3d-print i Oscarvinnende film

Dronning Ramondas krone og kappe som ble lagd ved 3d-printing av Julia Koerner i samarbeid med Black Panthers kostymedesigner Ruth Carter. Foto: Matt Kennedy, Marvel Studios 2018

Det er ikke mange som kan ha unngått den berømmelige Oscargallaen, der fjorårets besta prestasjoner innen filmmediet har blitt belønnet med den berømmelige statuetten. Da årets galla gikk av stabelen 24. februar kan det ha vært ekstra mange 3d-print entusiaster som krysset fingrene for en viss nominert film.

Filmen Black Panther, av Marvel Studios, høstet i fjor oppmerksomhet for å ha inkludert 3d-printede remedier i sin produksjon. Kostymedesigneren Ruth E. Carter, som nylig ble tildelt en Oscarstatuett for sitt arbeid, tok i mot hjelp av designeren Julia Koerner for å bringe til live visjonen om den afrikanske sivilisasjonen Wakanda. Dette med en touch av futurisme.

Stabilt og pent
Deler som var 3d-printede var blant annet Wakandas dronning Ramondas krone og mantel. Julia Koerner designet etter skuespillerens mål og dette ble deretter printet med Materialise 3d-printer i Belgia.

Teknikken som er benyttet for å tilvirke delene er laser sintring, med et polyamid 12 pulver, skriver Materialise på sitt nettsted. Delene skulle se ut som at de var tilvirket av blonder og stoff, men tilstrekkelig sterkt i sin struktur for å sitte stabilt og pent under scenene de ble benyttet i.

Kostymedesignet har også høstet priser i andre gallaer, som Critics choice award 2019 og Costume designers guild award 2019.

Du kan lese mer om arbeidet her.

Publisert av: 

Del denne artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Ny 3d-printer for dentalbransjen

Den amerikanske 3d-printerleverandøren Stratasys slapp nylig et hint om deres kommende 3d-printer for dentalbransjen på sitt nettsted. J720 skal ifølge Stratasys komme til å kunne 3d-printe realistiske modeller.

Publisert av: 

Fem grunner til at firmaene velger å benytte servicebyråer

Additiv tilvirkning i metall er populært, men flere sluttbrukere nøler med å starte opp med egen produksjon av 3d-printede metalldeler i eget hus. Dette er en fordel for servicebyråer som spesialiserer seg på å 3d-printe på oppdrag for andre. Denne artikkelen peker på fem faktorer som gjør at enkelte servicebyråer planlegger å doble antallet metallprintere i 2019.

Publisert av: 

Intervju: Kvinner i 3d-printing

For fem år siden grunnla Nora Touré organisasjonen Women in 3D Printing som arbeider for mangfold i den additive tilvirkningsindustrien.

Publisert av: 

Ny storformatprinter fra Massivit

Produsenten av storformat 3d-printere Massivit lanserer en ny modell. Massivit 1800 Pro er en oppgradert utgave av deres tidligere Massivit 1800.

Publisert av: 

3d-print i Oscarvinnende film

3d-printing ble benyttet under kostymedesignet for den Oscarbelønnede amerikanske filmen Black Panther. Kostymet har også høstet priser på andre gallaer.

Publisert av: 

Sikrer seg med sertifiseringer

Digital Metal kan meddele at deres binder jetting metallsystem, DM P2500, UL-sertifiseres. Og i tillegg lanserer de for tiden to nye legeringer som tåler høye temperaturer.

Publisert av: 

USA: Hær og marine tar i bruk 3d-printing i felten

Den amerikanske hær og marine tar ombord 3d-printing for å sette fart på sine operasjoner. Over en 28-måneders periode skal marinens USS George HW Bush (CVN 77) hangarskip oppgraderes med både konvensjonelle og 3d-printede deler.

Publisert av: 

Vant pris for verktøystål

En 3d-printet ståltype, som er i stand til å produsere verktøy som kan skjære gjennom titan, har vunnet en pris på $15 tusen australske dollar for en doktorgradskandidat på RMIT Universitetet i Melbourne.

Publisert av: 

Svenskene satser videre på utdanning

Siden 2016 har nærmere et 40-talls 3d-printingspesialister fått utdannelse i Esløv i Sverige i et prøveprosjekt. Nå forlenges tilbudet i nye to år. – Det skal finnes utdannede folk med rett kompetanse når behovet oppstår – ikke noen år inn på 20-tallet, skriver skolen i sin utdanningsplan.

Publisert av: