Ford 3D-printer medisinsk utstyr

Dave Jacek, tekniker innen 3D-printing demonstrerer en prototype av et 3D-printet medisinsk ansiktsvisir printet ved Fords senter for avansert produksjon. Foto: Ford Motor Company

Bilprodusenten Ford har kastet seg inn i den globale dugnaden for å produsere medisinsk utstyr i forbindelse med den pågående Corona-pandemien.

Ford i USA lanserer nye partnerskap for å dekke etterspørselen etter munnbesyttelse og respiratorer. –Hos Ford føler vi en forpliktelse til å bidra i disse tider, sier Bill Ford, styreleder i Ford Motor Company.

Ford begynner å samarbeide med 3M, GE Healthcare og UAW for å bidra til helsetjenester med medisinsk utstyr. Samarbeidet betyr at selskapene låner ut fasiliteter, kompetanse og materialer for å øke produksjonen.

Både åndedrettsvern og ansiktsvisir
Sammen med 3M vil Ford øke produksjonen av ventilatorer, noe som vil skje i Fords fabrikk av UAW-ansatte. Sammen med GE Healthcare vil de produsere en forenklet versjon av åndedrettsvern for pasienter med respirasjonsvansker forårsaket av Coronavirus.

Fords designteam utvikler også ansiktsbeskyttelse for helsetjenester. Planen er at disse skal produseres med additiv produksjon.

Kritisk tid
– Vi er inne i en kritisk tid, både USA og verden for øvrig. Det er en tid for handling og samarbeid. Ved å samle flere bransjer kan vi gjøre en reell forskjell for mennesker som trenger det, og for de som er i spissen for denne krisen. Hos Ford føler vi en forpliktelse til å bidra i disse tider, akkurat som vi alltid har gjort i løpet av vår 117 år lange historie, sier Bill Ford, styreleder i Ford Motor Company.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


3D-printing lyser opp verden

3D-printede lys lyser opp verden. Stearinlysbedrifter bruker nå 3D-printteknologi for å utvikle nye og forbedrede lysproduksjonsprosesser, i tillegg til produkttesting.

Publisert av: 

Skal 3D-printe rekkehus i betong

ConcretePrint har klart å 3D-printe en sylinder bestående av doble vegger i betong. – Målet er å 3D-printe rekkehus sensommeren og høsten 2021, sier administrerende direktør Tobias Haslingen.

Publisert av: 

3D-printing av deler til landbruksmaskiner

HİDROMEK, som er en tyrkisk produsent av industrielle kjøretøy benytter seg av LOOP PRO 3D printeren for å produsere sluttbrukerdeler for deres landbruksmaskiner.

Publisert av: 

Materiale for de fine detaljer

Protolabs lanserer nytt materiale for detaljerte prototypedeler – Microfine Grey. I følge selskapet kan dette bidra til å redusere utviklingstiden for nye komponenter betydelig.

Publisert av: 

Forskere med bio-robot

Ved å kombinere et 3D-printet hydrogel skjelett med ryggmargen fra en rotte har forskere ved universitetet i Illinois lagd en “gående” bio-robot.

Publisert av: 

De lager steriliserbare visirer

Protolabs har hjulpet Michelin med å utvikle steriliserbare ansiktsvisirer for helsetjenesten.
– Stroppen, visiret og den nedre armeringen er alle laget av polykarbonat. Skjermene kan derfor steriliseres uten å bli skadet, sier Frédéric Pialot, Senior Fellow Processes hos Michelin.

Publisert av: 

Nedgang for metallprinting

GE (General Electric) er i ferd med å si opp 13000 medarbeidere grunnet nedgang i etterspørselen etter 3D-printede metalldeler, spesielt i flyindustrien.

Publisert av: 

3D-printing og månelanding

Astronauter skal igjen opp og vandre på månen. Der har det ikke vært folk siden Apollo-17 i 1972. På landingsfartøyet benyttes det denne gangen 3D-printede deler.

Publisert av: 

SINTEF med i EU-prosjekt for rensing av vaksiner

Den norske forskningsorganisasjonen SINTEF deltar i et EU prosjekt der 3D-printing benyttes for å rense vaksiner, noe som er kostnadsreduserende og føre til at vaksiner lettere kan komme trengende i utviklingsland til gode.

Publisert av: