USA: Hær og marine tar i bruk 3d-printing i felten

Et helikopter lander på USS George HW Bush (CVN 77) hangarskipet i Atlanterhavet. Foto via Micah P. Blechner/U.S. Navy.

Den amerikanske hær og marine tar ombord 3d-printing for å sette fart på sine operasjoner. Over en 28-måneders periode skal marinens USS George HW Bush (CVN 77) hangarskip oppgraderes med både konvensjonelle og 3d-printede deler.

Jeff Burchett, prosjektsjef på USS George HW Bush sier: –Det vil bli fortatt en rekke oppgraderinger for første gang, ettersom dette er første gangen skipet ligger i tørrdokk siden det ble bygd.

Det planlagte vedlikeholdet av hangarskipet vil finne sted på Norfolk Naval Shipyard (NNSY).

I tillegg til dette vil amerikansk marine og hær integrere 3d-printing i bred skala for forskjellige formål. I de senere årene har forsvarsdepartementet tatt skritt for å inkorporere avanserte produksjonsteknikker i sine operasjoner for militær og luftvåpen. Dette inkluderer også additiv tilvirkning.

På marinens luft-bakke kampsenter i Twentynine Palms, the 2nd Battalion, har det syvende Marineregimentet blitt først ute til å ha en fast 3d-printer i sin enhet. En talsmann for regimentet sier at en av planene er å ta med seg 3d-printeren på utenlandsoppdrag og benytte den til å printe reservedeler når de har et kjøretøy eller våpen som ikke fungerer. –Vi tar med oss 3d-printeren, og i stedet for å vente i 2-3 uker på deler kan vi printe dem der og da, sier førsteløytnant Ryan McCormic.

Allerede i 2016 kunne vi rapportere om at det norske Forsvaret hadde med seg 3d-printere i felten, nettopp for å kunne printe reservedeler for reparasjon av ødelagt utstyr.

Også sentralt i marinen har man etablert et hjelpekontor som skal stå til tjeneste for personell verden over som har problemer med teknisk utstyr. AMOC – Advanced Manufacturing Operations Cell er bemannet 24/7 for å hjelpe marinepersonell med å finne reservedeler som trengs for at utstyret skal fungere effektivt. På kontoret jobber både marinepersonell og sivile ansatte med å løse problemene, blant annet ved hjelp av additiv tilvirkning – og med å finne og sende CAD-filer som kan benyttes for 3d-printing på stedet.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Utgir egne filamenter av rPLA

Etter et års produktutvikling, gir svenske Lostboyslab sammen med Reflow nå ut to filamentkolleksjoner av resirkulert PLA for 3D-utskrift med FDM. Samlingene består av totalt tolv forskjellige matte farger og målgruppen er profesjonelle brukere som designere, interiørarkitekter og arkitekter.

Publisert av: