3D-printing for blinde

Et initiativ i Sør-Afrika inviterer 3D-designere verden over til å designe og lage hjelpemidler for blinde og svaksynte, som kan 3D-printes. Både objekter og plantegninger kan sendes inn til kampanjen #D-printing 4 the blind.

For synshemmede er ikke ressurser til utdanning enkelt. Å lære å lese punktskrift er viktig, men kostbart og ikke alltid effektivt (det kan ta opptil tre ganger så lang tid som for andre studenter å lese en tekst), mens hjelpemiddelteknologi, for eksempel intern-TV, skjermforstørrelse eller programvare for skjermlesing kan hjelpe dem med å lese eller få tilgang til internett; så er ikke disse tingene tilgjengelige overalt.

Med 285 millioner mennesker som lider av blindhet og reduserte synsproblemer, er det et stort behov for å skaffe materialer i tilgjengelige formater som hjelper til med å tilpasse informasjonen til et format som passer for dem. 3D-printing er et veldig nyttig verktøy for funksjonshemmede, for eksempel brukte en frivillig ved National Museums Scotland, Edinburgh, en 3D-printer for å gjøre CT-skanninger av fossiler om til fysiske gjenstander slik at synshemmede skulle få mer taktile opplevelser. Andre kjente ting er et samarbeid mellom den indiske designeren Tania Jain og det tyske pedagogiske leketøysfirmaet Ravensburger, kom med et nytt 3D-printet puslespill som var utviklet for å hjelpe brukeren til å lære å lese blindeskrift.

Nå kjører South African National Council for the Blind (SANCB) en ny kampanje kalt: 3D Printing for the Blind, som kan bli funnet i sosiale medier under hashtaggen #3DPrinting4TheBlind. Målet med dette initiativet er i utgangspunktet å hjelpe det Sør-Afrikanske rådet i deres søken etter å utdanne synshemmede personer som sliter med mer tradisjonelle læringsmåter, ved å 3D-printe en rekke utdanningsobjekter som elever i SANCB-støttede skoler kan bruke.

Den beste delen av prosjektet er at hvem som helst i hele verden kan være en del av det. Grunnkravet er en 3D-printer og tilgang til nærmeste postkontor. Det er en stor oppfordring til 3D-printsamfunnet om å komme sammen for en god sak. De ber folk om å trykke mellom ett og tre elementer for denne kampanjen. Deretter vil alle 3D-printede objekter bli brukt i klasserom over hele Sør-Afrika for å lære synshemmede studenter nye former og gjenstander som de ikke er kjent med. Dette vil også illustrere hvordan 3D-printing kan brukes i utdanning og hvordan alle kan gjøre en liten forskjell for et stort samfunn.

SANCB slo seg sammen med 3D Printing Shop for å gi 3D-printentusiaster en liste over 31 elementer de kan velge mellom. Utskriftene som er valgt for dette prosjektet inkluderer dyr, anatomiske modeller og kjøretøy, og bør ha en omtrentlig størrelse på 100 mm x 100 mm x 100 mm.

–Denne kampanjen var inspirert av vår daglige oppgave med å prøve å vise hvor praktisk og gunstig 3D-printing kan være i hverdagen, for å hjelpe svaksynte mennesker i samfunnet vårt å lære bedre, samt bekrefte viktigheten av 3D-printing i utdanningen, antydet Bishop Boshielo, markedssjef i 3D Printing Store. –Vi skjønte at pedagogiske leker var ganske dyre, og at synshemmede barn kjempet for å forstå todimensjonale konsepter, så vi bestemte oss for å trykke dem i 3D for å gi dem en bedre forståelse. Også med 3D-printere som er rimelige og enkle å bruke, kan enhver forelder eller foresatt til et svaksynt barn organisere og printe ut de modellene de vil gi barna.

SANCB støtter mer enn 20 skoler for svaksynte barn og tenåringer over hele landet og driver også et høgskole kalt Optima College, med kurs i virksomhet, datakunnskaper, opplæring i kontaktsenter og leseferdighet. Studentenes liv er også beriket med aktiviteter som fokuserer på å daglig tilegne seg ferdigheter som gjør at synshemmede studenter kan bli helt uavhengige. I følge SANCB vil det komme flere kampanjer som dette i 2020, sannsynligvis oftere.

3D-printkampanje for blinde (Foto: SANCB)

I følge skjemaene som fylles ut på nettet for dette initiativet, forventer 3D Printing Store at 40 modeller snart vil bli levert. Bishop forklarte at selv om det sørafrikanske 3D-printsamfunnet fortsatt er ganske lite, begynner det å vokse eksponentielt etter hvert som flere og flere innser hvor viktig teknologien er og fordelene den har.

–Vårt samarbeid med SANCB er akkurat i gang. Forhåpentligvis vil de i fremtiden kunne kjøpe 3D-printere til hver av skolene de støtter, for å printe enda mer pedagogiske modeller for barna, avslutter Bishop.

3D-printede gjenstander kan sendes innen 31. januar 2020 til 3D Printing Store. Lenke.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Printet vev direkte i pasienten

Et amerikansk forskerteam har utviklet en teknikk for 3D-printing av vev direkte inn i pasienten. I følge forskerne skal denne teknologien kunne redusere infeksjoner i forbindelse med kirurgi.

Publisert av: 

Programvare oppgraderes til 2.0

Økt produktivitet for blant annet konstruktører, sykehus, ortopeder og produksjonsteknikere. Det skal Wematters nye programvare for deres 3D-printer “Gravity” bidra til.

Publisert av: 

EOS: Tre ting vi lærte av koronakrisen

Den rådende korona-pandemien har rystet samfunnet vårt, men situasjonen gir oss også innsikt i hvordan teknologi og samarbeid kan utgjøre en forskjell, sier Markus Glasser ved EOS som listet opp tre viktige leksjoner om 3D-printing i forbindelse med koronakrisen.

Publisert av: 

Cellink inngår partnerskap med Lonza

Den svenske bioprinterprodusenten Cellink har inngått partnerskap med det opprinnelig sveitsiske helseforetaket Lonza for å drive frem utviklingen av bioprinting av cellekulturer.

Publisert av: 

HP introduserer polypropenmateriale

HP introduserer polypropenmateriale for å utvide 3D-print-markedet og aktivere nye applikasjoner. Momentumet til 3D-print fortsetter med introduksjonen av PP-materiale og nye partnerskap.

Publisert av: 

Stratasys skjærer ned

Stratasys er en av markedslederne innen 3D-printteknikken på det industrielle området. Nå har de kunngjort at de vil permittere 10 prosent av sine arbeidstakere over hele verden. Beslutningen kommer i kjølvannet av selskapets rapport fra 1. kvartal.

Publisert av: 

Protech utvider produktporteføljen

Makerbot lanserer nye 3D-printere i sin Method-serie, Method Carbon Fiber Editions. Samtidig slipper de en rekke materialer tilpasset industrien. Selskapets leverandør Protech vil begynne å levere produktene i begynnelsen av juli.

Publisert av: