De lager steriliserbare visirer

Protolabs har hjulpet Michelin med å utvikle steriliserbare ansiktsvisirer for helsetjenesten.
– Stroppen, visiret og den nedre armeringen er alle laget av polykarbonat. Skjermene kan derfor steriliseres uten å bli skadet, sier Frédéric Pialot, Senior Fellow Processes hos Michelin.

Etterspørselen etter ansiktsvisirer i helsevesenet er større enn tilbudet. Dette til tross for en rekke initiativer fra firmaer som gjerne vil hjelpe. Sammen med Michelin har Protolabs gitt to av Frankrikes største universitetssykehus tusenvis av steriliserbare og dermed gjenbrukbare ansiktsvisirer. Dette er på grunn av valg av materiale, sier Protolabs, som har 3D-printet delene i polykarbonat.

“Ingen god ide å bruke PLA-tråd”
– Det er ikke en god ide å bruke PLA-tråd og plast (ofte PET) i 3D-printing av verneutstyr som skal brukes i helsevesenet. Siden PLA og PET ikke kan steriliseres og i tillegg har dårlig resistens mot alkohol, fungerer de i virkeligheten som engangsløsninger. Det er imidlertid viktig å påpeke at helsepersonell fortsatt må desinfisere utstyret mellom hver pasient, sier Frédéric Pialot, Senior Fellow Processes i Michelin.

For å håndtere problemet må det være gjenbrukbart utstyr, sier Pialot, og legger til:

– Vi valgte derfor å produsere alle deler i polykarbonat, som tåler sterilisering ved høye temperaturer og også kan renses med IPA (isoproylalkohol) rengjøring. Vi gjorde også visiret en millimeter tykkere slik at det kan passe bedre, og vi valgte å bruke elastiske bånd av høy kvalitet.

Flere firmaer forespurt
Protolabs var ikke det eneste selskapet Pialot henvendte seg til for å få hjelp, men han kontaktet rundt 50 for å få nok polykarbonat på lager.

Protolabs ble deretter bedt om å hjelpe til med fremstilling av armeringsdelen i den nedre delen av skjermen. Etter at produksjonsanalysen – som førte til justeringer av to deler – bidro til reduserte kostnader for formene, ble de deretter brukt i sluttproduksjonen.

Ble levert i forrige måned
Resultatet er at ifølge Protolabs ble de bestilte 10.000 steriliserbare og gjenbrukbare beskyttelsesvisirene levert til sykehusene i april.

 

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


3D-printing lyser opp verden

3D-printede lys lyser opp verden. Stearinlysbedrifter bruker nå 3D-printteknologi for å utvikle nye og forbedrede lysproduksjonsprosesser, i tillegg til produkttesting.

Publisert av: 

Skal 3D-printe rekkehus i betong

ConcretePrint har klart å 3D-printe en sylinder bestående av doble vegger i betong. – Målet er å 3D-printe rekkehus sensommeren og høsten 2021, sier administrerende direktør Tobias Haslingen.

Publisert av: 

3D-printing av deler til landbruksmaskiner

HİDROMEK, som er en tyrkisk produsent av industrielle kjøretøy benytter seg av LOOP PRO 3D printeren for å produsere sluttbrukerdeler for deres landbruksmaskiner.

Publisert av: 

Materiale for de fine detaljer

Protolabs lanserer nytt materiale for detaljerte prototypedeler – Microfine Grey. I følge selskapet kan dette bidra til å redusere utviklingstiden for nye komponenter betydelig.

Publisert av: 

Forskere med bio-robot

Ved å kombinere et 3D-printet hydrogel skjelett med ryggmargen fra en rotte har forskere ved universitetet i Illinois lagd en “gående” bio-robot.

Publisert av: 

De lager steriliserbare visirer

Protolabs har hjulpet Michelin med å utvikle steriliserbare ansiktsvisirer for helsetjenesten.
– Stroppen, visiret og den nedre armeringen er alle laget av polykarbonat. Skjermene kan derfor steriliseres uten å bli skadet, sier Frédéric Pialot, Senior Fellow Processes hos Michelin.

Publisert av: 

Nedgang for metallprinting

GE (General Electric) er i ferd med å si opp 13000 medarbeidere grunnet nedgang i etterspørselen etter 3D-printede metalldeler, spesielt i flyindustrien.

Publisert av: 

3D-printing og månelanding

Astronauter skal igjen opp og vandre på månen. Der har det ikke vært folk siden Apollo-17 i 1972. På landingsfartøyet benyttes det denne gangen 3D-printede deler.

Publisert av: 

SINTEF med i EU-prosjekt for rensing av vaksiner

Den norske forskningsorganisasjonen SINTEF deltar i et EU prosjekt der 3D-printing benyttes for å rense vaksiner, noe som er kostnadsreduserende og føre til at vaksiner lettere kan komme trengende i utviklingsland til gode.

Publisert av: