Tetter gapet mellom desktop og produksjon

Tekst:Egil Smalberget
PUBLISERT: 3 desember 2018

Det sveitsiske selskapet Sintratec laserte sin nye modell av SLS 3D-printer på Formnext, en modell som er den første av sitt slag i markedet, der den er med og lukker gapet mellom desktop-løsninger og produksjonsmaskiner.

Den danske forhandleren CADSYS Scandinavia kjente sin besøkelsestid og bestilte fem stykker av den nye SLS-printeren. Nå melder de at de har inngått kontrakt med kunder på så godt som samtlige. Selskapets toppsjef forteller at de hadde flere kunder som ønsket seg den nye printeren, med betegnelsen S2. – Den tetter et hull i markedet der det ikke finnes alternative produkter. S2 gjør det mulig å produsere non-stop, uten nedetid, og det er noe helt nytt i dette segmentet, sier Ricco Busk, sjef for CADSYS Scandinavia.

Sintratecs S2 har et byggekammer med konstant temperatur, og etter printingen foregår en semiautomatisk rensing av pulveret hvor nytt og brukt pulver blandes. Maskinen består av en laserstasjon, et materialbord og en rensestasjon. Årsaken til den høye produktiviteten er at materialbordet kan kjøres fra laserstasjonen over i rensestasjonen, og at man kan sette inn et forvarmet bord i laserstasjonen mens man forbereder videre produksjon. På den måten kan man både forvarme, printe og nedkjøle samtidig, uten at laserstasjonen står stille. Forventet leveringstid blir i andre kvartal 2019.

Modulær oppbygging sikrer høy produktivitet.

Les mer

BMW lar oss se nærmere på Wire Arc Additive Manufacturing

Teknologien som kalles "Wire arc additive manufacturing" er interessant for bilindustrien, og BMW melder at de første kjøretøytestene med deler som er produsert med denne teknikken starter opp neste år.
bmw-waam-cover-kopi

Protech feirer 30 år med Stratasys

I år er det 30 år siden Protech solgte Nord-Europas første 3D-printer, en FDM-maskin fra Stratasys. Siden den gang har Protech vært en trofast partner i det nordiske markedet.
Evald

Metode for 3D-printet mat i industriell skala

Det østerrikske oppstartsfirmaet Revo Foods har tidligere produsert 3D-printet mat, inkludert fiskeprodukter. Nå tar selskapet neste steg og presenterer en løsning for industriell produksjon av 3D-printet mat.
Revo-Foods-FFX2-productionmethod-1

GKN Aerospace satser mange millioner

Nå skal man for første gang produsere store flymotorer ved hjelp av additiv produksjon. Det skjer i Sverige, og vil resultere i at motorene både blir lettere og mer effektive og fører til redusert bruk av råvarer under produksjonsprosessen.
GKN-Aerospace-2

Siste nytt

Prototal innleder året med maskininstallasjon

Prototal Industries sitt anlegg i Levanger vil fra årsskiftet styrke sin 3D-printkapasitet med en EOS-maskin for SLS-utskrift.
Prototal-EOS-2-1024x672

Det har lykkes SPEE3D å printe i minusgrader

Det australske selskapet SPEE3D, som produserer systemer for additiv produksjon i metall, har med hell nå 3D-printet i kalde temperaturer. Ifølge selskapet med de samme egenskapene som om den var laget i et labmiljø.
spee3d_2849-1024x683

AMEXCI og Saab i AM-prosjekt for finsk marine

AMEXCIs finske del vil sammen med Saab og EOS være en del av Squadron 2020 industrielt samarbeidsprogram på vegne av det finske forsvarsdepartementet. Oppdraget handler om å utvikle nye muligheter for additiv produksjon av avanserte metallkomponenter.
Amexci-finland-1024x676

Freemelt og NC State University etablerer applikasjonssenter

Freemelt har innledet et samarbeid med Center for Additive Manufacturing and Logistics (CAMAL) ved North Carolina State University (NC State University) om et felles applikasjonssenter.
Freemelt-ONE-1024x683