Stratasys introduserer metalløsning til små serier

På Formnext har Stratasys nettopp frigitt detaljer om sin nye metallprinterteknologi, Layered Powder Metallurgi (LPM), som er under utvikling og er beregnet til små produksjonsserier. Teknologien er utviklet for å gjøre fremstillingen av metalldeler hurtigere, enklere og mer kostnadseffektivt.

– Vi har bemerket at de nåværende tilgangene til 3d-print etterlater mange ubesvarte spørsmål, deriblant langsom etterbehandling, innviklet supportfjerning og timers forbruk av etterbehandling. Kombinert med de høye kostnadene ved AM-pulvere betyr det at hver del er dyr, med en samlet produksjonskostnad som er for høy til å rettferdiggjøre, sier Rafie Grinvald, direktør for produktmarkedsføring og administrasjon hos Stratasys.
– Vår nye plattform er designet for å endre dette bildet og presenterer et alternativ til de typiske produksjonsmetodene. Dette vil hjelpe kunderne med å dramatisk redusere omkostningene ved å lage pålitelig og konsekvent produktkvalitet, i metall, til korte produksjonsserier.

Stratasys plattform er utviklet i løpet av de siste årene og omfatter virksomhetens proprietære jetting-teknologi og vanlig pulvermetallurgi, som innledningsvis omfatter aluminiumpulver. LPM-løsningen inneholder en tre-trinns additiv fremstillingsprosess, som kombinerer tradisjonell pulvermetallurgi med Stratasys ‘PolyJet robuste inkjet-teknologi.

Sluttresultatet skulle være økonomisk konkurransedyktig i forhold til pris per del samt kort produksjonstid med lett implementerbar etterbehandling og ekstremt høy delkvalitet. Systemet tar sikte på å direkte imøtekomme kundenes behov, som krever produksjon av pilotserier, samt til små batches i forbindelse med opp- og nedtrapping av produksjonen.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Markedet peker oppover igjen

Additiv produksjon med polymerer og metaller går mot historiske høyder. Det viser en ny rapport fra det amerikanske markedsanalyseselskapet SmarTech Analysis. Tall fra andre kvartal 2021 viser nivåer som er høyere enn før pandemien.

Publisert av: