Cellink samarbeider med legemiddelgigant

Erik Gatenholm, administrerende direktør i Cellink.

Cellink innleder et samarbeid med Astra Zeneca for å utvikle 3D-bioprintede leverorganoider for å bistå i medikamentutvikling ved hjerte-, nyre- og metabolske sykdommer.

Det svenske bioteknologiselskapet Cellink starter nå et samarbeid med det globale biofarmasøytiske selskapet Astra Zeneca. Sammen skal de utvikle leverorganoider for å teste av medikamenter ved forskjellige sykdommer. Blant annet hjerte- og karsykdommer, nyremetabolismesykdommer.

Må bruke bioblekk
Cellink har et forsknings- og utviklingslaboratorium i Astra Zenecas Bioventurehub i Gøteborg. Tanken er at selskapet skal bruke Cellinks bioblekk Extra Cellular Matrix og Laminin-basert bioblekk. Disse skal få menneskelige celler til å vokse og fungere som de gjør i menneskekroppen.

Nyttig teknologi
3D-bioprinting har vist seg å være en nyttig teknikk for å rekapitulere mikromiljøet i naturlig vev, noe som muliggjør nøyaktig bioprinting av flere celler til en forhåndsdefinert posisjon, skriver Cellink i en pressemelding.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


3D-printet tankestyrt kjole

Den nederlandske FashionTech-designeren Anouk Wipprecht lanserte tidligere denne måneden en 3D-printet, tankekontrollert kjole! Lanserningen foregikk i Østerrike på Ars Electronica Festival, Europas største festival for kunst, teknologi og samfunn.

Publisert av: