Tetter gapet mellom desktop og produksjon

Det sveitsiske selskapet Sintratec laserte sin nye modell av SLS 3D-printer på Formnext, en modell som er den første av sitt slag i markedet, der den er med og lukker gapet mellom desktop-løsninger og produksjonsmaskiner.

Den danske forhandleren CADSYS Scandinavia kjente sin besøkelsestid og bestilte fem stykker av den nye SLS-printeren. Nå melder de at de har inngått kontrakt med kunder på så godt som samtlige. Selskapets toppsjef forteller at de hadde flere kunder som ønsket seg den nye printeren, med betegnelsen S2. – Den tetter et hull i markedet der det ikke finnes alternative produkter. S2 gjør det mulig å produsere non-stop, uten nedetid, og det er noe helt nytt i dette segmentet, sier Ricco Busk, sjef for CADSYS Scandinavia.

Sintratecs S2 har et byggekammer med konstant temperatur, og etter printingen foregår en semiautomatisk rensing av pulveret hvor nytt og brukt pulver blandes. Maskinen består av en laserstasjon, et materialbord og en rensestasjon. Årsaken til den høye produktiviteten er at materialbordet kan kjøres fra laserstasjonen over i rensestasjonen, og at man kan sette inn et forvarmet bord i laserstasjonen mens man forbereder videre produksjon. På den måten kan man både forvarme, printe og nedkjøle samtidig, uten at laserstasjonen står stille. Forventet leveringstid blir i andre kvartal 2019.

Modulær oppbygging sikrer høy produktivitet.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *