Formlabs lanserer materialer for raske prototyper og tannproteser

Tekst:Roger Stormo
PUBLISERT: 10 januar 2019
3d-printede tannproteser fra det nye «Digital Denture» materialet. Foto: Formlabs.

Formlabs, produsent av SLA 3d-printere, har introdusert to nye materialer på en konsumentmesse for elektronikk i Las Vegas.

Det første av de to nye materialene, Elastic Resin, er utviklet for å lage prototyper for silikondeler og skal være det hittil mykeste materialet blant Formlabs Engineering Resins. Det andre, Digital Denture (digitalt gebiss), er utviklet for tilgjengelige direkte digitale proteser. På messen viser firmaet også frem sine skreddersydde 3d-printede håndtak for barberhøvler som de lager i samarbeid med Gillette.

På messen har Formlabs mer enn førti Form 2 3d-printere i aksjon eller til utstilling, og firmaet demonstrerer mulighetene med additiv tilvirkning i samarbeid med høypreserende materialer. I fjor introduserte Formlabs på den samme messen Grey Pro, et optisk opakt materiale utviklet for «presisjon og stivhet» samtidig som de lanserte sin Fuse 1 3d-printer – Formlabs første SLS (selektiv lasersintring) system.

Ifølge materialporteføljen skal Elastic Resin muliggjøre å lage 3d-printede silikondeler som kan bøyes, strekkes og komprimeres samtidig som det motstår gjentatt bruk uten å ødelegges.

3D printede klokkeremmer i Elastic Resin. Foto: Formlabs.

Det andre materialet, Digital Dentures skal produsere presise og avtagbare hele gebisser i 3d. Fra før av har Formlabs materialene Dental Model og Dental LT Clear som er utviklet for å lage broer og kroner i tannlaboratoriene.

Messen CES (Consumer Electronics Show) ble åpnet i Las Vegas 8. januar og varer til 11. januar.

 

Les mer

Bransjens beste skal kåres på TCT Awards

5. juni avgjøres årets utgave av TCT Awards i Birmingham der 61 finalister konkurrerer i elleve kategorier.
Stratasys-F3300-Yoav-1024x683

Unilever sparer 90 prosent med 3D-printede former

3D-printing begynner å finne veien inn i emballasjeindustrien, spesielt for produksjon av støpeformer. Et aktuelt eksempel på dette er Unilever og Serioplast, som gjør store tids- og kostnadsbesparelser ved å bruke teknologien i produktutviklingen.
Formlabs-Unilever-1-1024x681

Jernbaneselskap satser på AM for reparasjoner

Det franske transportselskapet Alstom har vært tidlig ute med additiv produksjon. Nå skal teknologien også tas i bruk i Sverige gjennom en ny samarbeidsavtale.
Alstom-bergslagen

Kompakt 3D-lab til bruk i felt

Det australske foretaket SPEE3D har annonsert noe de kaller EMU, Expeditory Manufacturing Unit, altså en produksjonsenhet for ekspedisjoner. Det består av en container som inneholder alt som trengs for å benytte 3D-printing i felt, inkludert etterbehandlingsutstyr.
EMU-Duo-Outdoors-Larger

Siste nytt

Bransjens beste skal kåres på TCT Awards

5. juni avgjøres årets utgave av TCT Awards i Birmingham der 61 finalister konkurrerer i elleve kategorier.
Stratasys-F3300-Yoav-1024x683

Unilever sparer 90 prosent med 3D-printede former

3D-printing begynner å finne veien inn i emballasjeindustrien, spesielt for produksjon av støpeformer. Et aktuelt eksempel på dette er Unilever og Serioplast, som gjør store tids- og kostnadsbesparelser ved å bruke teknologien i produktutviklingen.
Formlabs-Unilever-1-1024x681

3D print vokser kraftig viser rapport fra Protolabs

Den nye utgaven av Protolabs årlige internasjonale 3DP-trendrapport viser at 3D-printmarkedet vokser raskere enn forventet. Rapporten baserer seg på markedsinformasjon samt uttalelser fra 700 ingerniørekspertenr verden over.
sementprint

Forskning på AM med dupleks rustfritt stål

Hvordan kan dupleks rustfritt stål brukes optimalt både for lasersveising og additiv produksjon? Amir Baghdadchis fra Högskolan Väst i Sverige søkte svaret på det spørsmålet i sin doktoravhandling.
Amir-Baghdadchi-doktor-i-produktionsteknologi-1024x682