3d-printet robotfisk

3d-printet fiskedrone. Foto: Sander van den Berg

Sander van den Berg, som driver og tar master i industriell design ved teknologi-universitetet i Delft i Holland har utviklet en 3d-printet robotfisk som har satt ny fartsrekord for slike svømmende droner: 0.85 meter i sekundet.

Som et ledd i sitt eksamensprosjekt har van den Berg lagd denne robotiserte fiskedronen som et alternativ til konvensjonelle propellbaserte undervannsdroner. Slike svømmende droner skal være til hjelp for dykkere, idet de kan benyttes til å identifisere potensielle farer under vann før dykking. Fiskens kropp er lagd av PLA, som er påført en vanntett hinne, og utgjøres også av et stykke bøyelig plast og mykt skinn av silikon. Dette er en en-motors robotfisk.

Tags: , , ,
Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *