Prototal tar skrittet inn i Danmark

Jesper og Susanne Damvig med Henrik Lundell fra Prototal i midten.

Prototal fortsetter å utvide innen additiv tilvirkning gjennom anskaffelsen av Damvig A/S i Taastrup, Danmark. Med oppkjøpet styrker Prototal sin posisjon som Skandinavias største aktør innen 3D-printing i polymere materialer ytterligere og dette er å se på som et første skritt i å etablere seg også i det sentraleuropeiske markedet.

I 25 år har Damvig vært den drivende 3d print-pioneren på det danske markedet og har ført bransjen fremover. De har en ledende posisjon og har gjennom sin kompetanse kontinuerlig funnet nye bruksområder og tekniske løsninger for additiv tilvirkning. Dette har gitt dem et veldig godt renommé hos sine kunder.

-Vi i Prototal er veldig fornøyde med oppkjøpet av Damvig. Det gode samarbeidet vi har hatt gjennom årene med Damvig styrkes herved til å utgjøre en naturlig del av vår virksomhet. Innenfor rammen av Prototals nye forretningsfokus – med økt fokus på digital produksjon av plastkomponenter, betyr anskaffelsen av Damvig en betydelig ekstra evne til å betjene våre kunder med uslåelig service og lokal tilstedeværelse, beskriver Henrik Lundell, administrerende direktør i Prototal.

-Prototal som eier av Damvig vil gi våre kunder en betydelig bredere produkt- og teknologiplattform og i tillegg et økt servicenivå når det gjelder kapasitet og kompetanse. Å inkludere Damvig i Prototalgruppen er et naturlig neste skritt for selskapets videre utvikling og skaper nye forutsetninger for utvikling, heter det i en uttalelse fra Susanne og Jesper Damvig, tidligere eiere av selskapet.

-Oppkjøpet av Damvig kompletterer våre investeringer i additiv produksjon i Jönköping og i Ystad og blir et springbrett for ytterligere investeringer nedover i Europa. Produksjonskapasiteten innen Damvig og Prototal tilbyr markedet et omfattende utvalg av industrielle 3d-skrivere innen SLA, SLS og MJF-teknologiene. I tillegg vil vi nå kunne tilby våre kunder FDM og Polyjet-teknologi, fortsetter Henrik Lundell.

Prototal Industries omsetter for cirka 400 millioner svenske kroner og har 190 ansatte fordelt på 6 steder, hvorav hovedfabrikken i Jönköping har 100 ansatte. Selskapet produserer prototyper og serieprodukter i plast og var blant annet pioneren i Sverige innen 3D-printing.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Mye nytt fra Stratasys

Stratasys har kunngjort at selskapet har utvidet sin F123 Serie™ av 3D-printere med introduksjonen av F190™CR og F370®CR 3D-printere, pluss nye FDM® Nylon-CF10-materiale forsterket med karbonfiber. De nye printerne tilbyr materialer med høy stivhet og styrke i en herdet maskin klar for utskrift av komposittmaterialer. Andre nyheter er programvare og seksten nye materialer.

Publisert av: 

3D-printing for Ukraina

Det tsjekkiske teknologiselskapet ICE annonserte nylig at de vil hjelpe den ukrainske hæren ved å tilby 3D-printere som printer sement. Formålet med disse er å printe betongbarrierer for å beskytte det ukrainske folket mot angrep fra russiske angripere.

Publisert av: