Virusrisiko stopper industrimesse

Den tyske industrimessen Hannover Messe går fremover i tid, kunngjør arrangøren av messen nå. Avgjørelsen ble tatt som et resultat av spredningen av Coronavirus i Europa.

Coronaviruset herjer over verden, og mange arrangementer, konserter, festivaler og ande evenementer som samler mange mennesker på ett sted blir nå avlyst eller utsatt, ofte på ubestemt tid. For vi vet jo ikke når tilstanden normaliseres igjen og virusutbruddet stanser opp. Men Hannover Messe har man funnet nye datoer for.

Hannover Messe flyttes fremover i tid, kunngjør messearrangøren Deutsche Messe AG. Messen, som var planlagt å skulle finne sted 20. til 24. april, skal i stedet finne sted 13. til 17. juli 2020. Avgjørelsen ble tatt etter råd fra regionens helsemyndighet, og kommer etter den nylige spredningen av Corona-viruset, Covid-19, i Europa.

Samler mennesker fra hele verden
I følge Deutsche Messe ville alle tiltakene som kreves for å organisere messen på en sikker måte, ha ført til at messen ikke ville ha vært den samme, skriver arrangøren i en pressemelding.

– Som en internasjonalt viktig industrimesse, er dens unike salgspoeng at den samler folk fra hele verden. Dette kan bare skje hvis det ikke er noen helserisiko, tilføyer Wolfgang Weber fra ZVEI, den tyske elektronikk- og elektronikkprodusentenes forening.

Økonomiske utfordringer
– Gitt de globale økonomiske utfordringene som utløses av Coronavirus i løpet av første halvår, gir den nye datoen store muligheter. Dermed kan verdens viktigste industrielle messe være en viktig driver for den globale økonomien på et tidlig tidspunkt, sier Dr. Jochen Köckler, som sitter i styret for Deutsche Messe

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *