvarer, materialer til service.

Publisert av: 

Saken er 3D-biff!

Spansk produsent av vegetarmat 3D-printer måltidet ditt. Riktignok er det større sjanse for at biffen inneholder tang og erter enn storfe.

Publisert av: 

Studie av 3D-printede tenner

Den digitale utviklingen på dentalområdet blomstrer. Men hvor god er denne teknikken egentlig? Det spørsmålet har tannlege, tanntekniker og forsker Michael Braian tatt for seg i sin siste avhandling.

Publisert av: 

På vei mot fullautomatisert prosess

Det var et stykke mellom de skandinaviske utstillerne på Formnext i Frankfurt. Digital Metal var et av unntakene, med sin binder jetting-teknologi.

Publisert av: