
Den amerikanske hær og marine tar ombord 3d-printing for å sette fart på sine operasjoner. Over en 28-måneders periode skal marinens USS George HW Bush (CVN 77) hangarskip oppgraderes med både konvensjonelle og 3d-printede deler.
Jeff Burchett, prosjektsjef på USS George HW Bush sier: –Det vil bli fortatt en rekke oppgraderinger for første gang, ettersom dette er første gangen skipet ligger i tørrdokk siden det ble bygd.
Det planlagte vedlikeholdet av hangarskipet vil finne sted på Norfolk Naval Shipyard (NNSY).
I tillegg til dette vil amerikansk marine og hær integrere 3d-printing i bred skala for forskjellige formål. I de senere årene har forsvarsdepartementet tatt skritt for å inkorporere avanserte produksjonsteknikker i sine operasjoner for militær og luftvåpen. Dette inkluderer også additiv tilvirkning.
På marinens luft-bakke kampsenter i Twentynine Palms, the 2nd Battalion, har det syvende Marineregimentet blitt først ute til å ha en fast 3d-printer i sin enhet. En talsmann for regimentet sier at en av planene er å ta med seg 3d-printeren på utenlandsoppdrag og benytte den til å printe reservedeler når de har et kjøretøy eller våpen som ikke fungerer. –Vi tar med oss 3d-printeren, og i stedet for å vente i 2-3 uker på deler kan vi printe dem der og da, sier førsteløytnant Ryan McCormic.
Allerede i 2016 kunne vi rapportere om at det norske Forsvaret hadde med seg 3d-printere i felten, nettopp for å kunne printe reservedeler for reparasjon av ødelagt utstyr.
Også sentralt i marinen har man etablert et hjelpekontor som skal stå til tjeneste for personell verden over som har problemer med teknisk utstyr. AMOC – Advanced Manufacturing Operations Cell er bemannet 24/7 for å hjelpe marinepersonell med å finne reservedeler som trengs for at utstyret skal fungere effektivt. På kontoret jobber både marinepersonell og sivile ansatte med å løse problemene, blant annet ved hjelp av additiv tilvirkning – og med å finne og sende CAD-filer som kan benyttes for 3d-printing på stedet.