Cellink vinner svensk designpris

Bioprinterfabrikanten Cellink har blitt tildelt Stora Designpriset 2019. Dette er en svensk pris som deles ut årlig av arbeidsgiverorganisasjonen Teknikföretagen. Tanken med prisen er å anerkjenne forretningssuksesser som har blitt oppnådd av et integrert og konsekvent designarbeid. Slik lød juryens begrunnelse:

“Cellink har ikke bare lykkes i å bygge en revolusjonerende bioprinter, men har også tilgjengeliggjort denne for forskere gjennom et omfattende kostnadseffektivt samarbeid. Gjennom et smart futuristisk design som har en lav terskel under bruk har man lagt til rette for å løse komplekse problemer.”

Erik Gatenholm

Printer menneskelig vev
BIO X er en 3d-printer som printer menneskevev fra bioblekk. Produktene anvendes blant annet for å gjøre medisinske tester av ulike slag på menneskevev. Designet er utviklet i samarbeid med Semcon.

– En betydelig seier for oss og BIO X. Med veldesignet programvare og funksjonelt produktdesign har BIO X gjort det mulig å nå ut med 3d-bioprinting til hundretalls laboratorier verden over, sier Anton Andren, hardware project manager hos Cellink.

 

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Digital Metal lanserer fremtidssikkert system

Binder Jet 3D-printerleverandøren Digital Metal lanserte 17. mai sitt nye DMP/PRO binder jetting system. PRO-serien er utviklet som en modulær komponent av en komplett binder jet-løsning, noe produsenten mener er et paradigmeskifte innen binder jet 3D-printing. Lanseringen fant sted på 3D-printmessen Rapid TCT i USA.

Publisert av: 

Elmia 3D-messen

10. – 13. mai var det tid for den andre utgaven av den svenske messen Elmia 3D i Jönköping. En messe som i år trakk til seg et tjuetalls utstillere innen additiv produksjon, som viste alt fra 3D-printere og materialer til skanneutstyr og etterbehandling.

Publisert av: 

Mye nytt fra Stratasys

Stratasys har kunngjort at selskapet har utvidet sin F123 Serie™ av 3D-printere med introduksjonen av F190™CR og F370®CR 3D-printere, pluss nye FDM® Nylon-CF10-materiale forsterket med karbonfiber. De nye printerne tilbyr materialer med høy stivhet og styrke i en herdet maskin klar for utskrift av komposittmaterialer. Andre nyheter er programvare og seksten nye materialer.

Publisert av: