Formnext kårer fem vinnere i Startup-konkurranse

Nå har Formnext kåret fem vinnere i årets utgave av Formnext Start-up Challenge. Vinnerne arbeider med alt fra metallpulver til etterbehandling.

For sjette år på rad har startup-selskaper innen additiv tilvirkning kunnet konkurrere i Formnext-messen i Frankfurts Start-up Challenge. Ett av kravene til deltakerne er at selskapet skal ha eksistert i maks fem år.

Fem vinnere
De fem vinnerne i 2020 er Addiguru fra USA, AM Flow fra Nederland, Molyworks fra USA, NematX fra Sveits og TOffeeAM fra Storbritannia. Molyworks, som jobber med gjenvinning av metall med 3d-printing, vant også prisen AM Ventures Impact Award – en ny pris i konkurransen, denne fokuserer på holdbarhet og ble utdelt for første gang i år.

– Den høye kvaliteten på disse løsningene på ulike områder viser at ikke en gang koronaviruset kan stoppe additiv tilvirkning-bransjens innovative kraft, sier Sascha F. Wenzler, Vice President for Formnext hos arrangøren Mesago Messe Frankfurt.

Spredte arbeidsområder
I en pressemeddelelse forteller Formnext litt mer om vinnerne. TOffee arbeider med en programvare som skal implementere nye AM-designs mer potent, hvilket åpner døren for komponenter med bedre ytelse. AM Flows fokuserer på etterbehandling, noe som ofte kan være problematisk når det er mange deler. Addiguru jobber også for å effektivisere produksjonen gjennom å redusere kostnader.

NematX vil gjøre produksjon av robuste komponenter lettere med en ny polymer. Molyworks har lagd en kombinert mobil enhet der skrapmetall kan smeltes og bli til metallpulver for additiv tilvirkning på stedet.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *