Sculpteo med årets rapport fra bransjen

Tekst:Roger Stormo
PUBLISERT: 5 juni 2020

3D-printing for sluttbruk øker. Det viser det franske servicebyrået Sculpteos sjette årlige rapport om ståa i bransjen, «The State 3D-Printing».

Rapporten har som formål å gi en fullstendig oversikt over additiv tilvirkning i industrien for å forbedre forretningsstrategien for bedrifter som er aktive innen 3D-printing. Med over 1600 respondenter som svarer på undersøkelsen, er den siste utgaven Sculpteos største og mest representative rapport.

Scuplteo er eid av BASF, som kjøpte opp firmaet i 2019. Selskapet er lokalisert i Paris og San Francisco, og har fabrikker rundt om i Europa, deriblant i Storbritannia, Spania, Tyskland og Sveits.

Flere rapporter
Hvert år samler Sculpteo inn data om bransjen additiv tilvirkning, for å kunne sette søkelys på trender i bransjen etter hvert som den utvikles og modnes. Det er også andre organisasjoner som lager og utgir liknende rapporter om hvordan det står til i bransjen, bl.a. står Wohlers Associates bak rapporten Wohlers Report 2020 som nettopp ble utgitt, og servicebyrået 3D Hubs ga også ut sin 2020 3D Printing Trends rapport tidligere i år.

I Sculpteos undersøkelse kom 48,1 prosent av de spurte fra Europa, mens 13,1 prosent var fra Asia. Nord-Amerika økte med 11,6 prosent på ett år og nådde nesten 30 prosent av deltakerne. 62 prosent av de spurte har ingeniørbakgrunn og 22 prosent er administrerende direktører. De kommer fra en rekke industrisegmenter, alt fra industrivarer til utdanning eller helsevesen.

Funnene i årets rapport fra Sculpteo antyder at 3D-printing fortsetter å ha innvirkning på hele industrilandskapet for produksjon, med mange produsenter som legger merke til dette. Mange respondenter var enige om at 3D-printing er et viktig aktivum i å forbedre hele produksjonsprosessen deres og øke forretningsstrategiene. Selv om implementering av teknologien har ført til mer utgifter for mange selskaper, har firmaene også inntrykk av at materialene og teknologien i seg selv vil utvikle seg betydelig de kommende årene.

The State of 3D Printing: Viktige funn
Sentrale funn fra Sculpteo’s State of 3D Printing-undersøkelse inkluderer en modnere brukerbase; 80 prosent av de spurte har brukt 3D-printing i mer enn 2 år (+7 prosent mot 2019) og 31 prosent bruker det daglig. 33 prosent av de spurte forventer inntil 50 prosent økning i investeringene i år. Studien viser at nesten 30 prosent av brukerne investerte mer enn 100 000 i 3D-utskrift i år, opp 5 prosent enn 2019.

 

Produksjon med 3D-printing har vist en fortsatt oppadgående trend, og nådde 52 prosent i 2020 sammenlignet med 48 prosent i 2019. I 2015 var dette tallet 17 prosent. Imidlertid bruker 68 prosent av de spurte fremdeles 3D-printing for å lage prototyper.

Du kan lese mer statistikk i rapporten, som kan lastes ned som gratis ebok her.

 

Les mer

3D-printede komponenter i de nye Apple Watch modellene

En rapport fra TF International Securities-analytiker Ming-Chi Kuo indikerer at nye smartklokker fra Apple Inc. vil inkludere 3D-printede metallkomponenter.
applewatch

Vinnerne i TCT Awards kåret

I forbindelse med TCT 3Sixty-messen i Birmingham ble årets utgave av TCT Awards 2024 avgjort, som fremhever bransjens beste i elleve ulike kategorier. I tillegg ble tre personer innlemmet i TCT Hall of Fame.
TCT_AWARDS_NCC_050624_KatjaOgrin_110-1024x698

Massivit solgte femten 3D-printere i storformat på Drupa

Under Drupa-messen lansertes Massivit 3000, selskapets nyeste storskala 3D-printer i produktlinjen Gel Dispensing Printing, beregnet for høyhastighets produksjon av store deler, og de fikk 15 bestillinger på sine maskiner der og da.
Massivit 3000

3D-printer i lommeformat

Forskere ved MIT og University of Texas i Austin har utviklet en brikkebasert 3D-printer som er omtrent på størrelse med en mynt. Denne unike lille tingesten skal for eksempel kunne brukes til rask prototyping på farten.
mit_chip-printer-01-PRESS_1

Siste nytt

3D-printede komponenter i de nye Apple Watch modellene

En rapport fra TF International Securities-analytiker Ming-Chi Kuo indikerer at nye smartklokker fra Apple Inc. vil inkludere 3D-printede metallkomponenter.
applewatch

Vinnerne i TCT Awards kåret

I forbindelse med TCT 3Sixty-messen i Birmingham ble årets utgave av TCT Awards 2024 avgjort, som fremhever bransjens beste i elleve ulike kategorier. I tillegg ble tre personer innlemmet i TCT Hall of Fame.
TCT_AWARDS_NCC_050624_KatjaOgrin_110-1024x698

Audi Sport sparer flere uker på å 3D-printe verktøy

Da den nye elbilen Audi E-Tron GT skulle lanseres, trengte Audi-fabrikken i Heilbronn, Tyskland, raskt å skaffe 200 verktøy, jigger og fiksturer. Løsning? 3D-printing og programvare for design-automatisering.
Audi-Trinckle-0H6A1913-1024x683

Inspirert til nye farger av powertools

Inspirert av fargene på powertools fra merker som Ryobi, Dewalt, Makita og Milwaukee introduserer add:north nye farger i sitt sortiment for X-PLA tråder.
addnorth_xpla-matt