Cellink samarbeider med legemiddelgigant

Erik Gatenholm, administrerende direktør i Cellink.

Cellink innleder et samarbeid med Astra Zeneca for å utvikle 3D-bioprintede leverorganoider for å bistå i medikamentutvikling ved hjerte-, nyre- og metabolske sykdommer.

Det svenske bioteknologiselskapet Cellink starter nå et samarbeid med det globale biofarmasøytiske selskapet Astra Zeneca. Sammen skal de utvikle leverorganoider for å teste av medikamenter ved forskjellige sykdommer. Blant annet hjerte- og karsykdommer, nyremetabolismesykdommer.

Må bruke bioblekk
Cellink har et forsknings- og utviklingslaboratorium i Astra Zenecas Bioventurehub i Gøteborg. Tanken er at selskapet skal bruke Cellinks bioblekk Extra Cellular Matrix og Laminin-basert bioblekk. Disse skal få menneskelige celler til å vokse og fungere som de gjør i menneskekroppen.

Nyttig teknologi
3D-bioprinting har vist seg å være en nyttig teknikk for å rekapitulere mikromiljøet i naturlig vev, noe som muliggjør nøyaktig bioprinting av flere celler til en forhåndsdefinert posisjon, skriver Cellink i en pressemelding.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Tar til orde for helautomatisering

Når du ser på 3D-printingens historie, tror vi at bransjen trenger en nøkkelferdig løsning for hele prosessen. Vi ønsker ikke at våre kunder skal behøve å kjøpe fem forskjellige maskiner for å få til den arbeidsflyten som trengs for å produsere delene sine, så nå har vi satt dette på dagsorden.

Publisert av: 

Massivit tar sikte på nye markeder

Massivit 3D Printing Technologies, den israelske produsenten av store 3D-printere knytter til seg distributør for Storbritannia og Irland, og sikter seg samtidig inn på markedene for kjøretøy, marine, arkitektur og energileverandører med sine løsninger for prototyping i stor skala og verktøyproduksjon.

Publisert av: 

Anatomic Studios går globalt

Den svenske produsenten av personaliserte og 3D-printede skall for benproteser, Anatomic Studios, har fått inn 4,5 millioner svenske kroner i investeringer for å forberede en lansering utenfor norden. – Vi er så glade for å kunne ta protesemote globalt, sier Emelie Strömshed fra Anatomic Studios.

Publisert av: 

Den globale heisindustrien og 3D-printing

De store heisprodusentene restrukturerer for å drive forretningsutvikling og innovasjon. Nå tar de i bruk 3D-printing av løsninger for industrien. En annen ting er 3D-printing av reservedeler for å redusere leveringstiden og sørge for at heisene i verden ikke står stille unødvendig lenge.

Publisert av: 

Fem feil 3D-printbyråer gjør

Mike Moceri har summert opp fem ting de som 3D-printer objekter for kunder gjør feil i sin forretningsdrift. I løpet av de siste årene har han snakket med hundrevis av bedriftseiere innenfor additiv tilvirkning om hvordan de driver virksomheten. Ved å gjøre dette har han lagt merke til fem viktige feil som hver 3D-printvirksomhet gjør i løpet av de første årene av driften

Publisert av: