De ønsker å bidra til mer storskala 3D-printing

CEAD AM Flexbot 3D-printer. Foto via Nedcam

Royal DSM og Nedcam starter et nytt samarbeid for å øke tilgjengeligheten av 3D-printing av store objekter.

Det nye partnerskapet mellom Royal DSM-gruppen i medisinsk teknologi og Nedcam om å levere 3D-printede totalløsninger, har som mål å øke tilgangen til skalerbar FGF-utskrift (Fused Granulat Fabrication) skriver selskapene i en pressemelding. Nedcam vil være ansvarlig for teknologien mens DSM vil være ansvarlig for materialet. Planen er å utforske nye anvendelsesområder innen verktøy og store, sirkulære deler for sluttbruk.

Skal utvikle nye prosesser
Nedcam tilbyr i dag løsninger innen støpeteknikk, som inkluderer alt fra materialvalg til transport. Nylig investerte de i en CEAD AM Flexbot-robot, som er en 3D-printer. Denne vil være lokalisert på selskapets anlegg i Heerenveen, Nederland.

Sammen vil selskapene utvikle og teste nye materialer, prosesser og applikasjoner for forskjellige markeder, for eksempel marin, fornybar energi, infrastruktur og konstruksjon.

Miljøfordeler
Bedriftenes håp er også at samarbeidet vil føre til mer miljøvennlige og sirkulære produksjonsprosesser, skriver de i pressemeldingen. I Nedcams produksjon av plugger og former vil det være store mengder avfall. Siden FGF-teknologien kan bruke resirkulerbare materialer, åpner den mange dører for økt holdbarhet.

– Ved å kombinere DSMs 3D-utskrift og kompetanse innen termoplast med vår produksjonskunnskap og produksjonsanlegg, ønsker vi å ta de nødvendige skritt mot en bærekraftig og fullstendig sirkulær produksjonsprosess, sier Erwin van Maaren, medstifter og kommersiell direktør i Nedcam.

I videoen kan du se hvordan Nedcams CEAD AM Flexbot-robot fungerer:

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


3D-print til kaffen

Replique og Miele kunngjør partnerskap for å 3D-printe tilbehør. Repliques sikre 3D-printplattform er integrert i Mieles nettbutikk, noe som muliggjør f.eks. produksjon i så lite som ett eksemplar, og rask og kostnadseffektiv tilgang til markedet.

Publisert av: