Cellink vinner svensk designpris

Bioprinterfabrikanten Cellink har blitt tildelt Stora Designpriset 2019. Dette er en svensk pris som deles ut årlig av arbeidsgiverorganisasjonen Teknikföretagen. Tanken med prisen er å anerkjenne forretningssuksesser som har blitt oppnådd av et integrert og konsekvent designarbeid. Slik lød juryens begrunnelse:

“Cellink har ikke bare lykkes i å bygge en revolusjonerende bioprinter, men har også tilgjengeliggjort denne for forskere gjennom et omfattende kostnadseffektivt samarbeid. Gjennom et smart futuristisk design som har en lav terskel under bruk har man lagt til rette for å løse komplekse problemer.”

Erik Gatenholm

Printer menneskelig vev
BIO X er en 3d-printer som printer menneskevev fra bioblekk. Produktene anvendes blant annet for å gjøre medisinske tester av ulike slag på menneskevev. Designet er utviklet i samarbeid med Semcon.

– En betydelig seier for oss og BIO X. Med veldesignet programvare og funksjonelt produktdesign har BIO X gjort det mulig å nå ut med 3d-bioprinting til hundretalls laboratorier verden over, sier Anton Andren, hardware project manager hos Cellink.

 

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *