Ford 3D-printer medisinsk utstyr

Dave Jacek, tekniker innen 3D-printing demonstrerer en prototype av et 3D-printet medisinsk ansiktsvisir printet ved Fords senter for avansert produksjon. Foto: Ford Motor Company

Bilprodusenten Ford har kastet seg inn i den globale dugnaden for å produsere medisinsk utstyr i forbindelse med den pågående Corona-pandemien.

Ford i USA lanserer nye partnerskap for å dekke etterspørselen etter munnbesyttelse og respiratorer. –Hos Ford føler vi en forpliktelse til å bidra i disse tider, sier Bill Ford, styreleder i Ford Motor Company.

Ford begynner å samarbeide med 3M, GE Healthcare og UAW for å bidra til helsetjenester med medisinsk utstyr. Samarbeidet betyr at selskapene låner ut fasiliteter, kompetanse og materialer for å øke produksjonen.

Både åndedrettsvern og ansiktsvisir
Sammen med 3M vil Ford øke produksjonen av ventilatorer, noe som vil skje i Fords fabrikk av UAW-ansatte. Sammen med GE Healthcare vil de produsere en forenklet versjon av åndedrettsvern for pasienter med respirasjonsvansker forårsaket av Coronavirus.

Fords designteam utvikler også ansiktsbeskyttelse for helsetjenester. Planen er at disse skal produseres med additiv produksjon.

Kritisk tid
– Vi er inne i en kritisk tid, både USA og verden for øvrig. Det er en tid for handling og samarbeid. Ved å samle flere bransjer kan vi gjøre en reell forskjell for mennesker som trenger det, og for de som er i spissen for denne krisen. Hos Ford føler vi en forpliktelse til å bidra i disse tider, akkurat som vi alltid har gjort i løpet av vår 117 år lange historie, sier Bill Ford, styreleder i Ford Motor Company.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *