3d-printere inntar videregående skoler i Rogaland

Rogaland er et foregangsfylke innen 3d-print, og installerer nå 3d-printere til bruk i undervisningen i en rekke videregående skoler i fylket. Dette har blitt svært godt mottatt av skolene.

– Vi har lenge ønsket å lage et kreativt rom for elevene, sier IT-leder Sverre Wilhelmsen på Gand Videregående Skole. – 3D print har endret elevenes forståelse for ideene sine sammenlignet med 2D, mener Wilhelmsen. Han forteller også at 3D print er like populært blant lærere og elever. 3D print egner seg spesielt for videregående skoler med elektronikk-, bygg-, og industrielle produksjonsfag, i tillegg til kunst-, design- og arkitektfag.

Det er Konica Minolta som leverer YSoft BE3D EDEE, som de betegner som en komplett og sikker 3D printløsning, og selskapet samarbeider i tillegg med skolene om å utvikle en 3D print opplæringsportal for elevene.

Ysoft BE3D EDEE

-BE3D EDEE er en raskt og brukervennlig 3D printer som åpner opp en ny verden av muligheter, sier Morten Hegge i Konica Minolta. – 3D print er i stor utvikling og er forventet å få et stadig større bruksområde. Alt fra enkle modeller og prototyper, til industrielt bruk og kunstige organer i legemiddelindustrien. 3D print er fremtidsrettet og kult og bør testes av de fleste videregående skoler som satser på morgendagens designere og oppfinnere, avslutter Hegge.

Her er to filmer som viser 3d-print i bruk ved henholdsvis Gand og Bergeland videregående skoler:

 

 

Du kan lese mer om 3d-print fra Konica Minolta her: KonicaMinolta.no/ysoft-be3d-edee

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Stratasys skjærer ned

Stratasys er en av markedslederne innen 3D-printteknikken på det industrielle området. Nå har de kunngjort at de vil permittere 10 prosent av sine arbeidstakere over hele verden. Beslutningen kommer i kjølvannet av selskapets rapport fra 1. kvartal.

Publisert av: 

Protech utvider produktporteføljen

Makerbot lanserer nye 3D-printere i sin Method-serie, Method Carbon Fiber Editions. Samtidig slipper de en rekke materialer tilpasset industrien. Selskapets leverandør Protech vil begynne å levere produktene i begynnelsen av juli.

Publisert av: 

Software for tynnere deler

Wematter lanserer ny programvare for sin SLS 3d-skriver Gravity. Deep Space vil tilpasse skriverens interne system til å klare å lage tynnere deler.

Publisert av: 

3D-printing lyser opp verden

3D-printede lys lyser opp verden. Stearinlysbedrifter bruker nå 3D-printteknologi for å utvikle nye og forbedrede lysproduksjonsprosesser, i tillegg til produkttesting.

Publisert av: 

Skal 3D-printe rekkehus i betong

ConcretePrint har klart å 3D-printe en sylinder bestående av doble vegger i betong. – Målet er å 3D-printe rekkehus sensommeren og høsten 2021, sier administrerende direktør Tobias Haslingen.

Publisert av: 

3D-printing av deler til landbruksmaskiner

HİDROMEK, som er en tyrkisk produsent av industrielle kjøretøy benytter seg av LOOP PRO 3D printeren for å produsere sluttbrukerdeler for deres landbruksmaskiner.

Publisert av: 

Formnext 2020 skal trosse koronavirus

Den store Formnext-messen for additiv tilvirkningsindustri i Frankfurt er planlagt 10. – 13. november.
– Vi er fremdeles overbevist om den unike verdien og fordelene ved en fysisk messe, sier Sascha F. Wenzler, visepresident for Formnext, Mesago Messe Frankfurt GmbH.

Publisert av: 

Materiale for de fine detaljer

Protolabs lanserer nytt materiale for detaljerte prototypedeler – Microfine Grey. I følge selskapet kan dette bidra til å redusere utviklingstiden for nye komponenter betydelig.

Publisert av: