3d-print i Oscarvinnende film

Dronning Ramondas krone og kappe som ble lagd ved 3d-printing av Julia Koerner i samarbeid med Black Panthers kostymedesigner Ruth Carter. Foto: Matt Kennedy, Marvel Studios 2018

Det er ikke mange som kan ha unngått den berømmelige Oscargallaen, der fjorårets besta prestasjoner innen filmmediet har blitt belønnet med den berømmelige statuetten. Da årets galla gikk av stabelen 24. februar kan det ha vært ekstra mange 3d-print entusiaster som krysset fingrene for en viss nominert film.

Filmen Black Panther, av Marvel Studios, høstet i fjor oppmerksomhet for å ha inkludert 3d-printede remedier i sin produksjon. Kostymedesigneren Ruth E. Carter, som nylig ble tildelt en Oscarstatuett for sitt arbeid, tok i mot hjelp av designeren Julia Koerner for å bringe til live visjonen om den afrikanske sivilisasjonen Wakanda. Dette med en touch av futurisme.

Stabilt og pent
Deler som var 3d-printede var blant annet Wakandas dronning Ramondas krone og mantel. Julia Koerner designet etter skuespillerens mål og dette ble deretter printet med Materialise 3d-printer i Belgia.

Teknikken som er benyttet for å tilvirke delene er laser sintring, med et polyamid 12 pulver, skriver Materialise på sitt nettsted. Delene skulle se ut som at de var tilvirket av blonder og stoff, men tilstrekkelig sterkt i sin struktur for å sitte stabilt og pent under scenene de ble benyttet i.

Kostymedesignet har også høstet priser i andre gallaer, som Critics choice award 2019 og Costume designers guild award 2019.

Du kan lese mer om arbeidet her.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Utgir egne filamenter av rPLA

Etter et års produktutvikling, gir svenske Lostboyslab sammen med Reflow nå ut to filamentkolleksjoner av resirkulert PLA for 3D-utskrift med FDM. Samlingene består av totalt tolv forskjellige matte farger og målgruppen er profesjonelle brukere som designere, interiørarkitekter og arkitekter.

Publisert av: 

AM-dagen i Sverige

Merk av tirsdag 7. desember 2021 i kalenderen. Da er det tid for 3dp sin årlige heldagskonferanse, AM-dagen, som ble avlyst i fjor på grunn av pandemien. I år ser vi på fremtiden under temaet “AM 2030 – Additiv tilvirkning i fremtiden”.

Publisert av: