Formnext kårer fem vinnere i Startup-konkurranse

Tekst:Hanna Jangenfeldt
PUBLISERT: 28 oktober 2020
Nå har Formnext kåret fem vinnere i årets utgave av Formnext Start-up Challenge. Vinnerne arbeider med alt fra metallpulver til etterbehandling.

For sjette år på rad har startup-selskaper innen additiv tilvirkning kunnet konkurrere i Formnext-messen i Frankfurts Start-up Challenge. Ett av kravene til deltakerne er at selskapet skal ha eksistert i maks fem år.

Fem vinnere
De fem vinnerne i 2020 er Addiguru fra USA, AM Flow fra Nederland, Molyworks fra USA, NematX fra Sveits og TOffeeAM fra Storbritannia. Molyworks, som jobber med gjenvinning av metall med 3d-printing, vant også prisen AM Ventures Impact Award – en ny pris i konkurransen, denne fokuserer på holdbarhet og ble utdelt for første gang i år.

– Den høye kvaliteten på disse løsningene på ulike områder viser at ikke en gang koronaviruset kan stoppe additiv tilvirkning-bransjens innovative kraft, sier Sascha F. Wenzler, Vice President for Formnext hos arrangøren Mesago Messe Frankfurt.

Spredte arbeidsområder
I en pressemeddelelse forteller Formnext litt mer om vinnerne. TOffee arbeider med en programvare som skal implementere nye AM-designs mer potent, hvilket åpner døren for komponenter med bedre ytelse. AM Flows fokuserer på etterbehandling, noe som ofte kan være problematisk når det er mange deler. Addiguru jobber også for å effektivisere produksjonen gjennom å redusere kostnader.

NematX vil gjøre produksjon av robuste komponenter lettere med en ny polymer. Molyworks har lagd en kombinert mobil enhet der skrapmetall kan smeltes og bli til metallpulver for additiv tilvirkning på stedet.

 

Les mer

3D-printede priser i Scandinavian Touring Car Championship

Da årets første STCC-konkurranse ble avgjort nylig, mottok de tre øverste på pallen trofeer som ble 3D-printet med gull-, sølv- og bronsefarget filament.
stccZ62_2506x-1024x682

Skriver ut korallrev og parkourbane

Concrete Print bygde det første 3D-printede huset i Sverige for et par år siden. Siden den gang har selskapet fått flere andre oppdrag for å trykke med betong, sist fundament for å redde Sveriges siste korallrev og en parkourbane til SM-uka i Västerås.
Concrete-Print-1-1024x683

3D-printede komponenter i de nye Apple Watch modellene

En rapport fra TF International Securities-analytiker Ming-Chi Kuo indikerer at nye smartklokker fra Apple Inc. vil inkludere 3D-printede metallkomponenter.
applewatch

Vinnerne i TCT Awards kåret

I forbindelse med TCT 3Sixty-messen i Birmingham ble årets utgave av TCT Awards 2024 avgjort, som fremhever bransjens beste i elleve ulike kategorier. I tillegg ble tre personer innlemmet i TCT Hall of Fame.
TCT_AWARDS_NCC_050624_KatjaOgrin_110-1024x698

Siste nytt

3D-printede priser i Scandinavian Touring Car Championship

Da årets første STCC-konkurranse ble avgjort nylig, mottok de tre øverste på pallen trofeer som ble 3D-printet med gull-, sølv- og bronsefarget filament.
stccZ62_2506x-1024x682

BigRep med flere høytemperaturmaskiner

Tyske BigRep lanserte nylig ikke bare én, men tre nye 3D-skrivere for utskrift i høye temperaturer. Utgivelsen er et resultat av selskapets oppkjøp av HAGE3D, som ble annonsert i fjor høst.
IPSO105_inFormnext2023-1024x683

Skriver ut korallrev og parkourbane

Concrete Print bygde det første 3D-printede huset i Sverige for et par år siden. Siden den gang har selskapet fått flere andre oppdrag for å trykke med betong, sist fundament for å redde Sveriges siste korallrev og en parkourbane til SM-uka i Västerås.
Concrete-Print-1-1024x683

3D-printede komponenter i de nye Apple Watch modellene

En rapport fra TF International Securities-analytiker Ming-Chi Kuo indikerer at nye smartklokker fra Apple Inc. vil inkludere 3D-printede metallkomponenter.
applewatch