De lager steriliserbare visirer

Tekst:Hanna Jangenfeldt
PUBLISERT: 11 mai 2020

Protolabs har hjulpet Michelin med å utvikle steriliserbare ansiktsvisirer for helsetjenesten.
– Stroppen, visiret og den nedre armeringen er alle laget av polykarbonat. Skjermene kan derfor steriliseres uten å bli skadet, sier Frédéric Pialot, Senior Fellow Processes hos Michelin.

Etterspørselen etter ansiktsvisirer i helsevesenet er større enn tilbudet. Dette til tross for en rekke initiativer fra firmaer som gjerne vil hjelpe. Sammen med Michelin har Protolabs gitt to av Frankrikes største universitetssykehus tusenvis av steriliserbare og dermed gjenbrukbare ansiktsvisirer. Dette er på grunn av valg av materiale, sier Protolabs, som har 3D-printet delene i polykarbonat.

«Ingen god ide å bruke PLA-tråd»
– Det er ikke en god ide å bruke PLA-tråd og plast (ofte PET) i 3D-printing av verneutstyr som skal brukes i helsevesenet. Siden PLA og PET ikke kan steriliseres og i tillegg har dårlig resistens mot alkohol, fungerer de i virkeligheten som engangsløsninger. Det er imidlertid viktig å påpeke at helsepersonell fortsatt må desinfisere utstyret mellom hver pasient, sier Frédéric Pialot, Senior Fellow Processes i Michelin.

For å håndtere problemet må det være gjenbrukbart utstyr, sier Pialot, og legger til:

– Vi valgte derfor å produsere alle deler i polykarbonat, som tåler sterilisering ved høye temperaturer og også kan renses med IPA (isoproylalkohol) rengjøring. Vi gjorde også visiret en millimeter tykkere slik at det kan passe bedre, og vi valgte å bruke elastiske bånd av høy kvalitet.

Flere firmaer forespurt
Protolabs var ikke det eneste selskapet Pialot henvendte seg til for å få hjelp, men han kontaktet rundt 50 for å få nok polykarbonat på lager.

Protolabs ble deretter bedt om å hjelpe til med fremstilling av armeringsdelen i den nedre delen av skjermen. Etter at produksjonsanalysen – som førte til justeringer av to deler – bidro til reduserte kostnader for formene, ble de deretter brukt i sluttproduksjonen.

Ble levert i forrige måned
Resultatet er at ifølge Protolabs ble de bestilte 10.000 steriliserbare og gjenbrukbare beskyttelsesvisirene levert til sykehusene i april.

 

Les mer

Massivit solgte femten 3D-printere i storformat på Drupa

Under Drupa-messen lansertes Massivit 3000, selskapets nyeste storskala 3D-printer i produktlinjen Gel Dispensing Printing, beregnet for høyhastighets produksjon av store deler, og de fikk 15 bestillinger på sine maskiner der og da.
Massivit 3000

3D-printer i lommeformat

Forskere ved MIT og University of Texas i Austin har utviklet en brikkebasert 3D-printer som er omtrent på størrelse med en mynt. Denne unike lille tingesten skal for eksempel kunne brukes til rask prototyping på farten.
mit_chip-printer-01-PRESS_1

Bransjens beste skal kåres på TCT Awards

5. juni avgjøres årets utgave av TCT Awards i Birmingham der 61 finalister konkurrerer i elleve kategorier.
Stratasys-F3300-Yoav-1024x683

Unilever sparer 90 prosent med 3D-printede former

3D-printing begynner å finne veien inn i emballasjeindustrien, spesielt for produksjon av støpeformer. Et aktuelt eksempel på dette er Unilever og Serioplast, som gjør store tids- og kostnadsbesparelser ved å bruke teknologien i produktutviklingen.
Formlabs-Unilever-1-1024x681

Siste nytt

Inspirert til nye farger av powertools

Inspirert av fargene på powertools fra merker som Ryobi, Dewalt, Makita og Milwaukee introduserer add:north nye farger i sitt sortiment for X-PLA tråder.
addnorth_xpla-matt

Massivit solgte femten 3D-printere i storformat på Drupa

Under Drupa-messen lansertes Massivit 3000, selskapets nyeste storskala 3D-printer i produktlinjen Gel Dispensing Printing, beregnet for høyhastighets produksjon av store deler, og de fikk 15 bestillinger på sine maskiner der og da.
Massivit 3000

3D-printer i lommeformat

Forskere ved MIT og University of Texas i Austin har utviklet en brikkebasert 3D-printer som er omtrent på størrelse med en mynt. Denne unike lille tingesten skal for eksempel kunne brukes til rask prototyping på farten.
mit_chip-printer-01-PRESS_1

Bransjens beste skal kåres på TCT Awards

5. juni avgjøres årets utgave av TCT Awards i Birmingham der 61 finalister konkurrerer i elleve kategorier.
Stratasys-F3300-Yoav-1024x683