Kreativt gulv fanger inn nordens glød

Tekst:Roger Stormo
PUBLISERT: 24 januar 2019

Med inspirasjon fra nordlyset har den spanske arkitekt og designer Patricia Urguiola skapt et gulv som er dekorert ved hjelp av 3d-teknologi, til BMW sin utstilling: Progressive Luxury meets Creative Excellence.

Da bilprodusenten BMW nylig ønsket å lage et nytt utstillingssted til sine siste bilmodeller, tok de kontakt med den spanske designeren og arkitekten Patricia Urquiola. Og i likhet med BMW, som i lang tid har arbeidet for å implementere additiv tilvirkning i deres produktion, hadde Patricia også øye for samme ide med 3d-teknologi.

Den hvite dekoren er plassert på marmorflisene med en 3d-printer.

Med inspirasjon fra det vakre grønne nordlyset besluttet hun seg for å designe en brukerdefinert etasje. Sammen med den hollandske design tech-virksomheten Aectual brukte hun 3d-printing til å gjøre gulvet unikt. Med et hvitt bølgemønster, som 3d-printes på toppen av mørkegrønne og hvite marmorfliser dannes et mangfoldig mønster på tvers av det store 320 kvadratmeters gulvet. Aectual benytter en robot XL 3d-printer, som er basert på at en robotarm printer ut materialet i fri form for å danne mønsteret.

Se hvordan gulvet printes på videoen nedenfor.

Les mer

Offentligt 3D-printerskap skal få flere til å oppdage teknologien

Gründeren Rasmus Jansson har tatt konseptet print on demand til et nytt nivå. I et pilotprosjekt har han utplassert en FDM-3D-printer som alle kan bestille og bruke.
Internal3-1024x576

Stratasys med 3D-printing rett på klær

DTG - Direct-to-garment (direkte-til-plagg) er en kjent teknologi innen grafisk bransjes segment for tekstilprinting. Nå lanserer Stratasys en ny DTG-løsning for deres tekstil-3D-printer, J850. 
stratasys-d2g-cover

Stratasys spør kundene om råd

Stratasys tar i bruk hjelp av noen store kunder i bransjen for å videreutvikles. Foto: Arkiv/Anja Degerholm
Stratasys-Formnext-2023-1024x683

Saab Dynamics og Freemelt innleder samarbeid

Freemelt har fått en ordre fra Saab Dynamics om en forstudie om materialprosessutvikling av komplekse materialer for nye innovative løsninger innen forsvarsindustrien.
Freemelt-2-1-1024x683-1

Siste nytt

AMEXCI satser med Nikon

Det svenske AM-selskapet AMEXCI har kjøpt en Nikon SLM Solutions NXG XII 600 metall 3D-skriver, med 12 lasere.
IMG_4080-1-scaled

GE Additive får nytt navn

GE Additive har omdøpt seg til Colibrium Additive, et GE Aerospace-selskap. Samtidig faser faser ut merkevarene Concept Laser og Arcam EBM.
CA_RGB-AtmsBlu

Sintratec legger ned virksomheten

Den sveitsiske produsenten Sintratec har gått konkurs. Til tross for vekst og suksess gjennom selskapets ti år lange historie, ble den økonomiske situasjonen til slutt uholdbar.
Sintratec-1024x683

PLM Groups AM-del samles i Addinor

Det som tidligere var PLM Groups 3D-printavdeling får nå en ny drakt i form av merkevaren Addinor.
Addinor_team