Sculpteo med årets rapport fra bransjen

3D-printing for sluttbruk øker. Det viser det franske servicebyrået Sculpteos sjette årlige rapport om ståa i bransjen, “The State 3D-Printing”.

Rapporten har som formål å gi en fullstendig oversikt over additiv tilvirkning i industrien for å forbedre forretningsstrategien for bedrifter som er aktive innen 3D-printing. Med over 1600 respondenter som svarer på undersøkelsen, er den siste utgaven Sculpteos største og mest representative rapport.

Scuplteo er eid av BASF, som kjøpte opp firmaet i 2019. Selskapet er lokalisert i Paris og San Francisco, og har fabrikker rundt om i Europa, deriblant i Storbritannia, Spania, Tyskland og Sveits.

Flere rapporter
Hvert år samler Sculpteo inn data om bransjen additiv tilvirkning, for å kunne sette søkelys på trender i bransjen etter hvert som den utvikles og modnes. Det er også andre organisasjoner som lager og utgir liknende rapporter om hvordan det står til i bransjen, bl.a. står Wohlers Associates bak rapporten Wohlers Report 2020 som nettopp ble utgitt, og servicebyrået 3D Hubs ga også ut sin 2020 3D Printing Trends rapport tidligere i år.

I Sculpteos undersøkelse kom 48,1 prosent av de spurte fra Europa, mens 13,1 prosent var fra Asia. Nord-Amerika økte med 11,6 prosent på ett år og nådde nesten 30 prosent av deltakerne. 62 prosent av de spurte har ingeniørbakgrunn og 22 prosent er administrerende direktører. De kommer fra en rekke industrisegmenter, alt fra industrivarer til utdanning eller helsevesen.

Funnene i årets rapport fra Sculpteo antyder at 3D-printing fortsetter å ha innvirkning på hele industrilandskapet for produksjon, med mange produsenter som legger merke til dette. Mange respondenter var enige om at 3D-printing er et viktig aktivum i å forbedre hele produksjonsprosessen deres og øke forretningsstrategiene. Selv om implementering av teknologien har ført til mer utgifter for mange selskaper, har firmaene også inntrykk av at materialene og teknologien i seg selv vil utvikle seg betydelig de kommende årene.

The State of 3D Printing: Viktige funn
Sentrale funn fra Sculpteo’s State of 3D Printing-undersøkelse inkluderer en modnere brukerbase; 80 prosent av de spurte har brukt 3D-printing i mer enn 2 år (+7 prosent mot 2019) og 31 prosent bruker det daglig. 33 prosent av de spurte forventer inntil 50 prosent økning i investeringene i år. Studien viser at nesten 30 prosent av brukerne investerte mer enn 100 000 i 3D-utskrift i år, opp 5 prosent enn 2019.

 

Produksjon med 3D-printing har vist en fortsatt oppadgående trend, og nådde 52 prosent i 2020 sammenlignet med 48 prosent i 2019. I 2015 var dette tallet 17 prosent. Imidlertid bruker 68 prosent av de spurte fremdeles 3D-printing for å lage prototyper.

Du kan lese mer statistikk i rapporten, som kan lastes ned som gratis ebok her.

 

Tags: , ,
Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Prototal Industries styrker sin markedsposisjon i UK med strategisk oppkjøp

Prototal Industries, leverandør av additiv produksjon, sprøytestøping, vakuumstøping og aluminiumsverktøy, har kunngjort kjøpet av CA Models Limited, en additiv produksjonsspesialist med base i Stirling, Skottland. Oppkjøpet styrker Prototal Industries’ markedsposisjon i Storbritannia, og legger til  additiv produksjon av metall til konsernets tilbud.

Publisert av: