Formlabs lanserer materialer for raske prototyper og tannproteser

3d-printede tannproteser fra det nye “Digital Denture” materialet. Foto: Formlabs.

Formlabs, produsent av SLA 3d-printere, har introdusert to nye materialer på en konsumentmesse for elektronikk i Las Vegas.

Det første av de to nye materialene, Elastic Resin, er utviklet for å lage prototyper for silikondeler og skal være det hittil mykeste materialet blant Formlabs Engineering Resins. Det andre, Digital Denture (digitalt gebiss), er utviklet for tilgjengelige direkte digitale proteser. På messen viser firmaet også frem sine skreddersydde 3d-printede håndtak for barberhøvler som de lager i samarbeid med Gillette.

På messen har Formlabs mer enn førti Form 2 3d-printere i aksjon eller til utstilling, og firmaet demonstrerer mulighetene med additiv tilvirkning i samarbeid med høypreserende materialer. I fjor introduserte Formlabs på den samme messen Grey Pro, et optisk opakt materiale utviklet for “presisjon og stivhet” samtidig som de lanserte sin Fuse 1 3d-printer – Formlabs første SLS (selektiv lasersintring) system.

Ifølge materialporteføljen skal Elastic Resin muliggjøre å lage 3d-printede silikondeler som kan bøyes, strekkes og komprimeres samtidig som det motstår gjentatt bruk uten å ødelegges.

3D printede klokkeremmer i Elastic Resin. Foto: Formlabs.

Det andre materialet, Digital Dentures skal produsere presise og avtagbare hele gebisser i 3d. Fra før av har Formlabs materialene Dental Model og Dental LT Clear som er utviklet for å lage broer og kroner i tannlaboratoriene.

Messen CES (Consumer Electronics Show) ble åpnet i Las Vegas 8. januar og varer til 11. januar.

 

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *