Sculpteo med årets rapport fra bransjen

3D-printing for sluttbruk øker. Det viser det franske servicebyrået Sculpteos sjette årlige rapport om ståa i bransjen, “The State 3D-Printing”.

Rapporten har som formål å gi en fullstendig oversikt over additiv tilvirkning i industrien for å forbedre forretningsstrategien for bedrifter som er aktive innen 3D-printing. Med over 1600 respondenter som svarer på undersøkelsen, er den siste utgaven Sculpteos største og mest representative rapport.

Scuplteo er eid av BASF, som kjøpte opp firmaet i 2019. Selskapet er lokalisert i Paris og San Francisco, og har fabrikker rundt om i Europa, deriblant i Storbritannia, Spania, Tyskland og Sveits.

Flere rapporter
Hvert år samler Sculpteo inn data om bransjen additiv tilvirkning, for å kunne sette søkelys på trender i bransjen etter hvert som den utvikles og modnes. Det er også andre organisasjoner som lager og utgir liknende rapporter om hvordan det står til i bransjen, bl.a. står Wohlers Associates bak rapporten Wohlers Report 2020 som nettopp ble utgitt, og servicebyrået 3D Hubs ga også ut sin 2020 3D Printing Trends rapport tidligere i år.

I Sculpteos undersøkelse kom 48,1 prosent av de spurte fra Europa, mens 13,1 prosent var fra Asia. Nord-Amerika økte med 11,6 prosent på ett år og nådde nesten 30 prosent av deltakerne. 62 prosent av de spurte har ingeniørbakgrunn og 22 prosent er administrerende direktører. De kommer fra en rekke industrisegmenter, alt fra industrivarer til utdanning eller helsevesen.

Funnene i årets rapport fra Sculpteo antyder at 3D-printing fortsetter å ha innvirkning på hele industrilandskapet for produksjon, med mange produsenter som legger merke til dette. Mange respondenter var enige om at 3D-printing er et viktig aktivum i å forbedre hele produksjonsprosessen deres og øke forretningsstrategiene. Selv om implementering av teknologien har ført til mer utgifter for mange selskaper, har firmaene også inntrykk av at materialene og teknologien i seg selv vil utvikle seg betydelig de kommende årene.

The State of 3D Printing: Viktige funn
Sentrale funn fra Sculpteo’s State of 3D Printing-undersøkelse inkluderer en modnere brukerbase; 80 prosent av de spurte har brukt 3D-printing i mer enn 2 år (+7 prosent mot 2019) og 31 prosent bruker det daglig. 33 prosent av de spurte forventer inntil 50 prosent økning i investeringene i år. Studien viser at nesten 30 prosent av brukerne investerte mer enn 100 000 i 3D-utskrift i år, opp 5 prosent enn 2019.

 

Produksjon med 3D-printing har vist en fortsatt oppadgående trend, og nådde 52 prosent i 2020 sammenlignet med 48 prosent i 2019. I 2015 var dette tallet 17 prosent. Imidlertid bruker 68 prosent av de spurte fremdeles 3D-printing for å lage prototyper.

Du kan lese mer statistikk i rapporten, som kan lastes ned som gratis ebok her.

 

Tags: , ,
Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Printet vev direkte i pasienten

Et amerikansk forskerteam har utviklet en teknikk for 3D-printing av vev direkte inn i pasienten. I følge forskerne skal denne teknologien kunne redusere infeksjoner i forbindelse med kirurgi.

Publisert av: 

Programvare oppgraderes til 2.0

Økt produktivitet for blant annet konstruktører, sykehus, ortopeder og produksjonsteknikere. Det skal Wematters nye programvare for deres 3D-printer “Gravity” bidra til.

Publisert av: 

EOS: Tre ting vi lærte av koronakrisen

Den rådende korona-pandemien har rystet samfunnet vårt, men situasjonen gir oss også innsikt i hvordan teknologi og samarbeid kan utgjøre en forskjell, sier Markus Glasser ved EOS som listet opp tre viktige leksjoner om 3D-printing i forbindelse med koronakrisen.

Publisert av: 

Cellink inngår partnerskap med Lonza

Den svenske bioprinterprodusenten Cellink har inngått partnerskap med det opprinnelig sveitsiske helseforetaket Lonza for å drive frem utviklingen av bioprinting av cellekulturer.

Publisert av: 

HP introduserer polypropenmateriale

HP introduserer polypropenmateriale for å utvide 3D-print-markedet og aktivere nye applikasjoner. Momentumet til 3D-print fortsetter med introduksjonen av PP-materiale og nye partnerskap.

Publisert av: 

Stratasys skjærer ned

Stratasys er en av markedslederne innen 3D-printteknikken på det industrielle området. Nå har de kunngjort at de vil permittere 10 prosent av sine arbeidstakere over hele verden. Beslutningen kommer i kjølvannet av selskapets rapport fra 1. kvartal.

Publisert av: 

Protech utvider produktporteføljen

Makerbot lanserer nye 3D-printere i sin Method-serie, Method Carbon Fiber Editions. Samtidig slipper de en rekke materialer tilpasset industrien. Selskapets leverandør Protech vil begynne å levere produktene i begynnelsen av juli.

Publisert av: