Svensk metallpulver står for 25 prosent av markedet

Annika Strondl, sjef for pulvermaterialer og additiv tilvirkning hos forskningsinstituttet Swerim.

I dag er det Sverige som står for 25 prosent av det globale markedet for metallpulver som brukes i additiv tilvirkning. Men det er kun få deler som hittil er i produksjon, og potensialet er betydelig større, mener Annika Strondl fra forskningsinstituttet Swerim.

25 prosent av det globale markedet for metallpulver som benyttes i additiv tilvirkning står Sverige for. Noe som Annika Strondl, sjef for pulvermaterialer og additiv tilvirkning hos metallforskningsinstituttet Swerim nylig fortalte mer om under konferansen FMTX 2019 i Malmö.

Hun nevnte blant annet de seks svenske aktørene som står for de høye volumene metallpulver på markedet og vekten av samarbeid for at området skal blomstre ytterligere.

– De seks aktørene er Arcam med maskiner, Siemens Industrial Turbomachinery med egne komponenter, Sandvik med egne komponenter og for andre, GKN Aerospace med egne komponenter og Digital Metal, maskiner og komponenter, forteller Annika 3dp.

Hva slags typer deler er det man i dag tilvirker med metallprinting?
– Medisinske implantater var først, etterfulgt av deler til flymotorer og sportsbiler i små serier. Kan man klare å få sertifisert flydelene så vil andre industribransjer også våge å satse.

Metallpulver som benyttes til additiv tilvirkning. Foto: Sandvik

Siden 2014 har interessen blant foretak for å 3d-printe deler med metallpulver blitt styrket – både innen akademi og forskning, mener Annika som opplever at potensialet er mye større.

Har interessen nådd toppen eller forventes det at metallprinting skal øke ytterligere?
– Jeg tror at det kommer til å øke enda mer, kun få deler er i produksjon hittil, og det er et betydelig større potensiale, avslutter Annika Strondl.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


3d-printet stoff mykt som huden

Ingeniører fra Massachusetts Institute of Technology (MIT) har utviklet nye, fleksible, 3d-printbare nett-materialer som støtter mykere vev som muskler og sener. Slike materialer kan brukes til å lage medisinske enheter, bærbare støtter og enheter som kan implanteres.

Publisert av: 

Samarbeider for 3d-print i Norden

Målet er å spre 3d-printing i Norden. Derfor inngår nå Postnord ytterligere et samarbeid, denne gangen med e-handelsfirmaet Cdon.

Publisert av: 

Svensk metallpulver står for 25 prosent av markedet

I dag er det Sverige som står for 25 prosent av det globale markedet for metallpulver som brukes i additiv tilvirkning. Men det er kun få deler som hittil er i produksjon, og potensialet er betydelig større, mener Annika Strondl fra forskningsinstituttet Swerim.

Publisert av: 

Vinnerne av 3d-printing Industry Awards

Nettstedet 3d Printing Industry har latt sine lesere stemme over kandidater til flere forskjellige grener innen additiv tilvirkning og resultatene er klare.

Publisert av: 

Artec 3D med ny programvare

Artec 3D, som utvikler og lager håndskannere, slipper en oppgradering av sitt 3d-skanningsprogram Studio 13. Studio 14 kommer nå med en rekke nye funksjoner for bearbeidelse av 3d-data.

Publisert av: 

Drupa gjør plass for 3d-print

Trykkmessen Drupa i Düsseldorf den 16–26. juni 2020, får et spesielt konferanseprogram om additiv tilvirkning.

Publisert av: 

HP åpner senter for 3d-printing i Barcelona

I Barcelona lanserte HP deres nye «3D Printing and Digital Manufacturing Center of Excellence» på nesten 14.000 kvadratmeter den 12. juni. Med denne åpningen etablerer HP ett av verdens største og mest avanserte utviklingsanlegg, og samler samtidig hundrevis av verdens ledende eksperter innen 3d-printing og utvikling under samme tak.

Publisert av: 

Sandvik 3d-printer med diamant

Sandvik har benyttet seg av additiv tilvirkning for å 3d-printe i diamantkompositt. Ifølge konsernet kan det komme til å revolusjonere hvordan industrien benytter det vanskeligste naturmaterialet på jorden.

Publisert av: 

Produksjonshastighet veier tungt

En undersøkelse som det internasjonale servicebyrået Protolabs nylig har gjennomført viser at produksjonshastigheten er et tungtveiende argument blant de som lever av å produsere ting.

Publisert av: 

EOS utvider materialporteføljen

Fire nye pulvere for metallprint. Det er hva den tyske 3d-teknikkleverandøren EOS nå utvider produktporteføljen sin med.

Publisert av: