Stratasys introduserer metalløsning til små serier

På Formnext har Stratasys nettopp frigitt detaljer om sin nye metallprinterteknologi, Layered Powder Metallurgi (LPM), som er under utvikling og er beregnet til små produksjonsserier. Teknologien er utviklet for å gjøre fremstillingen av metalldeler hurtigere, enklere og mer kostnadseffektivt.

– Vi har bemerket at de nåværende tilgangene til 3d-print etterlater mange ubesvarte spørsmål, deriblant langsom etterbehandling, innviklet supportfjerning og timers forbruk av etterbehandling. Kombinert med de høye kostnadene ved AM-pulvere betyr det at hver del er dyr, med en samlet produksjonskostnad som er for høy til å rettferdiggjøre, sier Rafie Grinvald, direktør for produktmarkedsføring og administrasjon hos Stratasys.
– Vår nye plattform er designet for å endre dette bildet og presenterer et alternativ til de typiske produksjonsmetodene. Dette vil hjelpe kunderne med å dramatisk redusere omkostningene ved å lage pålitelig og konsekvent produktkvalitet, i metall, til korte produksjonsserier.

Stratasys plattform er utviklet i løpet av de siste årene og omfatter virksomhetens proprietære jetting-teknologi og vanlig pulvermetallurgi, som innledningsvis omfatter aluminiumpulver. LPM-løsningen inneholder en tre-trinns additiv fremstillingsprosess, som kombinerer tradisjonell pulvermetallurgi med Stratasys ‘PolyJet robuste inkjet-teknologi.

Sluttresultatet skulle være økonomisk konkurransedyktig i forhold til pris per del samt kort produksjonstid med lett implementerbar etterbehandling og ekstremt høy delkvalitet. Systemet tar sikte på å direkte imøtekomme kundenes behov, som krever produksjon av pilotserier, samt til små batches i forbindelse med opp- og nedtrapping av produksjonen.

Publisert av: 

Del denne artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Filament som ligner glass

Durabio anvendes allerede i biler og mobiltelefoner, nå er det tilgjengelig for 3d-printing og kan i visse tilfeller være enda bedre enn glass.

Publisert av: 

Ny metode får det trege til å flyte

Forskere kan ha funnet løsningen for å 3d-printe tregtflytende materialer. Metoden kan lede til mer effektiv trykkraft i rakettmotorer.

Publisert av: 

De tar Kodaks 3d-printer til Norden

3D Center i Sverige har inngått avtale med Kodak 3D Printing for å begynne å selge deres 3d-printer i Norden. Avtalen inkluderer alt fra salg av maskin, programvarer, materialer til service.

Publisert av: 

Saken er 3D-biff!

Spansk produsent av vegetarmat 3D-printer måltidet ditt. Riktignok er det større sjanse for at biffen inneholder tang og erter enn storfe.

Publisert av: 

Studie av 3D-printede tenner

Den digitale utviklingen på dentalområdet blomstrer. Men hvor god er denne teknikken egentlig? Det spørsmålet har tannlege, tanntekniker og forsker Michael Braian tatt for seg i sin siste avhandling.

Publisert av: 

På vei mot fullautomatisert prosess

Det var et stykke mellom de skandinaviske utstillerne på Formnext i Frankfurt. Digital Metal var et av unntakene, med sin binder jetting-teknologi.

Publisert av: