“Verdens første” 3D-printede glassfiberbåt på båtmesse

MAMBO er 6.5 meter x 2.5 meter og er printet i kontinuerlig glassfiber termo-materiale. Foto: Moi Composites.

Hadde du vært på båtmessen i Genova nå (fra 1 – 6. oktober) kunne du ha fått sett oppstartsfirmaet Moi Composites vise “verdens første” 3D-printede båt i kontinuerlig herdet glassfibermateriale.

Den ble første gang avduket på Formnext 2019, og modellen Motor Additive Manufacturing BOat (MAMBO) er produsert av Continuous Fiber Manufacturing (CFM), en patentert 3D-printteknologi som involverer bruk av roboter styrt av generative algoritmer.

-Vi deltok på Genova-båtmessen i 2017, og det var under dette arrangementet vi kom på ideen om å lage MAMBO, sa Gabriele Natale, administrerende direktør og medstifter av Moi Composites. –Vi så prosjektet ta form først, så brakt til liv, og til slutt ankom MAMBO i dag sjøen. Vi har en 3D-printet båt som forbedrer konseptet med tilpasning med et enestående design laget og skreddersydd fra eierens hode, for å gi alle muligheten til å forstå og oppleve havet på sin egen måte.

Slike roboter var det som printet båten. Foto via Moi Composites

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Utgir egne filamenter av rPLA

Etter et års produktutvikling, gir svenske Lostboyslab sammen med Reflow nå ut to filamentkolleksjoner av resirkulert PLA for 3D-utskrift med FDM. Samlingene består av totalt tolv forskjellige matte farger og målgruppen er profesjonelle brukere som designere, interiørarkitekter og arkitekter.

Publisert av: 

AM-dagen i Sverige

Merk av tirsdag 7. desember 2021 i kalenderen. Da er det tid for 3dp sin årlige heldagskonferanse, AM-dagen, som ble avlyst i fjor på grunn av pandemien. I år ser vi på fremtiden under temaet “AM 2030 – Additiv tilvirkning i fremtiden”.

Publisert av: