Stratasys introduserer metalløsning til små serier

På Formnext har Stratasys nettopp frigitt detaljer om sin nye metallprinterteknologi, Layered Powder Metallurgi (LPM), som er under utvikling og er beregnet til små produksjonsserier. Teknologien er utviklet for å gjøre fremstillingen av metalldeler hurtigere, enklere og mer kostnadseffektivt.

– Vi har bemerket at de nåværende tilgangene til 3d-print etterlater mange ubesvarte spørsmål, deriblant langsom etterbehandling, innviklet supportfjerning og timers forbruk av etterbehandling. Kombinert med de høye kostnadene ved AM-pulvere betyr det at hver del er dyr, med en samlet produksjonskostnad som er for høy til å rettferdiggjøre, sier Rafie Grinvald, direktør for produktmarkedsføring og administrasjon hos Stratasys.
– Vår nye plattform er designet for å endre dette bildet og presenterer et alternativ til de typiske produksjonsmetodene. Dette vil hjelpe kunderne med å dramatisk redusere omkostningene ved å lage pålitelig og konsekvent produktkvalitet, i metall, til korte produksjonsserier.

Stratasys plattform er utviklet i løpet av de siste årene og omfatter virksomhetens proprietære jetting-teknologi og vanlig pulvermetallurgi, som innledningsvis omfatter aluminiumpulver. LPM-løsningen inneholder en tre-trinns additiv fremstillingsprosess, som kombinerer tradisjonell pulvermetallurgi med Stratasys ‘PolyJet robuste inkjet-teknologi.

Sluttresultatet skulle være økonomisk konkurransedyktig i forhold til pris per del samt kort produksjonstid med lett implementerbar etterbehandling og ekstremt høy delkvalitet. Systemet tar sikte på å direkte imøtekomme kundenes behov, som krever produksjon av pilotserier, samt til små batches i forbindelse med opp- og nedtrapping av produksjonen.

Publisert av: 

Del denne artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


3d-printer hjem for folk med lav inntekt

Denne sommeren er det et prosjekt som skal realiseres i Latin-Amerika, der man skal skape «verdens første 3d-printede samfunn» for å avhjelpe hjemløshet hos fattige.

Publisert av: 

Henkel kjøper amerikanske Molecule for å styrke materialsiden

Den tyske kjemigiganten Henkel har kjøpt opp det amerikanske selskapet Molecule Corp, som driver innen 3d-printing og industriell inkjet-printing. Dette er en indikasjon på at Henkel styrker sin portefølje med materialer for 3d-printing, og er et skritt i retning av foretakets mål om å bli det ledende selskapet i sektoren.

Publisert av: 

ABB og Rise har tro på roboter

ABB og Riso har et prosjekt sammen hvor robotarmer overtar 3d-printjobben. Det tar 20 minutter å programmere roboten og dette har fremtiden for seg, mener samrbeidspartnerne.

Publisert av: 

Grafen i fokus for nytt prosjekt

Markedet for metallpulver vokser med mer enn 20 prosent hvert år. Nå skal det svenske forskningsinstituttet Swerim sammen med Uppsala universitet og industripartneren Graphmatech, Sandvik Additive Manufacturing og Quintus Technologies, undersøke hvordan industrikomponenter kan gjøres sterkere ved å tillsette grafenpulver.

Publisert av: 

3d-printede kreasjoner inntok den røde løperen

Den amerikanske motedesigneren Zac Posen har i samarbeid med GE Additive og Protolabs designet en ny kleskolleksjon med 3d-printede elementer. På Met-gallaens røde løper den 6. mai ble det vist en rekke plagg og tilbehør for omverdenen.

Publisert av: 

Større satsing på 3d-printede organer i rommet

For å unngå at tyngdekraft ødelegger sensitive bioprintede deler har det vært foretatt en rekke eksperimenter med printing av organer og annet biomateriale ombord på den internasjonale romstasjonen ISS.

Publisert av: 

HP lanserer ny serie med industrielle 3D-printere

I dag er en stor dag for HPs 3d- og digitale produksjonssatsning. Sammen med Siemens lettet de på sløret til den nye HP Jet Fusion 5200-serien med 3d-print-løsninger. I tillegg viste de frem et nytt sertifisert TPU-materiale, ideell for elastiske deler. De introduserte også «HP Digital Manufacturing Network», et globalt nettverk for 3D-delleverandører.

Publisert av: 

Designguide for 3d-printing med metall

Hvis man ikke forstår de grunnleggende prinsippene som ligger bak 3d-printing i metall og teknologiens begrensninger kan det føre til ikke-fungerende deler og bortkastet tid og ressurser.

Publisert av: 

EOS feirer 30 år med 3d-print

EOS feirer 30 år innen den additive tilvirkningsbransjen. De har gått fra additiv tilvirkning av plast til også å levere metallsystemer og i dag har de over 1200 ansatte over hele verden. Men hvordan tenker de å takle den stadig større konkurransen på markedet i fremtiden?

Publisert av: