Formlabs lanserer materialer for raske prototyper og tannproteser

3d-printede tannproteser fra det nye «Digital Denture» materialet. Foto: Formlabs.

Formlabs, produsent av SLA 3d-printere, har introdusert to nye materialer på en konsumentmesse for elektronikk i Las Vegas.

Det første av de to nye materialene, Elastic Resin, er utviklet for å lage prototyper for silikondeler og skal være det hittil mykeste materialet blant Formlabs Engineering Resins. Det andre, Digital Denture (digitalt gebiss), er utviklet for tilgjengelige direkte digitale proteser. På messen viser firmaet også frem sine skreddersydde 3d-printede håndtak for barberhøvler som de lager i samarbeid med Gillette.

På messen har Formlabs mer enn førti Form 2 3d-printere i aksjon eller til utstilling, og firmaet demonstrerer mulighetene med additiv tilvirkning i samarbeid med høypreserende materialer. I fjor introduserte Formlabs på den samme messen Grey Pro, et optisk opakt materiale utviklet for «presisjon og stivhet» samtidig som de lanserte sin Fuse 1 3d-printer – Formlabs første SLS (selektiv lasersintring) system.

Ifølge materialporteføljen skal Elastic Resin muliggjøre å lage 3d-printede silikondeler som kan bøyes, strekkes og komprimeres samtidig som det motstår gjentatt bruk uten å ødelegges.

3D printede klokkeremmer i Elastic Resin. Foto: Formlabs.

Det andre materialet, Digital Dentures skal produsere presise og avtagbare hele gebisser i 3d. Fra før av har Formlabs materialene Dental Model og Dental LT Clear som er utviklet for å lage broer og kroner i tannlaboratoriene.

Messen CES (Consumer Electronics Show) ble åpnet i Las Vegas 8. januar og varer til 11. januar.

 

Publisert av: 

Del denne artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Vinnerne av 3d-printing Industry Awards

Nettstedet 3d Printing Industry har latt sine lesere stemme over kandidater til flere forskjellige grener innen additiv tilvirkning og resultatene er klare.

Publisert av: 

Artec 3D med ny programvare

Artec 3D, som utvikler og lager håndskannere, slipper en oppgradering av sitt 3d-skanningsprogram Studio 13. Studio 14 kommer nå med en rekke nye funksjoner for bearbeidelse av 3d-data.

Publisert av: 

Drupa gjør plass for 3d-print

Trykkmessen Drupa i Düsseldorf den 16–26. juni 2020, får et spesielt konferanseprogram om additiv tilvirkning.

Publisert av: 

Sandvik 3d-printer med diamant

Sandvik har benyttet seg av additiv tilvirkning for å 3d-printe i diamantkompositt. Ifølge konsernet kan det komme til å revolusjonere hvordan industrien benytter det vanskeligste naturmaterialet på jorden.

Publisert av: 

Produksjonshastighet veier tungt

En undersøkelse som det internasjonale servicebyrået Protolabs nylig har gjennomført viser at produksjonshastigheten er et tungtveiende argument blant de som lever av å produsere ting.

Publisert av: 

EOS utvider materialporteføljen

Fire nye pulvere for metallprint. Det er hva den tyske 3d-teknikkleverandøren EOS nå utvider produktporteføljen sin med.

Publisert av: 

Desktop Metal og Indo-MIM girer opp

Desktop Metal inngår partnerskap med indiske Indo-MIM. Det strategiske samarbeidet skal ifølge partene føre til raskere produksjon for serietilvirking av metallkomponenter.

Publisert av: 

Fra grafisk bransje til 3d-printing

Fra trykkpresser til 3d-printere. ExOne, en global leverandør av 3d-printere og tilbehør, ansetter nå Charlie Grace i stillingen som kommunkasjonssjef. Med seg inn i foretaket tar han 25 års erfaring fra blant annet grafisk bransje.

Publisert av: 

Flere ser på å 3d-printe reservedeler

3d-teknikkleverandøren Protech var på plass under Plastteknik Nordic i Malmø den 8 – 9. mai for å møte kunder og diskutere hvilken retning bransjen tar. – Flere og flere ser på å 3d-printe reservedeler, jigger, fiksturer og målguider, sier Evald Ottosson, salgsansvarlig for Protech.

Publisert av: 

MakerBot slipper spesialmateriale

MakerBot utvider porteføljen med et nytt plastmateriale, i polymeren PETG. Dette er det første spesialmaterialet som skal slippes til en av foretakets nyeste 3d-printere på markedet, MakerBot Method.

Publisert av: