3D-printing for blinde

Et initiativ i Sør-Afrika inviterer 3D-designere verden over til å designe og lage hjelpemidler for blinde og svaksynte, som kan 3D-printes. Både objekter og plantegninger kan sendes inn til kampanjen #D-printing 4 the blind.

For synshemmede er ikke ressurser til utdanning enkelt. Å lære å lese punktskrift er viktig, men kostbart og ikke alltid effektivt (det kan ta opptil tre ganger så lang tid som for andre studenter å lese en tekst), mens hjelpemiddelteknologi, for eksempel intern-TV, skjermforstørrelse eller programvare for skjermlesing kan hjelpe dem med å lese eller få tilgang til internett; så er ikke disse tingene tilgjengelige overalt.

Med 285 millioner mennesker som lider av blindhet og reduserte synsproblemer, er det et stort behov for å skaffe materialer i tilgjengelige formater som hjelper til med å tilpasse informasjonen til et format som passer for dem. 3D-printing er et veldig nyttig verktøy for funksjonshemmede, for eksempel brukte en frivillig ved National Museums Scotland, Edinburgh, en 3D-printer for å gjøre CT-skanninger av fossiler om til fysiske gjenstander slik at synshemmede skulle få mer taktile opplevelser. Andre kjente ting er et samarbeid mellom den indiske designeren Tania Jain og det tyske pedagogiske leketøysfirmaet Ravensburger, kom med et nytt 3D-printet puslespill som var utviklet for å hjelpe brukeren til å lære å lese blindeskrift.

Nå kjører South African National Council for the Blind (SANCB) en ny kampanje kalt: 3D Printing for the Blind, som kan bli funnet i sosiale medier under hashtaggen #3DPrinting4TheBlind. Målet med dette initiativet er i utgangspunktet å hjelpe det Sør-Afrikanske rådet i deres søken etter å utdanne synshemmede personer som sliter med mer tradisjonelle læringsmåter, ved å 3D-printe en rekke utdanningsobjekter som elever i SANCB-støttede skoler kan bruke.

Den beste delen av prosjektet er at hvem som helst i hele verden kan være en del av det. Grunnkravet er en 3D-printer og tilgang til nærmeste postkontor. Det er en stor oppfordring til 3D-printsamfunnet om å komme sammen for en god sak. De ber folk om å trykke mellom ett og tre elementer for denne kampanjen. Deretter vil alle 3D-printede objekter bli brukt i klasserom over hele Sør-Afrika for å lære synshemmede studenter nye former og gjenstander som de ikke er kjent med. Dette vil også illustrere hvordan 3D-printing kan brukes i utdanning og hvordan alle kan gjøre en liten forskjell for et stort samfunn.

SANCB slo seg sammen med 3D Printing Shop for å gi 3D-printentusiaster en liste over 31 elementer de kan velge mellom. Utskriftene som er valgt for dette prosjektet inkluderer dyr, anatomiske modeller og kjøretøy, og bør ha en omtrentlig størrelse på 100 mm x 100 mm x 100 mm.

–Denne kampanjen var inspirert av vår daglige oppgave med å prøve å vise hvor praktisk og gunstig 3D-printing kan være i hverdagen, for å hjelpe svaksynte mennesker i samfunnet vårt å lære bedre, samt bekrefte viktigheten av 3D-printing i utdanningen, antydet Bishop Boshielo, markedssjef i 3D Printing Store. –Vi skjønte at pedagogiske leker var ganske dyre, og at synshemmede barn kjempet for å forstå todimensjonale konsepter, så vi bestemte oss for å trykke dem i 3D for å gi dem en bedre forståelse. Også med 3D-printere som er rimelige og enkle å bruke, kan enhver forelder eller foresatt til et svaksynt barn organisere og printe ut de modellene de vil gi barna.

SANCB støtter mer enn 20 skoler for svaksynte barn og tenåringer over hele landet og driver også et høgskole kalt Optima College, med kurs i virksomhet, datakunnskaper, opplæring i kontaktsenter og leseferdighet. Studentenes liv er også beriket med aktiviteter som fokuserer på å daglig tilegne seg ferdigheter som gjør at synshemmede studenter kan bli helt uavhengige. I følge SANCB vil det komme flere kampanjer som dette i 2020, sannsynligvis oftere.

3D-printkampanje for blinde (Foto: SANCB)

I følge skjemaene som fylles ut på nettet for dette initiativet, forventer 3D Printing Store at 40 modeller snart vil bli levert. Bishop forklarte at selv om det sørafrikanske 3D-printsamfunnet fortsatt er ganske lite, begynner det å vokse eksponentielt etter hvert som flere og flere innser hvor viktig teknologien er og fordelene den har.

–Vårt samarbeid med SANCB er akkurat i gang. Forhåpentligvis vil de i fremtiden kunne kjøpe 3D-printere til hver av skolene de støtter, for å printe enda mer pedagogiske modeller for barna, avslutter Bishop.

3D-printede gjenstander kan sendes innen 31. januar 2020 til 3D Printing Store. Lenke.

Publisert av: 

Del denne artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Ny driver forbedrer Mimakis maskiner

Med den nye printerdriveren Cuttlefish får brukerne av Mimakis fullfarge 3D-printer bedre kontroll over geometri, farger og materialoverganger.

Publisert av: 

3D-printing uten manuell programmering

ABB Robotics, robotdivisjonen til det sveitsisk-svenske multinasjonale elektronikkfirmaet ABB har introdusert 3D-print programvare for sitt robotsimuleringsprogram.

Publisert av: 

Optimaliserer smykkeproduksjonen

Den amerikanske 3D-printerprodusenten 3D Systems har kunngjort en ny smykkeproduksjonsløsning for sin Figur 4 3D-utskriftsplattform. Figure 4 Jewelry, designet for det 3D-printede smykkemarkedet, består av 3D Systems maskinvare, programvare og materialer optimalisert for å gi høy nøyaktighet, rike detaljer og glatte overflater.

Publisert av: 

Mindre plast – flere brett

Et fransk selskap som heter Hexa Surfboard har investert helhjertet i design og 3D-printing av miljøvennlige surfebrett. Målet er å redusere plasten i verdenshavene.

Publisert av: 

Postnord kjøper HP 3D-printer

I Sverige 3D-printer Postnord deler og reservedeler for kunder på forespørsel. Nå styrker de sin 3D-printvirksomhet med en ny HP 3D-printer. -Med denne teknologien kan vi effektivisere hele forsyningskjeden og kutte hele distribusjonsstadier, sier Tomas Lundström, sjef for 3D i Postnord Strålfors.

Publisert av: 

PLM Group satser på programvare

PLM Group, forhandler av HP, 3D Systems og Markforged i det nordiske markedet, investerer nå ytterligere i programvare. Derfor inngår de et samarbeid med den belgiske utvikleren Materialize.

Publisert av: 

Reguleringer for 3D-printing av kroppsdeler

Artikkelen tar for seg fremskrittene til 3D-printing og dens avlegger bioprinting innen feltet medisin, og stiller spørsmål om lovreguleringer som finnes, og andre som kanskje bør komme på plass før utviklingen løper fra lovgiverne.

Publisert av: 

Bransjeekspertene spår om 2020

3D Printing Industry har spurt 80 insidere i ledende firmaer innen additiv tilvirkning om hva de tror kommer til å skje i 2020. Vi viderebringer her et utvalg av svarene, oversatt til norsk.

Publisert av: 

Pasientspesifikke stents godkjent i USA

3D-printede pasientspesifikke luftveisstents, utviklet av en lege ved Cleveland Clinic, et medisinsk senter i Ohio, har fått godkjenning fra US Food and Drug Administration (FDA).

Publisert av: 

Autodesk lager generativ design for Airbus

En av fordelene med 3D-printing teknikken er at den er i stand til å produsere former som tidligere ikke var mulig å fremstille ved tradisjonelle, subtraktive metoder. Dette gjør at ingeniører må frigjøre seg fra begrensningene som de er vant med å ha når de skal designe deler. Ved å benytte seg av programvarer fra Autodesk har Airbus tenkt nytt rundt en rekke flydeler. 

Publisert av: