Formlabs lanserer materialer for raske prototyper og tannproteser

3d-printede tannproteser fra det nye «Digital Denture» materialet. Foto: Formlabs.

Formlabs, produsent av SLA 3d-printere, har introdusert to nye materialer på en konsumentmesse for elektronikk i Las Vegas.

Det første av de to nye materialene, Elastic Resin, er utviklet for å lage prototyper for silikondeler og skal være det hittil mykeste materialet blant Formlabs Engineering Resins. Det andre, Digital Denture (digitalt gebiss), er utviklet for tilgjengelige direkte digitale proteser. På messen viser firmaet også frem sine skreddersydde 3d-printede håndtak for barberhøvler som de lager i samarbeid med Gillette.

På messen har Formlabs mer enn førti Form 2 3d-printere i aksjon eller til utstilling, og firmaet demonstrerer mulighetene med additiv tilvirkning i samarbeid med høypreserende materialer. I fjor introduserte Formlabs på den samme messen Grey Pro, et optisk opakt materiale utviklet for «presisjon og stivhet» samtidig som de lanserte sin Fuse 1 3d-printer – Formlabs første SLS (selektiv lasersintring) system.

Ifølge materialporteføljen skal Elastic Resin muliggjøre å lage 3d-printede silikondeler som kan bøyes, strekkes og komprimeres samtidig som det motstår gjentatt bruk uten å ødelegges.

3D printede klokkeremmer i Elastic Resin. Foto: Formlabs.

Det andre materialet, Digital Dentures skal produsere presise og avtagbare hele gebisser i 3d. Fra før av har Formlabs materialene Dental Model og Dental LT Clear som er utviklet for å lage broer og kroner i tannlaboratoriene.

Messen CES (Consumer Electronics Show) ble åpnet i Las Vegas 8. januar og varer til 11. januar.

 

Publisert av: 

Del denne artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Ny 3d-printer for dentalbransjen

Den amerikanske 3d-printerleverandøren Stratasys slapp nylig et hint om deres kommende 3d-printer for dentalbransjen på sitt nettsted. J720 skal ifølge Stratasys komme til å kunne 3d-printe realistiske modeller.

Publisert av: 

Fem grunner til at firmaene velger å benytte servicebyråer

Additiv tilvirkning i metall er populært, men flere sluttbrukere nøler med å starte opp med egen produksjon av 3d-printede metalldeler i eget hus. Dette er en fordel for servicebyråer som spesialiserer seg på å 3d-printe på oppdrag for andre. Denne artikkelen peker på fem faktorer som gjør at enkelte servicebyråer planlegger å doble antallet metallprintere i 2019.

Publisert av: 

Intervju: Kvinner i 3d-printing

For fem år siden grunnla Nora Touré organisasjonen Women in 3D Printing som arbeider for mangfold i den additive tilvirkningsindustrien.

Publisert av: 

Ny storformatprinter fra Massivit

Produsenten av storformat 3d-printere Massivit lanserer en ny modell. Massivit 1800 Pro er en oppgradert utgave av deres tidligere Massivit 1800.

Publisert av: 

3d-print i Oscarvinnende film

3d-printing ble benyttet under kostymedesignet for den Oscarbelønnede amerikanske filmen Black Panther. Kostymet har også høstet priser på andre gallaer.

Publisert av: 

Sikrer seg med sertifiseringer

Digital Metal kan meddele at deres binder jetting metallsystem, DM P2500, UL-sertifiseres. Og i tillegg lanserer de for tiden to nye legeringer som tåler høye temperaturer.

Publisert av: 

USA: Hær og marine tar i bruk 3d-printing i felten

Den amerikanske hær og marine tar ombord 3d-printing for å sette fart på sine operasjoner. Over en 28-måneders periode skal marinens USS George HW Bush (CVN 77) hangarskip oppgraderes med både konvensjonelle og 3d-printede deler.

Publisert av: 

Vant pris for verktøystål

En 3d-printet ståltype, som er i stand til å produsere verktøy som kan skjære gjennom titan, har vunnet en pris på $15 tusen australske dollar for en doktorgradskandidat på RMIT Universitetet i Melbourne.

Publisert av: 

Svenskene satser videre på utdanning

Siden 2016 har nærmere et 40-talls 3d-printingspesialister fått utdannelse i Esløv i Sverige i et prøveprosjekt. Nå forlenges tilbudet i nye to år. – Det skal finnes utdannede folk med rett kompetanse når behovet oppstår – ikke noen år inn på 20-tallet, skriver skolen i sin utdanningsplan.

Publisert av: