USA: Hær og marine tar i bruk 3d-printing i felten

Et helikopter lander på USS George HW Bush (CVN 77) hangarskipet i Atlanterhavet. Foto via Micah P. Blechner/U.S. Navy.

Den amerikanske hær og marine tar ombord 3d-printing for å sette fart på sine operasjoner. Over en 28-måneders periode skal marinens USS George HW Bush (CVN 77) hangarskip oppgraderes med både konvensjonelle og 3d-printede deler.

Jeff Burchett, prosjektsjef på USS George HW Bush sier: –Det vil bli fortatt en rekke oppgraderinger for første gang, ettersom dette er første gangen skipet ligger i tørrdokk siden det ble bygd.

Det planlagte vedlikeholdet av hangarskipet vil finne sted på Norfolk Naval Shipyard (NNSY).

I tillegg til dette vil amerikansk marine og hær integrere 3d-printing i bred skala for forskjellige formål. I de senere årene har forsvarsdepartementet tatt skritt for å inkorporere avanserte produksjonsteknikker i sine operasjoner for militær og luftvåpen. Dette inkluderer også additiv tilvirkning.

På marinens luft-bakke kampsenter i Twentynine Palms, the 2nd Battalion, har det syvende Marineregimentet blitt først ute til å ha en fast 3d-printer i sin enhet. En talsmann for regimentet sier at en av planene er å ta med seg 3d-printeren på utenlandsoppdrag og benytte den til å printe reservedeler når de har et kjøretøy eller våpen som ikke fungerer. –Vi tar med oss 3d-printeren, og i stedet for å vente i 2-3 uker på deler kan vi printe dem der og da, sier førsteløytnant Ryan McCormic.

Allerede i 2016 kunne vi rapportere om at det norske Forsvaret hadde med seg 3d-printere i felten, nettopp for å kunne printe reservedeler for reparasjon av ødelagt utstyr.

Også sentralt i marinen har man etablert et hjelpekontor som skal stå til tjeneste for personell verden over som har problemer med teknisk utstyr. AMOC – Advanced Manufacturing Operations Cell er bemannet 24/7 for å hjelpe marinepersonell med å finne reservedeler som trengs for at utstyret skal fungere effektivt. På kontoret jobber både marinepersonell og sivile ansatte med å løse problemene, blant annet ved hjelp av additiv tilvirkning – og med å finne og sende CAD-filer som kan benyttes for 3d-printing på stedet.

Publisert av: 

Del denne artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Ny 3d-printer for dentalbransjen

Den amerikanske 3d-printerleverandøren Stratasys slapp nylig et hint om deres kommende 3d-printer for dentalbransjen på sitt nettsted. J720 skal ifølge Stratasys komme til å kunne 3d-printe realistiske modeller.

Publisert av: 

Fem grunner til at firmaene velger å benytte servicebyråer

Additiv tilvirkning i metall er populært, men flere sluttbrukere nøler med å starte opp med egen produksjon av 3d-printede metalldeler i eget hus. Dette er en fordel for servicebyråer som spesialiserer seg på å 3d-printe på oppdrag for andre. Denne artikkelen peker på fem faktorer som gjør at enkelte servicebyråer planlegger å doble antallet metallprintere i 2019.

Publisert av: 

Intervju: Kvinner i 3d-printing

For fem år siden grunnla Nora Touré organisasjonen Women in 3D Printing som arbeider for mangfold i den additive tilvirkningsindustrien.

Publisert av: 

Ny storformatprinter fra Massivit

Produsenten av storformat 3d-printere Massivit lanserer en ny modell. Massivit 1800 Pro er en oppgradert utgave av deres tidligere Massivit 1800.

Publisert av: 

3d-print i Oscarvinnende film

3d-printing ble benyttet under kostymedesignet for den Oscarbelønnede amerikanske filmen Black Panther. Kostymet har også høstet priser på andre gallaer.

Publisert av: 

Sikrer seg med sertifiseringer

Digital Metal kan meddele at deres binder jetting metallsystem, DM P2500, UL-sertifiseres. Og i tillegg lanserer de for tiden to nye legeringer som tåler høye temperaturer.

Publisert av: 

USA: Hær og marine tar i bruk 3d-printing i felten

Den amerikanske hær og marine tar ombord 3d-printing for å sette fart på sine operasjoner. Over en 28-måneders periode skal marinens USS George HW Bush (CVN 77) hangarskip oppgraderes med både konvensjonelle og 3d-printede deler.

Publisert av: 

Vant pris for verktøystål

En 3d-printet ståltype, som er i stand til å produsere verktøy som kan skjære gjennom titan, har vunnet en pris på $15 tusen australske dollar for en doktorgradskandidat på RMIT Universitetet i Melbourne.

Publisert av: 

Svenskene satser videre på utdanning

Siden 2016 har nærmere et 40-talls 3d-printingspesialister fått utdannelse i Esløv i Sverige i et prøveprosjekt. Nå forlenges tilbudet i nye to år. – Det skal finnes utdannede folk med rett kompetanse når behovet oppstår – ikke noen år inn på 20-tallet, skriver skolen i sin utdanningsplan.

Publisert av: