Formlabs lanserer materialer for raske prototyper og tannproteser

3d-printede tannproteser fra det nye «Digital Denture» materialet. Foto: Formlabs.

Formlabs, produsent av SLA 3d-printere, har introdusert to nye materialer på en konsumentmesse for elektronikk i Las Vegas.

Det første av de to nye materialene, Elastic Resin, er utviklet for å lage prototyper for silikondeler og skal være det hittil mykeste materialet blant Formlabs Engineering Resins. Det andre, Digital Denture (digitalt gebiss), er utviklet for tilgjengelige direkte digitale proteser. På messen viser firmaet også frem sine skreddersydde 3d-printede håndtak for barberhøvler som de lager i samarbeid med Gillette.

På messen har Formlabs mer enn førti Form 2 3d-printere i aksjon eller til utstilling, og firmaet demonstrerer mulighetene med additiv tilvirkning i samarbeid med høypreserende materialer. I fjor introduserte Formlabs på den samme messen Grey Pro, et optisk opakt materiale utviklet for «presisjon og stivhet» samtidig som de lanserte sin Fuse 1 3d-printer – Formlabs første SLS (selektiv lasersintring) system.

Ifølge materialporteføljen skal Elastic Resin muliggjøre å lage 3d-printede silikondeler som kan bøyes, strekkes og komprimeres samtidig som det motstår gjentatt bruk uten å ødelegges.

3D printede klokkeremmer i Elastic Resin. Foto: Formlabs.

Det andre materialet, Digital Dentures skal produsere presise og avtagbare hele gebisser i 3d. Fra før av har Formlabs materialene Dental Model og Dental LT Clear som er utviklet for å lage broer og kroner i tannlaboratoriene.

Messen CES (Consumer Electronics Show) ble åpnet i Las Vegas 8. januar og varer til 11. januar.

 

Publisert av: 

Del denne artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


3d-printet implantat reparerer skader på ryggmargen

Forskere fra University of California San Diego (UCSD) School of Medicine and Institute of Engineering in Medicine (IEM) har med hell 3d-printet et to millimeters ryggmargsimplantat for å reparere ryggmargskader hos rotter. Forskerne mener metoden også kan benyttes på mennesker.

Publisert av: 

Carbon utvider samarbeid med Ford

Carbon, som tidligere har vært regnet som er potensiell stor aktør innen bilindustrien kan nå ta ytterligere skritt i denne retningen. Bl.a. skal Ford Focus nå ha flere 3d-printede deler fra Carbon integrert i bilen, samt tilgjengelig som servicedeler.

Publisert av: 

3d-printlab på sykehus i New York

Det globale ortopedi-firmaet LimaCorporate har annonsert at de tar sikte på å åpne eget senter for 3d-printing på New York City’s Hospital for Special Surgery.

Publisert av: 

Munnstykke mater pellets på rekordtid

Storformatprinting kommer til å forandre hvordan man lager produkter i menneskelig størrelse, alt fra bord og stoler til industrielle og kommersielle applikasjoner. Nå er det lagd et munnstykke som gjør prosessen raskere.

Publisert av: 

Neutrogena lanserer 3d-printet ansiktsmaske

Neutrogena, amerikansk produsent av hudpleieprodukter, lanserer 3d-printede og personaliserte ansiktsmasker under navnet Neutrogena MaskiD. Du personaliserer ved å ta bilde av deg selv med smarttelefonen!

Publisert av: 

Trender for 2019

Colin Elkins er globalt ansvarlig for løsninger for tilvirkningsindustrien hos IFS. Her setter han ord på tre trender som han mener kommer til å sette sitt preg på produksjonsmarkedet i 2019.

Publisert av: 

Ny 3d-printer: MakerBot Method

MakerBot har lansert 3D-printeren Method – en printer som ligger i segmentet mellom skrivebordsprintere og profesjonelle 3D-printere. Den skal ha funksjoner som tidligere kun har vært tilgjengelig på industriprintere, og som profesjonelle brukere nå kan få til betydelig lavere kostnader.

Publisert av: 

Filament som ligner glass

Durabio anvendes allerede i biler og mobiltelefoner, nå er det tilgjengelig for 3d-printing og kan i visse tilfeller være enda bedre enn glass.

Publisert av: