3d-print i Oscarvinnende film

Dronning Ramondas krone og kappe som ble lagd ved 3d-printing av Julia Koerner i samarbeid med Black Panthers kostymedesigner Ruth Carter. Foto: Matt Kennedy, Marvel Studios 2018

Det er ikke mange som kan ha unngått den berømmelige Oscargallaen, der fjorårets besta prestasjoner innen filmmediet har blitt belønnet med den berømmelige statuetten. Da årets galla gikk av stabelen 24. februar kan det ha vært ekstra mange 3d-print entusiaster som krysset fingrene for en viss nominert film.

Filmen Black Panther, av Marvel Studios, høstet i fjor oppmerksomhet for å ha inkludert 3d-printede remedier i sin produksjon. Kostymedesigneren Ruth E. Carter, som nylig ble tildelt en Oscarstatuett for sitt arbeid, tok i mot hjelp av designeren Julia Koerner for å bringe til live visjonen om den afrikanske sivilisasjonen Wakanda. Dette med en touch av futurisme.

Stabilt og pent
Deler som var 3d-printede var blant annet Wakandas dronning Ramondas krone og mantel. Julia Koerner designet etter skuespillerens mål og dette ble deretter printet med Materialise 3d-printer i Belgia.

Teknikken som er benyttet for å tilvirke delene er laser sintring, med et polyamid 12 pulver, skriver Materialise på sitt nettsted. Delene skulle se ut som at de var tilvirket av blonder og stoff, men tilstrekkelig sterkt i sin struktur for å sitte stabilt og pent under scenene de ble benyttet i.

Kostymedesignet har også høstet priser i andre gallaer, som Critics choice award 2019 og Costume designers guild award 2019.

Du kan lese mer om arbeidet her.

Publisert av: 

Del denne artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


MakerBot lanserer Method X

Makerbot lanserer 3d-printeren Method X. Ifølge produsenten skal den nye maskinen gjøre det mulig å printe i ABS – på ekte.

Publisert av: 

3d-printet stoff mykt som huden

Ingeniører fra Massachusetts Institute of Technology (MIT) har utviklet nye, fleksible, 3d-printbare nett-materialer som støtter mykere vev som muskler og sener. Slike materialer kan brukes til å lage medisinske enheter, bærbare støtter og enheter som kan implanteres.

Publisert av: 

Samarbeider for 3d-print i Norden

Målet er å spre 3d-printing i Norden. Derfor inngår nå Postnord ytterligere et samarbeid, denne gangen med e-handelsfirmaet Cdon.

Publisert av: 

Svensk metallpulver står for 25 prosent av markedet

I dag er det Sverige som står for 25 prosent av det globale markedet for metallpulver som brukes i additiv tilvirkning. Men det er kun få deler som hittil er i produksjon, og potensialet er betydelig større, mener Annika Strondl fra forskningsinstituttet Swerim.

Publisert av: 

Vinnerne av 3d-printing Industry Awards

Nettstedet 3d Printing Industry har latt sine lesere stemme over kandidater til flere forskjellige grener innen additiv tilvirkning og resultatene er klare.

Publisert av: 

Artec 3D med ny programvare

Artec 3D, som utvikler og lager håndskannere, slipper en oppgradering av sitt 3d-skanningsprogram Studio 13. Studio 14 kommer nå med en rekke nye funksjoner for bearbeidelse av 3d-data.

Publisert av: 

Drupa gjør plass for 3d-print

Trykkmessen Drupa i Düsseldorf den 16–26. juni 2020, får et spesielt konferanseprogram om additiv tilvirkning.

Publisert av: 

HP åpner senter for 3d-printing i Barcelona

I Barcelona lanserte HP deres nye «3D Printing and Digital Manufacturing Center of Excellence» på nesten 14.000 kvadratmeter den 12. juni. Med denne åpningen etablerer HP ett av verdens største og mest avanserte utviklingsanlegg, og samler samtidig hundrevis av verdens ledende eksperter innen 3d-printing og utvikling under samme tak.

Publisert av: 

Sandvik 3d-printer med diamant

Sandvik har benyttet seg av additiv tilvirkning for å 3d-printe i diamantkompositt. Ifølge konsernet kan det komme til å revolusjonere hvordan industrien benytter det vanskeligste naturmaterialet på jorden.

Publisert av: 

Produksjonshastighet veier tungt

En undersøkelse som det internasjonale servicebyrået Protolabs nylig har gjennomført viser at produksjonshastigheten er et tungtveiende argument blant de som lever av å produsere ting.

Publisert av: