Svensk metallpulver står for 25 prosent av markedet

Annika Strondl, sjef for pulvermaterialer og additiv tilvirkning hos forskningsinstituttet Swerim.

I dag er det Sverige som står for 25 prosent av det globale markedet for metallpulver som brukes i additiv tilvirkning. Men det er kun få deler som hittil er i produksjon, og potensialet er betydelig større, mener Annika Strondl fra forskningsinstituttet Swerim.

25 prosent av det globale markedet for metallpulver som benyttes i additiv tilvirkning står Sverige for. Noe som Annika Strondl, sjef for pulvermaterialer og additiv tilvirkning hos metallforskningsinstituttet Swerim nylig fortalte mer om under konferansen FMTX 2019 i Malmö.

Hun nevnte blant annet de seks svenske aktørene som står for de høye volumene metallpulver på markedet og vekten av samarbeid for at området skal blomstre ytterligere.

– De seks aktørene er Arcam med maskiner, Siemens Industrial Turbomachinery med egne komponenter, Sandvik med egne komponenter og for andre, GKN Aerospace med egne komponenter og Digital Metal, maskiner og komponenter, forteller Annika 3dp.

Hva slags typer deler er det man i dag tilvirker med metallprinting?
– Medisinske implantater var først, etterfulgt av deler til flymotorer og sportsbiler i små serier. Kan man klare å få sertifisert flydelene så vil andre industribransjer også våge å satse.

Metallpulver som benyttes til additiv tilvirkning. Foto: Sandvik

Siden 2014 har interessen blant foretak for å 3d-printe deler med metallpulver blitt styrket – både innen akademi og forskning, mener Annika som opplever at potensialet er mye større.

Har interessen nådd toppen eller forventes det at metallprinting skal øke ytterligere?
– Jeg tror at det kommer til å øke enda mer, kun få deler er i produksjon hittil, og det er et betydelig større potensiale, avslutter Annika Strondl.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


3ntr avduker Spectral 30 på Formnext

3ntr er en dynamisk tilstedeværelse på Formnext i år i Frankfurt, Tyskland (fra 19. til 22. november), og introduserer der den nye Spectral 30 3D-printeren med 4 dyser og som tåler opptil 500° C, produsert via Clean Sky-prosjektet

Publisert av: 

Shining 3D lanserer nytt metallsystem på Formnext 2019

I dag åpnet Formnext 2019 i Frankfurt am Main, den internasjonale messen for både additiv og subtraktiv produksjon. Messen varer fra i dag, tirsdag 19. til og med fredag 22. november. Mange aktører i bransjen kommer hit for å presentere sine nyheter. 

Publisert av: 

Formlabs kjøper sin materialleverandør

Formlabs har kunngjort at de har tenkt å anskaffe den primære materialleverandøren for sitt sortiment med proprietære harpiksmaterialer, Spectra Group Photopolymers, et selskap som har produsert kjemikalier siden 1990.

Publisert av: 

Adidas slutter med Speedfactory

Adidas slutter med sine Speedfactories. Ja, selve utstillingsvinduet for 3D-printede individuelle sko-tilpasninger har fått seg et skudd for baugen.

Publisert av: 

3D-printing vokser innen oljeindustrien

En bransje som tidlig begynte å bruke additiv tilvirkning er olje- og gassindustrien. I en rapport fra konsulentfirmaet Global Data forventes industrien å omsette for 60 milliarder kroner i 2030. I følge rapporten er utviklingen av 3D-printing i metall en nøkkel til bransjens suksess.

Publisert av: 

Brusflasker blir til flyverktøy

Hvert år kastes det flere tonn plastflasker på Schiphol lufthavn i Nederland. Nå har flyselskapet KLM Royal Dutch Airlines begynt å resirkulere PET-flaskene til 3d-printverktøy som kan brukes i reparasjon og vedlikehold av fly.

Publisert av: 

De lanserer fiberprinter

Desktop Metal lanserer en 3D-printer for fiberkomposittprint. Denne gangen handler det om Fiber desktop-modellen, der selskapet har integrert en mikro-AFP-teknologi med lag-for-lag-teknologien FFF.

Publisert av: 

Nye retningslinjer kan få flere til å printe i metall

Etterbearbeidelse av additivt produserte metallkomponenter ved hjelp av subtraktive teknikker er etterspurt av industrien. Nå skal et nytt svensk prosjekt sette fokus på dette og utarbeide retningslinjer og verktøyanbefalinger som forhåpentligvis vil sette fart på utviklingen og føre til bedre industriell utnyttelse av 3D-printing.

Publisert av: 

Vil Xerox kjøpe HP?

Wall Street Journal har rapportert at det globale selskapet Xerox Holdings Corp. vurderer anskaffelsen av sin forretningspartner og rival HP Inc. Beskrevet av avisen som et grep som vil “forene to falmende teknologistjerner”, er angivelig at Xerox vurderer å gi et kontant-og-aksjetilbud på HP tilsvarende en markedsverdi på rundt 27 milliarder dollar.

Publisert av: 

Kinesiske forskere utvikler akvarisk 3D-Bioprintmetode for regenerativ medisin

Forskere fra medisinsk fakultet ved universitetet i Shenzhen, Kina, har utviklet en ny bioprintingmetode for å lage mikrostrukturer i 3D-arkitekturer under vann. Freeform Reconfigurable Embedded All-Liquid (FREAL) heter den nye metoden.

Publisert av: