USA: Hær og marine tar i bruk 3d-printing i felten

Et helikopter lander på USS George HW Bush (CVN 77) hangarskipet i Atlanterhavet. Foto via Micah P. Blechner/U.S. Navy.

Den amerikanske hær og marine tar ombord 3d-printing for å sette fart på sine operasjoner. Over en 28-måneders periode skal marinens USS George HW Bush (CVN 77) hangarskip oppgraderes med både konvensjonelle og 3d-printede deler.

Jeff Burchett, prosjektsjef på USS George HW Bush sier: –Det vil bli fortatt en rekke oppgraderinger for første gang, ettersom dette er første gangen skipet ligger i tørrdokk siden det ble bygd.

Det planlagte vedlikeholdet av hangarskipet vil finne sted på Norfolk Naval Shipyard (NNSY).

I tillegg til dette vil amerikansk marine og hær integrere 3d-printing i bred skala for forskjellige formål. I de senere årene har forsvarsdepartementet tatt skritt for å inkorporere avanserte produksjonsteknikker i sine operasjoner for militær og luftvåpen. Dette inkluderer også additiv tilvirkning.

På marinens luft-bakke kampsenter i Twentynine Palms, the 2nd Battalion, har det syvende Marineregimentet blitt først ute til å ha en fast 3d-printer i sin enhet. En talsmann for regimentet sier at en av planene er å ta med seg 3d-printeren på utenlandsoppdrag og benytte den til å printe reservedeler når de har et kjøretøy eller våpen som ikke fungerer. –Vi tar med oss 3d-printeren, og i stedet for å vente i 2-3 uker på deler kan vi printe dem der og da, sier førsteløytnant Ryan McCormic.

Allerede i 2016 kunne vi rapportere om at det norske Forsvaret hadde med seg 3d-printere i felten, nettopp for å kunne printe reservedeler for reparasjon av ødelagt utstyr.

Også sentralt i marinen har man etablert et hjelpekontor som skal stå til tjeneste for personell verden over som har problemer med teknisk utstyr. AMOC – Advanced Manufacturing Operations Cell er bemannet 24/7 for å hjelpe marinepersonell med å finne reservedeler som trengs for at utstyret skal fungere effektivt. På kontoret jobber både marinepersonell og sivile ansatte med å løse problemene, blant annet ved hjelp av additiv tilvirkning – og med å finne og sende CAD-filer som kan benyttes for 3d-printing på stedet.

Publisert av: 

Del denne artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


3d-printer hjem for folk med lav inntekt

Denne sommeren er det et prosjekt som skal realiseres i Latin-Amerika, der man skal skape «verdens første 3d-printede samfunn» for å avhjelpe hjemløshet hos fattige.

Publisert av: 

Henkel kjøper amerikanske Molecule for å styrke materialsiden

Den tyske kjemigiganten Henkel har kjøpt opp det amerikanske selskapet Molecule Corp, som driver innen 3d-printing og industriell inkjet-printing. Dette er en indikasjon på at Henkel styrker sin portefølje med materialer for 3d-printing, og er et skritt i retning av foretakets mål om å bli det ledende selskapet i sektoren.

Publisert av: 

ABB og Rise har tro på roboter

ABB og Riso har et prosjekt sammen hvor robotarmer overtar 3d-printjobben. Det tar 20 minutter å programmere roboten og dette har fremtiden for seg, mener samrbeidspartnerne.

Publisert av: 

Grafen i fokus for nytt prosjekt

Markedet for metallpulver vokser med mer enn 20 prosent hvert år. Nå skal det svenske forskningsinstituttet Swerim sammen med Uppsala universitet og industripartneren Graphmatech, Sandvik Additive Manufacturing og Quintus Technologies, undersøke hvordan industrikomponenter kan gjøres sterkere ved å tillsette grafenpulver.

Publisert av: 

3d-printede kreasjoner inntok den røde løperen

Den amerikanske motedesigneren Zac Posen har i samarbeid med GE Additive og Protolabs designet en ny kleskolleksjon med 3d-printede elementer. På Met-gallaens røde løper den 6. mai ble det vist en rekke plagg og tilbehør for omverdenen.

Publisert av: 

Større satsing på 3d-printede organer i rommet

For å unngå at tyngdekraft ødelegger sensitive bioprintede deler har det vært foretatt en rekke eksperimenter med printing av organer og annet biomateriale ombord på den internasjonale romstasjonen ISS.

Publisert av: 

HP lanserer ny serie med industrielle 3D-printere

I dag er en stor dag for HPs 3d- og digitale produksjonssatsning. Sammen med Siemens lettet de på sløret til den nye HP Jet Fusion 5200-serien med 3d-print-løsninger. I tillegg viste de frem et nytt sertifisert TPU-materiale, ideell for elastiske deler. De introduserte også «HP Digital Manufacturing Network», et globalt nettverk for 3D-delleverandører.

Publisert av: 

Designguide for 3d-printing med metall

Hvis man ikke forstår de grunnleggende prinsippene som ligger bak 3d-printing i metall og teknologiens begrensninger kan det føre til ikke-fungerende deler og bortkastet tid og ressurser.

Publisert av: 

EOS feirer 30 år med 3d-print

EOS feirer 30 år innen den additive tilvirkningsbransjen. De har gått fra additiv tilvirkning av plast til også å levere metallsystemer og i dag har de over 1200 ansatte over hele verden. Men hvordan tenker de å takle den stadig større konkurransen på markedet i fremtiden?

Publisert av: