USA: Hær og marine tar i bruk 3d-printing i felten

Et helikopter lander på USS George HW Bush (CVN 77) hangarskipet i Atlanterhavet. Foto via Micah P. Blechner/U.S. Navy.

Den amerikanske hær og marine tar ombord 3d-printing for å sette fart på sine operasjoner. Over en 28-måneders periode skal marinens USS George HW Bush (CVN 77) hangarskip oppgraderes med både konvensjonelle og 3d-printede deler.

Jeff Burchett, prosjektsjef på USS George HW Bush sier: –Det vil bli fortatt en rekke oppgraderinger for første gang, ettersom dette er første gangen skipet ligger i tørrdokk siden det ble bygd.

Det planlagte vedlikeholdet av hangarskipet vil finne sted på Norfolk Naval Shipyard (NNSY).

I tillegg til dette vil amerikansk marine og hær integrere 3d-printing i bred skala for forskjellige formål. I de senere årene har forsvarsdepartementet tatt skritt for å inkorporere avanserte produksjonsteknikker i sine operasjoner for militær og luftvåpen. Dette inkluderer også additiv tilvirkning.

På marinens luft-bakke kampsenter i Twentynine Palms, the 2nd Battalion, har det syvende Marineregimentet blitt først ute til å ha en fast 3d-printer i sin enhet. En talsmann for regimentet sier at en av planene er å ta med seg 3d-printeren på utenlandsoppdrag og benytte den til å printe reservedeler når de har et kjøretøy eller våpen som ikke fungerer. –Vi tar med oss 3d-printeren, og i stedet for å vente i 2-3 uker på deler kan vi printe dem der og da, sier førsteløytnant Ryan McCormic.

Allerede i 2016 kunne vi rapportere om at det norske Forsvaret hadde med seg 3d-printere i felten, nettopp for å kunne printe reservedeler for reparasjon av ødelagt utstyr.

Også sentralt i marinen har man etablert et hjelpekontor som skal stå til tjeneste for personell verden over som har problemer med teknisk utstyr. AMOC – Advanced Manufacturing Operations Cell er bemannet 24/7 for å hjelpe marinepersonell med å finne reservedeler som trengs for at utstyret skal fungere effektivt. På kontoret jobber både marinepersonell og sivile ansatte med å løse problemene, blant annet ved hjelp av additiv tilvirkning – og med å finne og sende CAD-filer som kan benyttes for 3d-printing på stedet.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Digital Metal lanserer fremtidssikkert system

Binder Jet 3D-printerleverandøren Digital Metal lanserte 17. mai sitt nye DMP/PRO binder jetting system. PRO-serien er utviklet som en modulær komponent av en komplett binder jet-løsning, noe produsenten mener er et paradigmeskifte innen binder jet 3D-printing. Lanseringen fant sted på 3D-printmessen Rapid TCT i USA.

Publisert av: 

Elmia 3D-messen

10. – 13. mai var det tid for den andre utgaven av den svenske messen Elmia 3D i Jönköping. En messe som i år trakk til seg et tjuetalls utstillere innen additiv produksjon, som viste alt fra 3D-printere og materialer til skanneutstyr og etterbehandling.

Publisert av: 

Mye nytt fra Stratasys

Stratasys har kunngjort at selskapet har utvidet sin F123 Serie™ av 3D-printere med introduksjonen av F190™CR og F370®CR 3D-printere, pluss nye FDM® Nylon-CF10-materiale forsterket med karbonfiber. De nye printerne tilbyr materialer med høy stivhet og styrke i en herdet maskin klar for utskrift av komposittmaterialer. Andre nyheter er programvare og seksten nye materialer.

Publisert av: