De lager steriliserbare visirer

Protolabs har hjulpet Michelin med å utvikle steriliserbare ansiktsvisirer for helsetjenesten.
– Stroppen, visiret og den nedre armeringen er alle laget av polykarbonat. Skjermene kan derfor steriliseres uten å bli skadet, sier Frédéric Pialot, Senior Fellow Processes hos Michelin.

Etterspørselen etter ansiktsvisirer i helsevesenet er større enn tilbudet. Dette til tross for en rekke initiativer fra firmaer som gjerne vil hjelpe. Sammen med Michelin har Protolabs gitt to av Frankrikes største universitetssykehus tusenvis av steriliserbare og dermed gjenbrukbare ansiktsvisirer. Dette er på grunn av valg av materiale, sier Protolabs, som har 3D-printet delene i polykarbonat.

“Ingen god ide å bruke PLA-tråd”
– Det er ikke en god ide å bruke PLA-tråd og plast (ofte PET) i 3D-printing av verneutstyr som skal brukes i helsevesenet. Siden PLA og PET ikke kan steriliseres og i tillegg har dårlig resistens mot alkohol, fungerer de i virkeligheten som engangsløsninger. Det er imidlertid viktig å påpeke at helsepersonell fortsatt må desinfisere utstyret mellom hver pasient, sier Frédéric Pialot, Senior Fellow Processes i Michelin.

For å håndtere problemet må det være gjenbrukbart utstyr, sier Pialot, og legger til:

– Vi valgte derfor å produsere alle deler i polykarbonat, som tåler sterilisering ved høye temperaturer og også kan renses med IPA (isoproylalkohol) rengjøring. Vi gjorde også visiret en millimeter tykkere slik at det kan passe bedre, og vi valgte å bruke elastiske bånd av høy kvalitet.

Flere firmaer forespurt
Protolabs var ikke det eneste selskapet Pialot henvendte seg til for å få hjelp, men han kontaktet rundt 50 for å få nok polykarbonat på lager.

Protolabs ble deretter bedt om å hjelpe til med fremstilling av armeringsdelen i den nedre delen av skjermen. Etter at produksjonsanalysen – som førte til justeringer av to deler – bidro til reduserte kostnader for formene, ble de deretter brukt i sluttproduksjonen.

Ble levert i forrige måned
Resultatet er at ifølge Protolabs ble de bestilte 10.000 steriliserbare og gjenbrukbare beskyttelsesvisirene levert til sykehusene i april.

 

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *