3d-printere inntar videregående skoler i Rogaland

Rogaland er et foregangsfylke innen 3d-print, og installerer nå 3d-printere til bruk i undervisningen i en rekke videregående skoler i fylket. Dette har blitt svært godt mottatt av skolene.

– Vi har lenge ønsket å lage et kreativt rom for elevene, sier IT-leder Sverre Wilhelmsen på Gand Videregående Skole. – 3D print har endret elevenes forståelse for ideene sine sammenlignet med 2D, mener Wilhelmsen. Han forteller også at 3D print er like populært blant lærere og elever. 3D print egner seg spesielt for videregående skoler med elektronikk-, bygg-, og industrielle produksjonsfag, i tillegg til kunst-, design- og arkitektfag.

Det er Konica Minolta som leverer YSoft BE3D EDEE, som de betegner som en komplett og sikker 3D printløsning, og selskapet samarbeider i tillegg med skolene om å utvikle en 3D print opplæringsportal for elevene.

Ysoft BE3D EDEE

-BE3D EDEE er en raskt og brukervennlig 3D printer som åpner opp en ny verden av muligheter, sier Morten Hegge i Konica Minolta. – 3D print er i stor utvikling og er forventet å få et stadig større bruksområde. Alt fra enkle modeller og prototyper, til industrielt bruk og kunstige organer i legemiddelindustrien. 3D print er fremtidsrettet og kult og bør testes av de fleste videregående skoler som satser på morgendagens designere og oppfinnere, avslutter Hegge.

Her er to filmer som viser 3d-print i bruk ved henholdsvis Gand og Bergeland videregående skoler:

 

 

Du kan lese mer om 3d-print fra Konica Minolta her: KonicaMinolta.no/ysoft-be3d-edee

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *