Kreativt gulv fanger inn nordens glød

Med inspirasjon fra nordlyset har den spanske arkitekt og designer Patricia Urguiola skapt et gulv som er dekorert ved hjelp av 3d-teknologi, til BMW sin utstilling: Progressive Luxury meets Creative Excellence.

Da bilprodusenten BMW nylig ønsket å lage et nytt utstillingssted til sine siste bilmodeller, tok de kontakt med den spanske designeren og arkitekten Patricia Urquiola. Og i likhet med BMW, som i lang tid har arbeidet for å implementere additiv tilvirkning i deres produktion, hadde Patricia også øye for samme ide med 3d-teknologi.

Den hvite dekoren er plassert på marmorflisene med en 3d-printer.

Med inspirasjon fra det vakre grønne nordlyset besluttet hun seg for å designe en brukerdefinert etasje. Sammen med den hollandske design tech-virksomheten Aectual brukte hun 3d-printing til å gjøre gulvet unikt. Med et hvitt bølgemønster, som 3d-printes på toppen av mørkegrønne og hvite marmorfliser dannes et mangfoldig mønster på tvers av det store 320 kvadratmeters gulvet. Aectual benytter en robot XL 3d-printer, som er basert på at en robotarm printer ut materialet i fri form for å danne mønsteret.

Se hvordan gulvet printes på videoen nedenfor.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Utgir egne filamenter av rPLA

Etter et års produktutvikling, gir svenske Lostboyslab sammen med Reflow nå ut to filamentkolleksjoner av resirkulert PLA for 3D-utskrift med FDM. Samlingene består av totalt tolv forskjellige matte farger og målgruppen er profesjonelle brukere som designere, interiørarkitekter og arkitekter.

Publisert av: