En million lasere

EOS ProLaserFusion-teknikk kan være et fremtidig alternativ til formstøpning. Foto: EOS

3d-printerleverandøren EOS premiereviste sin LaserProFusion-teknikk for polymerprinting på Formnext-messen. En teknikk som ifølge EOS er en utfordrer til formstøping for serieproduksjon.

I de fleste systemer for industriell metallprinting i dag finnes det kun en laser som beveger seg over byggoverflaten for å sintre, eller smelte metallpulver. EOS har utviklet et system som i stedet bygger på en million diode-lasere som smelter materialet for deretter å bygge opp komponenter lag-for-lag. For at designet skal bli riktig aktiveres kun den laseren som er der CAD-dataene matcher. Dette gjør at eksponeringstiden minsker og det går fortere å produsere flere deler samtidig.

Foto: EOS

– Med LaserProFusion-teknikken oppnår vi et nytt nivå av produktivitet i polymerbasert industriell 3d-printing for serieproduksjon. Det er en teknikk som kan være et alternativ till formstøping for mange applikasjoner, hvilket muliggjør en verktøyløs formstøping. Dette kommer til å gjøre industriell 3d-printing attraktivt for et helt nytt marked i fremtiden, sier Dr Tobias Abeln, teknisk sjef hos EOS.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *